Ieșiți mai des în aer liber 

Plimbările sau sesiunile de jogging vor intra mai ușor în rutina ta și a partenerului de cuplu dacă alegeți să faceți asta împreună. Poți pune la punct un program pe care să-l urmați fără să faceți compromisuri când vine vorba despre timpul pentru voi de după programul de muncă sau în weekend. 

Maratoanele de film pe canapea sună bine, însă vine momentul în care trebuie să iei măsuri în ceea ce privește un stil de viață mai degrabă sedentar. Dacă partenerul tău nu pare convins de un asemenea plan, încearcă să-l convingi prin conversații deschise despre beneficiile sportului sau ale simplelor plimbări repetate în fiecare zi. Cumpără-i și o pereche de pantofi sport barbati pentru a-l motiva să iasă mai des din casă alături de tine.

Mergeți la sală împreună

Multe persoane evită să meargă la sală atunci când nu au un prieten care să li se alăture. Într-un cuplu, situația se schimbă radical. Nu doar că ai cu cine să discuți și să te sfătuiești, dar o astfel de activitate făcută împreună vă poate consolida relația. Încercarea unor noi lucruri și experiențe aduce un strop de noutate în relație și vei reuși chiar să te apropii mai mult de persoana iubită dacă vă înscrieți împreună la câteva cursuri de yoga, pilates sau cardio. Dacă partenerul tău are mai multă experiență în ceea ce privește antrenamentele, îl poți transforma în antrenorul tău personal. 

Nu încerca să-l schimbi

Obiceiurile sănătoase sunt, desigur, recomandate tuturor oamenilor, însă mulți dintre aceștia au propriul stil de viață pe care nu vor să-l schimbe prea curând. Dacă îți dorești să schimbi ceva în alimentația ta sau să te apuci de o dietă, nu încerca să-l convingi și pe partenerul tău să facă acest pas, dacă nu este încântat de idee. Momentele în care îți impui propriile idei și dorințe asupra acestuia vor face să pară că îți dorești să îl schimbi. Însă, dacă sănătatea lui este în parametri normali și nu are probleme grave cu greutatea sau alte afecțiuni, nu ai un motiv destul de bun pentru a-l obliga să adopte o dietă diferită. Oferă-i timp să devină interesat de unul singur și nu doar pentru a-ți ține companie.

Gătește mai mult

Cuplurile sunt mult mai atrase de ideea de a mânca în oraș, mai ales datorită asocierii acestora cu primele întâlniri romantice. În timp, însă, dacă această activitate devine un obicei, există mai multe șanse să ajungi să consumi mai multe calorii decât ar trebui și să cheltui, inevitabil, mai mulți bani. Așadar, încearcă să mănânci alături de partener acasă, cât mai des. Vei reuși astfel să pui la punct un program alimentar sănătos și nutritiv. Posibilitatea de a controla preparatele și ingredientele te va ajuta să faci alegerile potrivite, în funcție de valorile nutriționale de care aveți nevoie fiecare.

Dacă ești în căutarea unei motivații pentru a te apuca de sport sau pentru a renunța la obiceiurile proaste din dieta de zi cu zi, încearcă să faci aceste schimbări importante alături de partenerul tău de viață. Nu pune presiune atunci când acesta nu-și dorește să ți se alăture, ci încearcă să găsești alternative care să vă ajute pe amândoi.

Sursa foto: pexels.com