În cadrul acestui studiu au fost analizați 18.000 de pacienți, bărbați și femei, care locuiesc în mediul urban (în proporție de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 și 2013-2017 (sfârșitul lunii iulie).

Scopul studiului a fost acela de a măsura impactul numeroaselor campanii de informare și educare a populației cu privire la importanța alegerii tratamentelor cu implant dentar.

Cercetarea a arătat o preocupare tot mai mare a românilor față de tratamentele cu implanturi dentare: numărul celor care le accesează este de trei ori mai mare, în prezent, față de acum 5 ani.

Dacă în perioada 2008-2012, 31% din pacienții care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, în intervalul 2013-2017, 68% dintre pacienții care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 3.900 de astfel de proceduri.

Românii sunt europenii cu cei mai puțini dinți în gură. Tratamentele stomatologice greșite, una dintre cauze

Cifrele privind tratamentele cu implant dentar sunt cu atât mai optimiste cu cât România se numără printre populațiile cu cele mai grave probleme dentare din Europa, dar și la nivel mondial. 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, iar 3 din 10 nu mai păstrează niciun dinte natural.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

În comparație, între 35% și 40% din populația Europei și SUA și-a pierdut cel puțin un dinte și se estimează că 26% dintre adulți își vor pierde toți dinții, până la vârsta de 74 de ani, potrivit American Association of Oral and Maxilofacial Surgeons.

În cazul fumătorilor, situația este și mai sumbră: 13% dintre fumători și-au pierdut complet dinții, comparativ cu 8% dintre foștii fumători și 5% dintre persoanele care nu au fumat niciodată.

„Lipsa unui dinte poate părea un lucru minor, însă gravitatea trebuie evaluată din mai multe puncte de vedere: vârsta pacientului, poziția dintelui lipsă, etc. Nu doar lipsa igienei dentare poate conduce la pierderea dinților, ci și lucrările stomatologice greșite, așadar experiența și specializarea unui medic în implantologie contează foarte mult în alegerea unui astfel de tratament. Lipsa unui dinte este o problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, întrucât efectele se răsfrâng asupra celorlați dinți, dar și asupra întregului organism”, explică medicul stomatolog Dragoș Calangiu.

Românii sunt europenii cu cei mai puțini dinți în gură. Care e rata de succes a tratamentelor cu implant dentar

Implanturile dentare sunt singurele intervenții care oferă restaurare dentară ce include adiția de os, sau care pot stimula osul natural să crească, prevenind astfel deformarea oaselor maxilare. Rata de succes a implanturilor dentare premium pe plan global este de 98%, potrivit American Academy of Implant Dentistry.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Piața globală de implantologie dentară este în creștere. Dacă în anul 2015, aceasta era estimată la 7,365.7 milioane de dolari, până în anul 2021, este estimat că va ajunge la 12,32 miliarde de dolari, cu o creștere de 7,2% anual, conform studiilor realizate de Research & Markets, liderul mondial în analize de piață.

La un moment dat, și artista Mirabela Dauer a avut probleme dentare. A fost nevoită să facă șase implanturi odată.

Tu știi cum se poate găsi cel mai bun doctor stomatolog pentru implanturi dentare? Iată factori de care sa ții cont în acest demers!

Românii sunt europenii cu cei mai puțini dinți în gură

  • 30% dintre români și-au pierdut toți dinții naturali, de trei ori mai mult față de media europeană de 10%;
  • 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte;
  • În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să își înlocuiască dinții lipsă cu implanturi dentare, în detrimentul soluțiilor clasice, precum protezele dentare;
  • Un studiu realizat între 2008-2012 și 2013-2017 arată aproape o triplare a numărului intervențiilor cu implant dentar în utimii 5 ani, ca urmare a campaniilor de informare și educare a populației.

*Studiul a fost efectuat de Asociația Dental Office Managers (ADOM), prima asociație din România ce reunește și specializează manageri pentru clinicile dentare.

FOTO: ADOM


CITEȘTE ȘI… ANALIZĂ | Care sunt principalele surse de venit ale Coreei de Nord. Cum își permite țara comunistă continuarea programelor balistic și nuclear


 

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”
GSP.RO

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu