Iată care sunt cei mai periculoși șerpi veninoși de pe planetă:

Despre șerpii veninoși

Șerpii veninoși sunt unul dintre cele mai de temut animale de pe planetă.

Acești șerpi au un venin pe care îl pot injecta pentru a-și supune prada prin dinți specializați. Acești șerpi periculoși au devenit temuți la nivel global.

Există peste 600 de specii de șerpi veninoși. Numărul de specii de șerpi care au potențialul de a provoca rău oamenilor este de aproximativ 200. Acesta este mai puțin de 10% din toți șerpii din întreaga lume.

În Statele Unite, între 7.000 și 8.000 de oameni sunt mușcați de șerpi veninoși în fiecare an, dar doar 5 până la 6 dintre acești oameni mor.

Veninul este o resursă valoroasă pentru șerpi. Este folosit pentru a-i ajuta să vâneze, să se hrănească și să se apere. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate din toate mușcăturile de șarpe veninoși sunt mușcături uscate. Aceasta înseamnă că șarpele a mușcat fără a injecta venin.

Specii de șerpi veninoși

Există trei familii principale de specii veninoase de șerpi:

 • Viperele sunt cele mai cunoscute
  • Familia Viperidae include șerpi cu clopoței, mocasini și șerpi de aramă. Fiecare șarpe din această familie este veninos. Viperele au colți mari atunci când deschid gura și atacă. Acești colți se pliază pe cerul gurii atunci când nu sunt utilizați.
  Cele 13 amendamente propuse de Laura Vicol prin care avertizorii de integritate vor fi descurajați să mai raporteze încălcările legii
  Recomandări
  Cele 13 amendamente propuse de Laura Vicol prin care avertizorii de integritate vor fi descurajați să mai raporteze încălcările legii
 • Elapidele sunt o altă familie
  • Șerpii de coral, cobra, kraits, șerpii de mare și mambas sunt toți membri ai acestei familii. Elapidele au colți fixați la fel ca și viperele, dar mai scurti decât colții viperelor.
 • Colubridele sunt o familie de șerpi veninoși și neveninoși
  • Familia Colubrid include multe dintre speciile comune de șerpi, cum ar fi șarpele șobolan, șarpele de lapte, șarpele regal și șarpele jartieră. Colubridele veninoși au adesea colți scurti și ineficienți. În mod normal, ei nu pot injecta eficient veninul fără a mesteca. Multe Colubride sunt inofensive pentru oameni.

Cele mai periculoase specii de șerpi veninoși

Șarpele brun -Pseudonaja Textilis

Pseudonaja Textilis - șerpi veninoși
Pseudonaja Textilis – șerpi veninoși

Șerpii bruni sunt responsabili pentru mai multe decese decât orice alt șarpe din Australia. Se găsesc adesea în apropierea locuințelor umane și au o culoare solidă care poate varia de la gri, la maro sau negru.

Șarpele brun este cel mai veninos șarpe din lume. Pe baza scorului său de toxicitate a veninului, este un șarpe foarte periculos.

Veninul șarpelui brun este extrem de hemotoxic. Veninul lor atacă rapid sângele și împiedică coagularea. Mușcăturile pot duce la sângerare internă, leziuni renale și, uneori, paralizie neurotoxică. Acești șerpi își folosesc veninul pentru a ucide rapid mamifere, reptile, păsări și amfibieni.

G4media: „Nevoia de stabilitate”, unul dintre motivele invocate de un judecător care a suspendat analiza doctoratului premierului Ciucă
Recomandări
G4media: „Nevoia de stabilitate”, unul dintre motivele invocate de un judecător care a suspendat analiza doctoratului premierului Ciucă

Șarpele tigru – Notechis Scutatus

Șarpele tigru
Șarpele tigru

Șarpele de tigru continental, la fel ca mulți dintre cei mai mortali șerpi veninoși, este o specie de Elapide originară din Australia.

Acești șerpi se găsesc mai ales de-a lungul coastelor de sud-est și sud-vest ale Australiei, adesea în zone umede din apropierea caselor.

Șerpii-tigru continental au venin care afectează sistemul nervos, proteinele de coagulare a sângelui și mușchii. Acest venin este foarte eficient la uciderea amfibienilor, mamiferelor, păsărilor sau reptilelor.

Șerpii-tigru își vor aplatiza gâtul atunci când sunt amenințați, ca o Cobra.

Taipan – Oxyuranus Microlepidotus

Inland Taipan
Inland Taipan

Taipanul este faimos când vine vorba de șerpi veninoși. Multe topuri cu cei mai periculoși șerpi veninoși au Taipanul pe locul 1. O doză de 100 mg de venin de Taipan este suficientă pentru a ucide 100 de oameni adulți. 100 mg este maximul care poate fi injectat dintr-o singură mușcătură. Veninul lor funcționează foarte rapid și poate avea efect în mai puțin de o oră.

Primul cod de caniculă din această vară. Urmează trei zile de foc. Până la cât urcă temperaturile
Recomandări
Primul cod de caniculă din această vară. Urmează trei zile de foc. Până la cât urcă temperaturile

Este adevărat că veninul acestui șarpe este una dintre cele mai puternice toxine cunoscute științei. Cu toate acestea, atunci când sunt clasate după toxicitatea veninului, ei sunt al treilea. Este bătut de doi dintre verii săi australieni.

Din fericire, acești șerpi nu sunt întâlniți frecvent de oameni. În ciuda renumelui, ei sunt foarte timizi și încearcă să evite contactul uman.

Vipera Russell -Daboia Russelii

Vipera Russell
Vipera Russell

Vipera Russell este considerată unul dintre cei mai periculoși șerpi veninoși din Asia.

Această specie poate fi găsită oriunde din vestul Indiei până în estul Chinei. În unele țări, acest șarpe este responsabil pentru mușcături mai grave decât la orice altă specie.

Viperele Russell au un model foarte distinctiv care le face ușor de identificat.

Când sunt amenințate, viperele Russell vor șuiera foarte tare. Dacă șuieratul nu funcționează, nu vor ezita să muște. Acești șerpi au venin extrem de toxic și, de asemenea, un randament mare de venin. Când mușcă, injectează mult venin, ceea ce-i pune în fruntea listei șerpilor periculoși.

Krait albastru -Bungarus Candidus

Șerpi veninoși -Bungarus Candidus
Șerpi veninoși -Bungarus Candidus

Mulți consideră că Kraitul albastru este unul dintre cei mai mortali șerpi din Asia. Aproximativ jumătate din mușcăturile acestui șarpe sunt fatale, chiar și cu tratament medical.

Kraitul albastru are neurotoxine extrem de puternice în veninul lui. Aceasta provoacă paralizie, iar moartea apare de obicei prin insuficiență respiratorie.

Din fericire, acești șerpi veninoși sunt nocturni și trăiesc în pădurile umede, departe de oameni.

Boomslang -Dispholidus Typus Ssp

Boomslang
Boomslang

Boomslang este cel mai periculos șarpe din familia Colubrid.

Veninul său nu este la fel de toxic precum unii dintre cei mai mortali șerpi din această listă, dar este cel mai puternic dintre toți șerpii Colubrid. Veninul lor poate provoca hemoragii și sângerări extinse.

Boomslang au capacitatea de a provoca decese umane. Din cauza colților poziționați în spate, le este mai greu să injecteze venin, în comparație cu alte specii veninoase din acest top.
Acești șerpi vor evita confruntarea atunci când este posibil. În schimb, atunci când sunt amenințați, își vor umfla gâtul pentru a se face să pară mai mari.

Boomslangs sunt șerpi care locuiesc în copaci și sunt foarte atenți. Ei mănâncă de obicei păsări și șopârle (mai ales cameleoni), pe care le apucă și le țin în timp ce așteaptă ca veninul să-și facă efectul.

Crotal de Mojave -Crotalus Scutellatus

Serpi veninoși cu clopoței
Serpi veninoși cu clopoței

Șarpele cu clopoței Mojave este singura specie de șerpi veninoși din această listă care treăiește în Statele Unite. Șarpele cu clopoței Mojave sunt cei mai veninoși șarpe cu clopoței.

Veninul lor variază în funcție de subspecie și poate fi atât neurotoxic, cât și hemotoxic. Aceasta înseamnă că afectează atât sângele, cât și sistemul nervos. Prada lor include: mamifere, reptile, amfibieni și păsări.

