Poziționată în Marea Egee, Skiathos este parte a Arhipelagului Sporadelor de Nord, alături de alte insule atrăgătoare precum Skopelos sau Alonissos. În timpuri îndepărtate, Skiathos a fost cucerită de cretani, apoi s-a aflat sub stăpânire venețiană și otomană, influențe care pot fi lesne observate în arhitectura clădirilor ce decorează capitala Skiathos Town. Rezervă acum un sejur de la AeroVacanțe și pregătește-te pentru o vacanță memorabilă în Skiathos! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 299 euro/persoană.

Cele mai spectaculoase plaje

Plajele din Skiathos sunt fără cusur și se ridică la cele mai înalte standarde ale calității și amenajării. Vedeta locului este Koukounaries, o plajă a superlativelor, care și-a căpătat „Steagul albastru” pentru calitatea mediului înconjurător. Este acoperită de nisip fin, auriu și vegheată îndeaproape de o pădure de pini. Apa are culoarea cristalină și îmbie la o repriză de înotat.

Despre Koukounaries se spune că este plaja cel mai puțin polutată din Marea Egee. La o aruncătură de băț, în spatele plajei, vei găsi rezervația naturală Strofilia, cu un lac ce poartă același nume. Poți să admiri aici multe specii de păsări, prietenoase, care se plimbă nestingherite pe lângă turiști.

Mandraki este o insulă sălbatică, situată într-un gol de dimensiuni medii. Și ea face casă bună cu o pădure de pini și este învelită de un strat foarte fin de nisip. Lalaria merită efortul de-a fi descoperită. Este accesibilă doar cu barca și poate fi vizitată, cel mai ușor, cu ajutorul unei croaziere organizate din portul Skiathos. Acoperită de pietricele mici, albe, este scăldată de ape curate, turcoaz.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

În partea de vest a insulei, la 14 kilometri de capitala Skiathos Town, își așteaptă vizitatorii plaja Agia Eleni. Nici ei nu-i lipsesc nisipul fin și apa calmă, de un azuriu sclipitor care-ți fură privirea. Este renumită pentru iubitorii de frumos, datorită priveliștii fabuloase pe care o oferă la apus.

Atracții speciale în Skiathos

Skiathos oferă și alte tipuri de atracții, în momentul în care vrei să încerci și alte oportunități de petrecere a vacanței în afară de relaxarea la malul mării. Mănăstirea Evangelistria a fost construită în secolul al XVIII-lea și se află la o oră de mers pe jos de capitală. Edificiul monarhic a fost ridicat pe pantele unui munte și este înconurat de vegetație luxuriantă și omniprezentele păduri de pin. Mănăstirea reprezintă cel mai important cult religios al micuței insule.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

Bourtzi este o mică peninsulă, care împărțea portul Skiathos în două, iar acum reprezintă un important loc unde te poți relaxa la o tavernă sau la o cafenea, admirând priveliștea uimitoare a arhipelagului. Castelul medieval care a fost ridicat aici pe o stâncă abruptă, în partea nordică a insulei, mai păstrează astăzi doar urme ale zidurilor. De aici se pot vedea peisaje unice, care te fac să uiți efortul pe care l-ai făcut pentru a ajunge la înălțimi nu foarte ușor accesibile.

Sursa foto: dreamstime.com

de Geanina Ichim

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare