Originară din Tecuci, Cristina Caramarcu provine dintr-o familie în care muzica s-a mâncat pe pâine. Tatăl este, la rândul său, muzician, iar mama Cristinei a cântat în tinerețe, fiind cea care i-a dat imboldul de a încerca muzica. Dar de cântat ”pe bune”, Cristina spune că a început să facă asta abia pe la 25 de ani.

cristina 1Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Tatăl meu a fost baterist aproape 40 de ani. Am avut muzica tot timpul în casă, dar cea care a vrut să fac asta a fost mama mea. Cântam când eram mică, dar n-am participat la multe concursuri, iar în festivaluri n-am fost deloc. Am fost un adolescent normal, nimic ieșit din comun. M-am apucat de cântat, pe bune, la 25 de ani. Ce pot să zic despre mine este că sunt perfecționistă și ambițioasă. Și nu-mi place când oamenii se retrag înainte de a pune toate soluțiile pe masă”, spune Cristina.

A făcut gimnastică de performanță, s-a visat polițistă și șef de mari companii

Cum în muzică a debutat relativ târziu, Cristina spune că a visat  să fie polițistă, însă crede că ar fi picat la proba medicală din cauza miopiei. A sperat apoi să devină psiholog sau să conducă mari companii.

M-am gândit să fac multe. Să fiu gimnastă, am făcut gimnastică de performanță la Onești. Am făcut liceul teoretic, chimie-biologie, am vrut să dau la Academia de Poliție, unde n-aș fi trecut de proba medicală niciodată din cauza miopiei. Am terminat Psihologie-Sociologie, fără nicio legătură cu ceea ce voiam să fac. Din timpul facultății am început să muncesc pentru o companie de telecomunicații italiană, unde treptat am ocupat postul de director departament operatori. S-a închis fix în momentul în care am decis că vreau să fac o școală de muzică pe bune. Mi-a ieșit cu ce mi-a plăcut cel mai mult. Cu muzica”, povestește Cristina.

În 2012, Cristina Caramarcu a concurat în emisiunea Vocea României, ajungând în echipa lui Smiley, care la un moment dat a renunțat la ea, salvându-l pe Tibi Scobiola.

A fost momentul când am decis să muncesc mai mult”, a spus Cristina, rememorând clipa eșecului, care în final s-a dovedit a fi o deschidere spre lumea muzicală.

A cunoscut oameni cu care a lucrat mai apoi. Momentul eliminării a însemnat mai multă muncă și mai multă ambiție”, mai spune artista.

”Goodbye” e veche de vreo 4 ani, dar readusă în actualitate printr-o reorchestrație

Vorbind despre momentul Eurovision și despre piesa pe care publicul a votat -o pentru a merge în competiția internațională care va avea loc în luna mai la Lisabona, solista trupei The Humans a dezvăluit că piesa câștigătoare ”Goodbye” este veche de vreo 4 ani, însă readusă în actualitate printr-o reorchestrație.

”Piesa a făcut-o Alin Neagoe care e și basistul trupei, apoi a intervenit Alexandru Matei, care este pianistul, el a făcut linia de violoncel si alte chestii de orchestrație, iar eu versurile. A fost făcută în bucătăria noastră, e scrisă acum patru ani, dar am rearanjat-o, în primul rând pentru că era mai lungă și trebuia să ne încadrăm în trei minute”, afirmă artista.

Spune că, în plus, nu e nimic artificial în piesa aceasta, nimic computerizat, ci instrumentele sunt trase în regim de live, ceea ce fac acum la noi trupele mari, Direcția 5, Holograf, Vank.

„Există bineînțeles chestii de mix, care-i dau un aer nou, ca să nu sune din anii ’80 sau ’90, dar în rest instrumentele sunt trase în regim de live. Nu știu dacă există un plus în piesa noastră. Nici nu cred că există o rețetă a piesei perfecte. Este posibil să fi ajuns la sufletele celor care ne-au votat pentru că a fost scrisă de noi și în acest fel cred că am transmis mult mai bine mesajul pentru că știam exact ceea ce spunem și credeam în ceea ce spunem”, spune artista.

Este convinsă că publicul va simți tot timpul acest lucru. „Este un pop-rock care mie-mi place enorm. Este o piesa grea dar în același timp ușoară. O combinație de liniște și furtună. Iar versurile sunt din viața noastă, a tuturor. Toți avem momente grele și cumva vedem la un moment dat drumul bun și lumina, soluția care ne facem sa mergem mai departe”.

După momentul Eurovision, Cristina spune că reacțiile produse de trimiterea trupei The Humans în competiția de la Lisabona le-a resimțit ca fiind sincere. Iar energia pozitivă trebuie să îi ajute să facă „o figură frumoasă” în mai, la concurs.

