MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2018 15:49

Gabriela Firea contrazice Ministerul de Finanțe, care spunea că Spitalul Metropolitan se va construi în 20 de ani: „În trei ani, de la ordinul de începere a lucrărilor”

Distribuie
Spitalul Metropolitan din București se va construi în 20 de ani. Primarul General, Gabriela Firea, a făcut joi, 22 martie, mai multe precizări referitoare la afirmațiile false, potrivit cărora Spitalul Metropolitan se va construi în 20 de ani.Totuși, acest termen fabulos - de 20 de ani - a reieșit și din declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani', a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnaliști dacă este corect termenul de 20 de ani, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: „Așa am înțeles din actul normativ'.

Acum, edilul Gabriela Firea, susține că Spitalul Metropolitan va fi construit „într-un timp decent, rezonabil', nu în 20 de ani, așa cum a trecut Ministerul de Finanțe ca termen maxim în Ordonanța de Urgență de miercuri, 21 martie.

'La nici 24 de ore de când am aflat, cu mare bucurie, că Guvernul României ne-a dat o parte din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan, mă văd nevoită să fac o serie de precizări destinate celor care au preluat, cu rea-voință, o informație ‘tehnica’, și anume termenul de 20 de ani pentru care a fost transferat acest teren la Primăria Capitalei. Este vorba, de fapt, despre Ministerul Finanțelor Publice, care gestionează întreg patrimoniul statului, și care, din motive birocratice, trebuia să emită un termen al acestui transfer și a trecut termenul de 20 de ani ca o măsură asiguratorie. Acest termen nu reprezintă, sub nicio formă, faptul că durată de construire a spitalului Metropolitan va fi de 20 de ani.

Aceste ironii și interpretări tendențioase, ‘dupa ureche’, descurajează cetățenii și denigrează activitatea Primăriei Generale, care face toate demersurile legale astfel încât acest proiect să fie finalizat cât mai rapid. Municipalitatea a demarat deja, potrivit legii, realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investiție de peste 50 de milioane de euro, urmează elaborarea studiului de fezabilitate, iar apoi decizia pe care o vom lua în cadrul CGMB (Consiliul General Al Municipiului Bucureşti – n.r.), dacă va fi vorba despre o investiție a Municipiului București sau se va adopta o procedurăa de succes, preluată în întreaga Europă, de concesiune, adică atragerea unui investitor privat care va  construi de la zero această unitate medicală.

Subliniez, încă o dată, că Spitalul Metropolitan se va construi într-un interval de timp decent, rezonabil, adică în trei ani, de la ordinul de începere a lucrărilor, atât cât durează edificarea unui spital de 1.000-1.200 de paturi, și nu în 20 de ani, cât a stipulat Ministerul Finanțelor Publice, ca o măsură birocratică asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului de la Guvernul României la Primăria Municipiului Bucuresti (PMB)', a adăugat Gabriela Firea.

Precizările au fost făcute, pe 22 martie, cu prilejul semnării unui protocol de colaborare între Primăria Capitalei, Asociaţia Colectiv GTC 3010 şi Spitalul clinic de urgenţă „Sfântul Ioan', pentru construirea unei maternităţi în curtea acestei unităţi spitaliceşti.CITEȘTE ȘI… #salvatipipera | Mama Lili, bucătăreasa care gătește cu dragoste pentru corporatiști, la cantina de la capătul tramvaiului 16

#salvatipipera / Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea: 'Autoritățile sunt un mix de rea-voință, neatenție și incompetență'

#salvatipipera | În Pipera, drumul spre succes se scufundă în noroiul românesc. Corporatist: 'Toţi suntem trişti!'/ VIDEO 

Comentarii