Șarpele stiletto -Atractaspis Bibronii

Șerpi veninoși - top 10 cele mai periculoase specii de șerpi
Șarpele stiletto

Stiletto este un șarpe mic care este foarte toxic.

Din fericire, acești șerpi nu injectează mult venin. Cu toate acestea, veninul lor poate provoca leziuni ale arterelor inimii, precum și leziuni tisulare locale.

Se spune că este aproape imposibil să manevrezi în siguranță unul dintre acești șerpi veninoși.

Acești șerpi sunt numiți Stiletto, sau șerpi care înjunghie lateral, din cazua colților lor mari care le ies pe partea laterală a gurii. Acești șerpi nu pot lovi înainte din cauza colților lor unici.

Vipera Echis -Echis Carinatus

Vipera Echis
Vipera Echis

Vipera Echis poate nu este cel mai veninos șarpe, dar este unul dintre cei mai periculoși șerpi din lume. Acești șerpi veninoși sunt mici și extrem de agresivi.

Din cauza temperamentului lor, viperele sunt o cauză gravă printre vătămările corporale cauzate de animale în India. Veninul lor este similar cu multe alte vipere și are toxine care afectează coagularea sângelui și distruge țesuturile. Mușcăturile pot pune viața în pericol și trebuie tratate cu antivenin cât mai curând posibil.

Își folosesc veninul pentru a vâna mici mamifere, amfibieni, artropode, reptile și șerpi mici!

Cobra regală -Ophiophagus Hannah

Cobra
Cobra

Cobra regală este o specie de șarpe veninos. Acesta este, de fapt, lung șarpe veninos de pe planetă, unii ajung la peste 4 metri. Când sunt amenințați, Cobra regale își aplatizează gâtul și își ridică o treime din corp de pe pământ. O Cobra regală mare poate fi la nivelul ochilor cu o ființă umană.

Veninulcobrei regale nu este la fel de toxic precum cei nouă șerpi veninoși cei mai mortali dinaintea lui de pe această listă, dar datorită dimensiunilor lor uriașe, acești șerpi pot injecta o cantitate masivă de venin și pot învinge cu ușurință orice pradă sau adversar.

Din fericire, acești șerpi preferă să trăiască retrași în pădure.

Numele lor de gen Ophiophagus înseamnă „mâncător de șerpi” și le place să mănânce alți șerpi periculoși. Cobra regală are o strategie de reproducere foarte interesantă. După ce femela și-a depus ouăle, ambii părinți vor păzi cuibul.

Urmărește-ne pe Google News
Motivul șocant pentru care s-ar fi despărțit Shakira și Pique. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta, NU a fost infidelitate
GSP.RO
Motivul șocant pentru care s-ar fi despărțit Shakira și Pique. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta, NU a fost infidelitate
ȘOC! Ea e iubita lui David Popovici! Cum arată tânăra, primele imagini cu ea
Playtech.ro
ȘOC! Ea e iubita lui David Popovici! Cum arată tânăra, primele imagini cu ea
Lovitură pentru persoanele care vând sau cumpără locuințe. Ce se va întâmpla în cazul celor de peste 90.000 de euro
Observatornews.ro
Lovitură pentru persoanele care vând sau cumpără locuințe. Ce se va întâmpla în cazul celor de peste 90.000 de euro
Horoscop 28 iunie 2022. Vărsătorii sunt invitați să se trezească la realitate, nu să se culce și mai confortabil pe o ureche
HOROSCOP
Horoscop 28 iunie 2022. Vărsătorii sunt invitați să se trezească la realitate, nu să se culce și mai confortabil pe o ureche
Scene îngrozitoare. Cel puțin 46 de cadavre au fost găsite într-un camion, în Texas | VIDEO
Știrileprotv.ro
Scene îngrozitoare. Cel puțin 46 de cadavre au fost găsite într-un camion, în Texas | VIDEO
Ce a păţit iubita lui Vladimir Putin. Şocul pe care l-a avut sâmbătă dimineaţă
Orangesport.ro
Ce a păţit iubita lui Vladimir Putin. Şocul pe care l-a avut sâmbătă dimineaţă
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea