Mergi direct la conținut »

Capitala Republicii Macedonia de Nord este Skopje, care este împărțită în două părți de cel mai mare râu - Vardar. Orașul vechi este un martor al istoriei seculare și al modului tradițional de viață, în timp ce noul și modernul oraș, monitorizează dezvoltarea globală și tendințele contemporane ale vieții urbane.

Miercuri, 26 iunie 2019, 09:00

Cum să explorați și să experimentați Skopje? Majoritatea turiștilor încep vizita turistică cu centrul orașului, deoarece există multe locuri de vizitat și de văzut. Există multe muzee, cum ar fi Muzeul Arheologic, Muzeul orașului Skopje, Muzeul Maica Tereza, Muzeul Memorial al Holocaustului, Muzeul Revoluției, numeroase monumente interesante cu fântâni vii, restaurante și cafenele, cele mai multe situate de-a lungul râului Vardar. În centrul orașului puteți vedea, de asemenea, rămășițele gării vechi, care amintește de cutremurul dezastruos din 1963 care a lovit Skopje. Mai puteți vedea, de asemenea, interesante clădiri, cum ar fi Teatrul Național Macedonean și mai multe clădiri administrative și hoteluri. Iar în apropiere se află cetatea numită Cetatea Kale. Structura medievală a cetății Kale este conservată și este unul dintre locurile cele mai importante din oraș. Cetatea lui Iustinian I este unul dintre cele mai atractive situri pentru cercetarea arheologică. Descoperirile din cetate datează din perioada preistorică, perioada antică și medievală, până în perioada turcă și în secolul XX. Când urcați spre Kale, este obligatoriu să vizitați și Muzeul de Artă Contemporană, de unde se vede o frumoasă priveliște a orașului și se deschide o panoramă de neuitat în fața dvs, care va rămâne mult timp în memorie.

Ieșind la o plimbare prin străzile din pietriș sau parțial asfaltate ale orașului vechi, turiștii pot observa clădiri arhitecturale din perioada Imperiului Otoman. Vechile biserici și moschei din partea veche a orașului reprezintă un exemplu tipic al vieții diferite din Macedonia și reprezintă experiența vieții trecute și prezente a populației. Peste râul Vardar au fost construite mai multe poduri interesante și deosebite, dar „călătoria în timp” se poate întâmpla, într-un mod oarecare, doar dacă treceți Podul de Piatră. În timpul existenței sale de peste 6 secole de existență, numit și simbolul orașului Skopie, Podul de Piatră a fost restaurat de mai multe ori. Iar astăzi este plasat pe steagul orașului ca simbol principal al legăturii trecutului cu prezentul.

În Skopje există, de asemenea, diverse restaurante unde se pregătește mâncare mondială, dar cele mai numeroase sunt cele în care sunt pregătite mâncăruri tradiționale macedonene. Mirosul mâncărurilor delicioase provenite din orice colț al orașului va satisface așteptările gastronomice ale oricărui călător mondial.

Orașul este cunoscut pe plan internațional ca locul de naștere al Sfintei Maica Tereza. În 2009, o casă memorială a fost dedicată vieții și lucrărilor Maicii Tereza, care este una dintre cele mai populare atracții și face parte integrantă din harta turistică. La intrare puteți vedea un mesaj de primire călduros, ca o amintire a acestei femei excepționale: „Întotdeauna să ne salutăm cu zâmbetul pe buze, pentru că zâmbetul este începutul iubirii”.

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

 
 
Close
Close
Închide