”Am intrat în concurs cu cea mai mare încredere în noi și în piesa noastră. Nu pot să zic că ne-am așteptat, dar pot să zic că am sperat până în momentul în care ne-am auzit numele pe scenă. Majoritatea reacțiilor au fost pozitive. Am reușit cumva să atragem extrem de puțin negativism în jur. Așa a fost să fie. Oamenii ne-au simțit sinceri. Acum, după Eurovision, suntem mai solicitați, e adevărat. Nu cred însă că oamenii ne vor privi altfel. De la finală și până acum am simțit doar admirație  pentru prestație, pentru piesă și pentru parcursul nostru în concurs”, a mai spus solista trupei The Humans.

Și cum până în luna mai nu e așa de mult timp, câștigătorii, trupa The Humans, au început deja în forță pregătirile pentru a reuși să facă o figură frumoasă în fața Europei.

„Nu pot da din casă, dar pot să zic că eu o sa fiu feminină”

Cristina ne-a dezvăluit și un secret din ceea ce se va vedea pe scena Eurovision de la Lisabona.

”Am început deja pregătirile. O să fie ceva ce n-a mai fost. Nu pot să dau din casă, dar pot să zic că eu o sa fiu feminină. Nu vă așteptați să-mi pun lanțuri și piele sau să-mi pictez fața în schelet. Asta n-o sa se întâmple. Mergem acolo cu gândul de a câștiga. Este singura mentalitate pe care o cunosc”.

De altfel, Cristina spune că desi face parte dintr o trupă pop-rock, își va păstra feminitatea în aparițiile ei pe scenă și chiar va pune un glam-touch pe ținutele sale.

Aspectul fizic e parte din pachet. Dar nu e must-have. N-am mizat pe aspectul fizic atunci când am intrat în concurs, însă am vrut să-mi păstrez feminitatea, și de ce nu, să-mi pun în evidență ceea ce mă avantajează. Cât despre trupa rock cu voce feminină, eh, abia asta mi se pare sexy”, a spus Cristina.

Dincolo de muzică, Cristina Caramarcu este o tânără frumoasă, cu picioare lungi, un om din al cărui discurs reies ambiție și determinare, o tânără căreia îi place să meargă la munte ori la mare cu prietenii, care pune mare preț pe prietenie și pe momentele de liniște alături de cei dragi.

Piedici îti pui doar tu ca om. Nimeni nu poate să-ți pună piedici. Dacă nu ți-a ieșit prima dată, îți iese sigur data viitoare. Am tot sprijinul familiei și mă gândesc și că aș putea să reușesc pe plan internațional. Toate la timpul lor. Îmi place să fac sport, să stau cu prietenii mei, să mâncăm ceva bun, să vedem un film bun, să mergem la munte, la mare, să stăm liniștiți. Viața noastră-i destul de agitată.”, spune artista care se înclină și mulțumește celor care au votat The Humans și au împlinit visul ca trupa să reprezinte România pe scena Eurovision 2018 de la Lisabona.

Citește și: The Shape of Water, premiul Oscar 2018 pentru cel mai bun film

A fost vedetă în anii 1980, iar acum a ajuns să doarmă de 4 ani într-un cimitir: „Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”
PARTENERI - GSP.RO
A fost vedetă în anii 1980, iar acum a ajuns să doarmă de 4 ani într-un cimitir: „Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”
Planul SECRET al Vioricăi Dăncilă. Ce are de gând să facă fostul Premier după ce s-a 'evaporat' din viața publică
Playtech.ro
Planul SECRET al Vioricăi Dăncilă. Ce are de gând să facă fostul Premier după ce s-a 'evaporat' din viața publică
A fost prins criminalul Elenei, românca ucisă cu sălbăticie în Italia: "Ce s-a întâmplat este de neimaginat!"
Observatornews.ro
A fost prins criminalul Elenei, românca ucisă cu sălbăticie în Italia: "Ce s-a întâmplat este de neimaginat!"
Horoscop 22 aprilie 2021. Fecioarele au nevoie de o concentrare reală pe ceea ce contează pentru ele
HOROSCOP
Horoscop 22 aprilie 2021. Fecioarele au nevoie de o concentrare reală pe ceea ce contează pentru ele
Clipe de coșmar pentru un șofer pe Uber! Pasagerul a început să îl stranguleze și să îl muște în timpul cursei
Știrileprotv.ro
Clipe de coșmar pentru un șofer pe Uber! Pasagerul a început să îl stranguleze și să îl muște în timpul cursei
Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e inumană: primele informaţii
Telekomsport
Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e inumană: primele informaţii
Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca (Publicitate)
PUBLICITATE
Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca (Publicitate)