De Ana Hațeg,

Doi psihologi americani, Joe Clement și Matt Miles, specializați în educația copiilor, au scris o carte despre cât de periculos poate fi să lăsăm copiii prea mult pe gadgeturi.

Idea cărții pornește de la faptul că cei doi coloși ai industriei IT, Bill Gates și Steve Jobs, nu și-au lăsat copiii să folosească produsele pe care chiar ei le-au creat.

Pe lângă fondatorii Microsoft și Apple și alte elite din Silicon Valley limitează timpul pe care copiii lor îl petrec folosind gadgeturi, în ciuda faptului că se îmbogățesc vânzând tehnologie copiilor din întreaga lume, scrie Business Insider.

Bill Gates i-a tăiat fiicei sale accesul la calculator

Bill Gates, unul dintre cei mai influenți lideri din industria IT din lume, a declarat în repetate rânduri că a controlat accesul la tehnologie al copiilor săi.

În 2007, Gates, fostul CEO al Microsoft, a limitat timpul pe care fiica sa îl putea petrece în fața calculatorului după ce a constat că aceasta a început să se atașeze prea mult de un joc video.

De asemenea, nu le-a luat copiilor săi telefoane mobile până când au împlinit 14 ani.

Steve Jobs nu și-a lăsat copiii să folosească iPad-ul creat de el

În ciuda faptului că a creat iPad-ul, Steve Jobs nu-și lăsa copiii să-l folosească.

Ordonanța militară nr. 8, cu măsuri pentru Paște. Piețele rămân deschise, magazinele își pot prelungi programul. Avertisment pentru noaptea de Înviere
Recomandări

Ordonanța militară nr. 8, cu măsuri pentru Paște. Piețele rămân deschise, magazinele își pot prelungi programul. Avertisment pentru noaptea de Înviere

 

Jobs, care a fost CEO al Apple până la moartea sa în 2012, a dezvăluit într-un interviu din New York Times că le-a interzis copiilor săi să folosească noul iPad proaspăt lansat. „Limităm cât de multă tehnologie folosesc copiii noștri acasă”, a spus Jobs.

Alți șefi din Silicon Valley care le interzic copiilor accesul la tehnologie

Nici CEO-ul Snapchat, Evan Spiegel și Sundar Pichai de la Google nu își lasă copiii să petreacă mult timp în fața ecranelor.

Spiegel și soția sa Miranda Kerr le permit copiilor lor să petreacă doar o oră și jumătate pe săptămână în fața unui ecran, a declarat miliardarul într-un interviu pentru Financial Times. Asta deși tinerii folosesc Snapchat mai des decât orice altă platformă de socializare.

Pichai a declarat pentru New York Times că fiul său de 11 ani nu are un telefon mobil și că televizorul este mai mult închis pentru ca acesta să nu se uite la el.

În plus și actualul CEO Apple, Tim Cook, și CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, s-au exprimat împotriva consumului excesiv de tehnologie în rândul copiilor.

Chiar și școlile la care își trimit elitele din Silicon Valley copiii sunt lacunare la capitolul tehnologie.

Cei doi psihologi spun că în Silicon Valley funcționează școli care predau după metoda Waldorf și că aici se folosește în continuare tabla, creta și creioanele normale.

Citeşte şi:

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie