MENIU CAUTĂ
21 Mar. 2018 16:30 , de Valentina Postelnicu

UPDATE. Guvernul a decis transferul terenului pentru construirea Spitalului Metropolitan, în zona Pipera; Termenul pentru finalizare: 20 de ani (VIDEO)

Distribuie

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanță de Urgență pentru transferul terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti, din domeniul public al statului, în administrarea CGMB. Purtătorul de cuvânt al Executrivului, Nelu Barbu a declarat, după ședința de Guvern, că termenul pentru realizarea investiției este de maximum 20 de ani. Despre oportunitatea construirii acestui Spital în zona Pipera, reprezentantul Guvernului nu a dorit să facă comentarii.

UPDATE ora 16.30. Guvernul a adoptat, miercuri, Ordonanța privind transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB a unui imobil situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65, în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani”, a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a dorin să comenteze oportunitatea construirii acestui Spital Metropolitan în zona Pipera.

Întrebat dacă Executivul a făcut o analiză privind oportunitatea construirii unui Spital Metropolitan în zona Pipera, mai ales că premierul Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, Nelu Barbu a spus că nu are un răspuns, de ce s-a decis amplasarea în această zonă și nu în altă zonă a Capitalei.

'Fiind un act normativ pe ordinea de zi suplimentară, vă dași seama că nu am avut timp să adun informații pe acest subiect', a mai spus Barbu.

„Un pas important este şi pentru Spitalul Metropolitan din Bucureşti. Astăzi vom adopta printr-un act normativ acordarea terenului pentru acest Spital Metropolitan despre care s-a discutat atât în ultima perioadă şi pe care sunt convinsă că locuitorii municipiului Bucureşti, dar şi cei din provincie îl doresc foarte mult să poată deveni realitate”, a spus premierul Viorica Dăncilă în debutul şedinţei Executivului.

Ea a precizat că Guvernul va aproba miercuri şi noul contract-cadru prin care se introduc noi servicii medicale pentru medicii de familie, dar şi deschiderea de noi cabinete pentru medicina primară şi facilităţile aferente deschiderii acestora.

Spitalul Metropolitan va fi construit pe şoseaua Pipera, potrivit Primăriei Generale, pe un teren al TVR.

Astfel, Guvernul urmează să emită o hotărâre pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB a unui imobil situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65, în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

Terenul are o suprafață de 46.824 mp, conform raportului de specialitate.

Suma necesară studiului de fezabilitate pentru construirea spitalului a fost inclusă în bugetul municipiului București pe anul 2017.


Libertatea a lansat campania #salvatipiperao inițiativă, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail salvatipipera@libertatea.ro

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


Citește și: #salvatipipera/ Fostul arhitect-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu: În Pipera, evoluția ar fi fost normală dacă s-ar fi respectat planificarea infrastructurii

Comentarii