Covorașele de baie au un rol estetic important și reprezintă elemente de siguranță esențiale, întrucât asigură protecția necesară împotriva alunecării și îți sporesc confortul în condiții de umezeală excesivă.  

Iată ce trebuie să știi despre aceste articole decorative destinate băii și cum poți alege produsul potrivit, în funcție de nevoile și preferințele tale.

Alegerea covorașului în funcție de locul în care va fi amplasat

  • Dacă vrei să achiziționezi un covoraș de baie pe care să îl amplasezi în fața chiuvetei sau a ușii, poți opta pentru un model convențional, rotund, pătrat, oval sau dreptunghiular. Alege dimensiunea acestuia în funcție de spațiul pe care vrei să îl acoperi și asigură-te că produsul ales este confecționat din materiale absorbante. 
  • Atunci când vrei să cumperi un covoraș de baie pentru a acoperi spațiile expuse umezelii excesive, precum cel din dreptul cabinei de duș sau al căzii, este necesar să optezi pentru unul din material absorbant. Pe verso ar trebui să aibă o față antiderapantă, ca să nu aluneci, iar suprafața să fie moale, astfel încât tu să te simți confortabil și să fii în siguranță. 
  • Ai la dispoziție și covorașe de baie cu ventuze, antiderapante și rezistente la umezeală, însă dezavantajul acestora constă în lipsa puterii de absorbție a apei. Astfel, deși te protejează împotriva alunecării, apa este reținută sub aceste covoare. 
Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Materiale potrivite pentru covorașele de baie

Confortul asigurat și rezistența covorașelor de baie reprezintă factori esențiali, influențați direct de calitatea materialelor din care acestea sunt confecționate. 

Magazinele specializate în comercializarea accesoriilor de decor pentru baie îți pun la dispoziție covorașe realizate din bumbac, poliester, nailon, pluta sau bambus, pentru ca tu să alegi produsul potrivit nevoilor și preferințelor tale. 

  • Covorașele de baie confecționate din bumbac asigură confortul necesar și au capacitatea de a absorbi bine umezeala specifică acestui spațiu. Daca are in compoziție și textile sintetice și nu se spală conform instrucțiunilor de pe etichetă, bumbacul nu este însă foarte durabil. 
Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

  • Covorașele de baie realizate din poliester sau nailon sunt mai durabile, comparativ cu cele confecționate din bumbac. În plus, acestea au și o mai bună capacitate de absorbție a umezelii. În schimb, designul acestora nu este la fel de atractiv ca cel al covorașelor din bumbac, moi la atingere și disponibile într-o gamă variată de modele. Acestea sunt ideale însă pentru spațiile din baie expuse umezelii excesive, precum cel din fața cabinei de duș sau a toaletei.

  • Cea de-a treia alternativă pe care o ai la dispoziție este cea reprezentată de covorașele de baie confecționate din materiale naturale precum pluta sau bambusul. Acestea asigura protecția necesară datorită caracteristicilor lor antiderapante și au capacitatea de a se usca rapid. Datorită caracterului lor estetic plăcut și a caracteristicilor antiderapante, aceste covorașe sunt ideale pentru amplasarea în spațiul din fața chiuvetei sau a toaletei din baie.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Dimensiuni și culori potrivite în cazul covorașelor de baie

Înainte de a da startul cumpărăturilor, este important să stabilești și dimensiunea potrivită a covorașelor de baie. Pentru aceasta, trebuie să fii la curent cu mărimile standard disponibile și să măsori suprafețele pentru care alegi aceste produse. De asemenea, culoarea covorașului trebuie să fie aleasă în funcție de restul paletei cromatice din baie, pentru a crea o atmosferă armonioasă. 

  • Evită covorașele de baie prea mici: vei lăsa descoperită o suprafață mai mare de pardoseală, ceea ce îți poate provoca disconfort.  
  • Evită covoarele de baie mari: sunt mai greu de curățat și aglomerează spațiul.
  • Evită covorașele de baie în culori stridente, cu modele complicate: îngreunează vizual atmosfera și diminuează senzația de relaxare pe care ți-o dorești în baie, mai ales dacă este una de dimensiuni mici. 

Baia este un spațiu destinat relaxării, revigorării și împrospătării, așa că nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește estetica și calitatea accesoriilor. Alege covorașe de baie din bumbac, poliester sau bambus, de dimensiuni proporționale cu spațiul disponibil, în culori care se armonizează cu paleta cromatică din încăpere. 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens