În acest articol, vom vorb despre: 

 • Provocările acestei perioade;
 • De ce să apelezi la un psiholog online;
 • Recomandări pentru a ne păstra sănătatea psihică;

Provocările acestei perioade

În tot acest timp în care trebuie să respectăm izolarea și distanțarea socială, este normal să apară anumite sentimente de panică, stres, depresie sau anxietate, pe fondul unei incertitudini legate de viitor. 

În plus, instabilitatea mediului economic a dus, în multe cazuri, inclusiv la pierderea locului de muncă, aspect care are, de asemenea, un impact semnificativ asupra stării psihice. 

Putem spune, însă, că toate stările noastre emoționale cu care ne confruntam înainte acum se amplifică. De asemenea, și relațiile disfuncționale devin, în această perioadă și mai disfunționale, ceea ce ne poate dezechilibra în mod semnificativ pe plan mental.

Putem vedea că păstrarea optimismului se poate dovedi una dintre cele mai mari provocări pe parcursul acestei perioade destul de încărcate din punct de vedere emoțional.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Însă păstrarea unui echilibru emoțional se dovedește a fi crucială în depășirea cu bine a acestei perioade. Este important să nu ne pierdem cumpătul, să ne păstrăm luciditatea, pentru a ne putea bucura de viață așa cum este și pentru a găsi soluții indiferent de provocările pe care le întâmpinăm. 

Este indicat ca, în același timp, să fim conștienți că nu putem schimba ceea ce nu controlăm – astfel că putem schimba doar gândurile și sentimentele noastre și modul în care reacționează fiecare dintre noi, nu și acțiunile exterioare.

De ce să apelezi la un psiholog online

Din fericire, avansul tehnologic ne permite să ne desfășurăm în continuare activitățile, în mediul  online, și, totodată, ne permite să rămânem conectați cu ceilalți. Este important de știut că, pe parcursul acestei perioade, nu suntem singuri.

Dacă ne confruntăm cu stări care ne provoacă un disconfort accentuat din punct de vedere emoțional, este indicat să luăm legătura cu un specialist, iar din fericire, datorită tehnologiei, putem apela la un psiholog online

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 
A picture containing person, man, indoor, holding

Description automatically generated

Printre principalele beneficii ale psihoterapiei online se numără:

 • Flexibilitatea – ședințele de terapie sunt la fel de eficiente precum cele desfășurate în cabinet;
 • Confidențialitatea – toate informațiile împărtășite cu specialistul rămân confidențiale;
 • Este convenabil – ședințele pot avea loc de pe orice dispozitiv cu conexiune la Internet.

În plus, cei care își doresc un mod mai privat și confortabil de a lua legătura cu un specialist și locuiesc într-un spațiu limitat sau alături de alte persoane, fiindu-le incomod să discute prin Skype, au la dispoziție opțiunea de terapie prin text, care presupune contactarea unui specialist folosind mesaje de tip text – concret, terapeutul va vedea mesajele și va răspunde pe parcursul zilei. 

Principalele probleme care pot fi discutate cu un specialist prin mesaje de tip text sunt legate de: stres, comunicare, conflicte, atacuri de panică, neînțelegeri în cuplu etc.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

Beneficiile terapiei prin text sunt:

 • confidențialitate;
 • confort;
 • intimitate;
 • eficiență;
 • acces la peste 60 de terapeuți autorizați. 

Terapia prin text este o metodă eficientă pentru oricine își dorește să își îmbunătățească starea și calitatea vieții.

Recomandări pentru a ne păstra sănătatea psihică

Pentru a putea depăși mai ușor această perioadă, pe lângă apelarea la ajutorul unui psiholog online, specialiștii recomandă o serie de sfaturi, cele mai importante fiind:

Comunicarea cu persoanele apropiate – în această perioadă, este foarte important să menținem contactul cu familia și cu prieteneii, care, la rândul lor, se pot confrunta cu aceleași momente dificile.

Respectarea unui program bine definit – chiar dacă nu mergem la birou, acest lucru nu trebuie să ne împiedice să ne stabilim un program zilnic pe care să-l respectăm, care să includă orele de lucru, pauzele de masă sau orele de relaxare.

Limitarea expunerii la știrile care ne pot amplifica stările de panică – pentru ca stările de anxietate și panică să nu se amplifice, este indicat să încercăm să nu petrecem mult timp citind știri. 

Practicarea hobby-urilor – perioada aceasta poate fi potrivită pentru a practica anumite hobby-uri de care înainte nu aveam timp sau, dimpotrivă, pentru a descoperi altele noi. 

Să nu uităm de sport – chiar dacă stăm în casă, este foarte important, atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică, să încercăm să ne mișcăm cât mai mult: putem adapta în confortul casei orele de fitness pe care înainte le făceam în sala de sport. 

A person sitting on a bench

Description automatically generated

Yoga și meditație – pentru că această perioadă este foarte încărcată din punct de vedere emoțional, este foarte important să încercăm să ne relaxăm mintea și să ne punem ordine în gânduri.

Concluzii

Putem spune că resursele necesare pentru a putea depăși cu bine această perioadă de nesiguranță se regăsesc în noi înșine – răbdarea, bunăvoința și optimismul sunt doar câteva dintre acestea.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.