Mergi direct la conținut »
Spania și Portugalia. Descoperă comorile iberice într-un circuit de 13 zile! (PUBLICITATE)
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Spania și Portugalia. Descoperă comorile iberice într-un circuit de 13 zile! (PUBLICITATE)

Spania și Portugalia. Descoperă comorile iberice într-un circuit de 13 zile! (PUBLICITATE)

Portugalia, cea mai vestică țară europeană și Spania, tărâmul celor mai tari fiestas -  sunt destinații preferate îndeosebi de către turiștii pasionați de cultură și istorie. Dacă ești dornic să pășești pe urmele regilor sau a exploratorilor din perioada Marilor Descoperiri, și să vizitezi palate regale sau castele pastelate, atunci poți opta pentru un circuit de la Europa Travel ce îți descoperă Comorile Iberice.

Europa Travel te invită să faci turul Spaniei și al Portugaliei, ce beneficiază acum de tariful redus de 899 euro/persoană, valabil pentru plecările din 02.08 și 14.09. Dacă rezervi circuitul de 13 zile, primești un Bonus în valoare de 103 euro ce constă în excursii opționale la Sintra și Toledo.

Cu ce te surprinde Spania …   

Țara luptelor cu tauri, Spania este una dintre cele mai populare destinații din lume ce te surprinde cu metropole pline de viață și o mulțime de edificii de patrimoniu. În circuitul de la Europa Travel vei face turul capitalei Madrid, cunoscută îndeosebi pentru Muzeul Prado ce deține una dintre cele mai mari colecții de artă din lume, dar și pentru Palacio Real, principala reședință a regilor spanioli.

Fosta capitală a Castiliei, Toledo se află la mică distanță de Madrid și poate fi descoperită opțional, mai ales dacă vrei să afli mai multe despre vechile meșteșuguri ale armurierilor din Evul Mediu. Fă turul fostei cetăți maure ce face parte din UNESCO, înconjurată de râul Tajo și oprește-te la Catedrala Santa Maria, o bijuterie a stilui gotic.

Pe drumul spre Segovia, vei opri la Mănăstirea Regelui Felipe II – El Escorial și la Vale de los Caidos, un monument memorial impresionant ce adună aproape un milion de vizitatori pe an. Bijuteria Castiliei, Segovia este un oraș mai puțin turistic decât Toledo, uimind prin Palatul Regal la Garanja, Apeductul Roman și Catedrala gotică, datorită cărora orașul face parte din patrimoniul UNESCO.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Aflat sub protecția UNESCO datorită faptului că aici se află una dintre cele mai vechi universități din Europa, orașul Salamanca poate fi explorat într-un scrurt tur alături de Europa Travel. Descoperă simbolurile locului precum Plaza Mayor, Catedrala Nuova sau Palatul Monterrey, un edificiu renascentis remarcabil.

În cadrul turului vei putea traversa cea mai mare regiune spaniolă, Andaluzia unde vei face scurte opriri în orașele sale mozaicate. Nu vei rata Moscheea Mezquita din Cordoba, unică în lume datorită amestecului sublim dintre stilul islamic și cel spaniol, Mormântul lui Cristofor Columb din Catedrala Sevilla și somptuosul complex de palate și grădini Alhambra, din Granada.

Dacă mai ai chef și de alte descoperiri, poți face o excursie opțională spre Gibraltar, mica enclavă britanică ce desparte Spania de Maroc și Mediterana de Atlantic.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Ultima parte a Spaniei include vizite în Valencia și Barcelona, două metropole extrem de diferite atât ca atmosfera, cât și ca arhitectură. Dacă Valencia se remarcă prin Complexul Artelor și Științelor, Barcelona este locul ce păstrează încă amprenta lui Gaudi, aici aflându-se cel mai frumos exemplu de arhitectură gotică, Sagrada Familia. La final, te poți relaxa pe cele mai fine nisipuri în Costa Brava, sălbatica coastă spaniolă din regiunea Girona.

Portugalia, cea mai însorită țară europeană!

Portugalia adună peste 13 milioane de turiști pe ani, atrași de arhitectură sau gastronomie. În circuitul de 13 zile vei putea bate la pas Porto, un oraș cufundat în tradiție și cocoțat pe o colină de la râul Duoro. Pe lângă vinul roșu, parfumat și cu note fructate, Porto mai este cunoscut și pentru Catedrala Se, unde a fost botezat Prințul Henry Navigatorul, Podul Luis I, ce leagă orașul de Vila Nova de Gaia, dar și pentru boemul cartier Ribeira.

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă
Recomandări

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă

Pe drumul spre capitala Lisabona, vei face scurte opriri în Coimbra, un oraș-universitar de prestigiu unde se află Mănăstirea Santa Clara; orașul Batalha, cunoscut pentru că aici se află cea mai impozantă structură sacrală gotică, Santa Maria da Vitória; dar și Fatima, cel mai important loc de pelerinaj din Portugalia, unde Fecioara și-a făcut apariția de  trei ori.

Vei explora Lisabona pe ritmul muzicii fado, trecând prin cele mai colorate cartiere ale sale: Alfama și Belem, unde vei admira superbele construcții din ceramică azulejo. Dintre acestea cele mai de seamă sunt Mănăstirea Jeronimos, unde Vasco da Gama s-a rugat înainte de a porni în călătoria sa, când a descoperit calea maritimă dintre Europa și India, și Turnul Belem, un gigant de pe malul râului Tagus, ridicat în stil manuelin.

Opțional poți vizita Sintra, cu superbul Palat Pena și castelul maur, cel mai vestic punct al Europei – Cabo da Roca, Cascais, una dintre cele mai exclusiviste stațiuni portugheze și Estoril, cunoscut îndeosebi pentru cazinoul ce l-a inspirat pe autorul Ian Fleming să scrie romanul de spionaj ”Casino Royale”.

 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuit Spania-Portugalia – tarif: 899 euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, tururi si transferuri conform program, asistenta turistica. *Bonus in valoare de 103 euro constand in excursii optionale la: Sintra si Toledo, pentru plecarile din 02.08 si 14.09! *Oferta valabila pana la 1 mai! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Close
Închide
  Close