Leacul împotriva „Morții Negre“ nu a fost descoperit în acele vremuri, însă medicii purtau un costum bizar, pentru a se proteja de boală, format din pălărie, mască cu cioc de pasăre, lentile roșii, o pelerină neagră și un toiag pe care-l foloseau pentru a întoarce bolnavul sau cadavrul. Celebra mască cu cioc de pasăre avea şi ea rolul bine definit. Ciocul de pasăre era umplut cu fel de fel de mirodenii şi diverse substanţe chimice despre care medicii credeau că le creează imunitate. Masca „doctorului ciumă“ a devenit însă în vremurile noastre un accesoriu fascinant pentru iubitorii curentului steam punk.

13083303_1080428555329219_2881407480491190236_nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Masca-emblemă a celei mai negre perioade din istorie, o provocare pentru el

De ce a ales Pavel să recreeze masca-emblemă a celei mai negre perioade din istorie? Pentru că a considerat-o ca o provocare. Una care se vinde, mai ales în străinătate. Spune că Evul Mediu este o perioadă în care n-ar fi vrut să trăiască, dar că, totuşi, e fascinat de misterul ei.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Lucrează totul din piele şi doar manual, avându-l ca ajutor de nădejde pe tatăl său, Romi Vasilache, un meşter al pielăriei de peste 35 de ani. În atelierul tatălui său, botezat „Boohoohoo Design“, a început întreaga poveste. Încă de când era la liceu şi în timpul facultăţii, Pavel îi dădea o mână de ajutor tatălui său la cusut genţi, curele şi tot felul de obiecte din piele, pentru a-şi câştiga pe merit un ban de buzunar.

::placeholdeR–>

Asta pentru că lucrul cu pielea nu e tocmai uşor. Dovadă îi stau mâinile pline de bătături şi înţepături. Totul este făcut manual, din piele groasă de vacă, adusă din Italia.

Ca să îl provoace să devină mai creativ, tatăl îi arăta lui Pavel pe internet exemple de obiecte din piele „mai trăznite“ din zona steam punk. Abia atunci i-a captat cu adevărat atenţia. Tot aşa a ajuns şi la măştile purtate de „doctorii ciumei“.