Mergi direct la conținut »
Tărâmul din poveștile sultanilor. Sejur în Bodrum de la 199 euro (PUBLICITATE)

Mai cosmopolit decât oricare alt oraș de pe coasta turcească a Mării Egee, Bodrum este un melanj între Turcia și Grecia. Aici vei simți poate cel mai bine influențele elene și nu doar prin clădirile vopsite în alb-albastru, în timp ce atmosfera te aduce puțin în timpurile vechilor sultani - toate coexistând armonios în Bodrum.

Vechiul Halikarnas îți oferă o mulțime de experiențe memorabile, indiferent de pasiuni. Vei putea experimenta relaxarea pe plaje cu nisip fin, să practici scufundări în lagune turcoaz, să petreci turcește pe ritmuri orientale sau să pornești în vizite culturale. Dacă ți-ai propus o escapadă în Bodrum poți rezerva acum un sejur de 6 nopți cu autocarul, alături de Europa Travel, ce beneficiază de tariful special de la 199 euro/persoană!

Bate la pas orașul alb

Împărțit în străzi înguste și în pantă, orașul vechi păstrează urmele grecești, mărturie rămânând încă situl arheologic Halikarnas, unde mai poți observa pietrele de temelie ale Mausoleului dedicat regelui privinciei elene Caria, Mausol. Impresionanta structură a fost una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Pierde-te pe aleile străjuite de vile neoclasice în alb și albastru până în zona portului pitoresc, dominat de Castelul Sfântul Petru, o fortăreață ridicată de Cavalerii Ioaniți pentru a păzi intrarea în oraș, între anii 1402-1437.

Cel mai pitoresc loc din Bodrum este Dealul Morilor de Vânt care o să-ți amintească cumva de Insula Mykonos – o bijuterie elenă din Cyclade. Aceasta este o zonă rustică unde se găsesc vechile mori din piatră clădite în secolul al XVIII lea și rezervoarele de apă ale otomanilor, de neratat mai ales dacă ești pasionat de fotografii.

Petreceri de pomină pe Street Bar

Dacă anticul Homer obișnuia să spună că Bodrum este ”ținutul albastrului etern”, azi fostul Halikarnas este descris ca fiind ”Saint Tropez-ul Turciei”. Tinerii dornici de distracție găsesc aici cea mai lungă stradă cu baruri din Turcia (întinsă pe 3 km), unde au loc petreceri tematice în fiecare seară pe toată perioada sezonului. În plus, dacă vrei să iei parte la nopți turcești incendiare, cu dansatoare de belly dance, show-uri cu sabii și foc, o poți face opțional de la Europa Travel.

Gumbet, cea mai cochetă stațiune din Peninsula Bodrum

La fel de atractivă pentru tineri este și Gumbet, o zonă cu plaje idilice și numeroase baruri cochete, unde te așteaptă un mic port de unde se fac plecări în croaziere pe Marea Egee. Poți descoperi chiar și insula grecească, Kos, într-o excursie opțională de la Europa Travel.

Relaxare într-un colț de paradis

Bodrum este o destinație perfectă pentru plajă, întreaga zonă de coastă fiind presărată cu nisipuri fine, albe și aurii, încadrate de palmieri, arbori de iasomie și smochini asigurând răcoarea în zilele toride de vară.

Cea mai cunoscută dintre plaje este Yalikava, din nord-vestul peninsulei unde poți scăpa de aglomerația din sezonul de vârf. Tot pentru relaxare poți alege o excursie spre Pamukkale, așa numitul Castel de Bumbac al Turciei, considerat una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii datorită izvoarelor termale ce ies la suprafață și se scurg pe terasele calcaroase formând peisaje unice, mai ales la apus.

de Mădălina Isar

Oferta Speciala Sejur Bodrum

Hotel Jasmin Beach 4* – Gumbet – tarife de la 199 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

 
 
Close
Close
Închide