Mergi direct la conținut »
Târgul de Crăciun de la Cluj e între cele mai frumoase din Europa. A depășit Praga, Köln și Bratislava!
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Târgul de Crăciun de la Cluj e între cele mai frumoase din Europa. A depășit Praga, Köln și Bratislava!

Târgul de Crăciun de la Cluj e între cele mai frumoase din Europa. A depășit Praga, Köln și Bratislava!

Amenajarea, în spiritul sărbătorilor de iarnă, a Târgului de Crăciun de la Cluj s-a plasat printre cele mai apreciate în sondajul realizat de Best European Destinations, o organizație de turism continentală, girată de Comisia Europeană. Orașul ardelean a fost mai apreciat depășit, în acest an, chiar decât capitala Cehiei.

De Justin Gafiuc,

De 8 ani, portalul de specialitate europeanbestdestinations.com, interfața unei organizații continentale cu sediul la Bruxelles, organizează la fiecare sfârșit de an un sondaj public pentru desemnarea celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa. În 2019, au fost nominalizate 24 de orașe, între care, din România, s-a regăsit doar Clujul.

Iar topul final, stabilit în urma votului publicului, peste 280.000 de oameni, a plasat evenimentul din Ardeal pe locul 8! Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Budapesta, Viena și Gdansk, iar următoarele poziții, 4-7, dinaintea Clujului, au revenit orașelor Bruxelles (Belgia), Montbeliard (Franța), Basel (Elveția) și Metz (Franța).

Târgului de Crăciun de la Cluj

În schimb, urbea de pe Someș s-a plasat înaintea unor destinații cu rezonanță, precum Praga (Cehia), Amiens (Franța), Koln, Leipzig (ambele Germania) sau Bratislava (Slovacia).

Show 3D magic la maghiari

Liderul topului, Budapesta, a uimit cu cel mai grandios spectacol 3D din Europa și cu organizarea eco-friendly. Târgul este amenajat pe esplanada din fața catedralei Sf. Ștefan, unul dintre punctele de atracție din capitala Ungariei.

Târgului de Crăciun de la Budapesta

La rândul său, Viena oferă, ca de obicei, magia Crăciunului în piața din fața Primăriei, unde o poveste de iarnă prinde viață la fiecare sfârșit de an. Iar ”bronzul” din 2019, Gdansk (Polonia), a primit și titlul de ”cea mai romantică Piață de Crăciun” grație faptului că organizatorii au amenajat o imensă cupolă acoperită cu vâsc, sub care îndrăgostiții se pot săruta și-și pot pune dorințe speciale.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Anul acesta, Târgul de Crăciun de la Cluj și-a deschis porțile pe 22 noiembrie, când peste 10.000 de oameni au asistat în Piața Unirii la aprinderea luminițelor și la lansarea minicomplexului bucuriei. Evenimentul din orașul de pe Someș impresionează prin diversitate: de la tradiționalele căsuțe pentru comercianți, bradul de Crăciun și un patinoar amenajat în jurul statuii lui Matei Corvin până la un treasure hunt destinat copiilor și adulților, trenulețul și condica Moșului, ateliere simpatice pentru cei mici și concerte diverse.

Ce orașe au câștigat edițiile precedente

  • Strasbourg – 3 ediții
  • Zagreb – 3 ediții
  • Tallin – o ediție
BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister
Recomandări

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister

Topul Târgurilor de Crăciun în Europa 2019 -număr de voturi pe orașe

1. Budapesta (Ungaria) 39.448

2. Viena (Austria) 31.811

3. Gdansk (Polonia) 30.178

4. Bruxelles (Belgia) 27.843

5. Montbeliard (Franța) 25.696

6. Basel (Elveția) 22.044

7. Metz (Franța) 15.885

8. Cluj (România) 14.442

9. Valkenburg (Olanda) 12.022

10. Novi Sad (Serbia) 11.556

11. Trier (Germania) 10.206

12. Praga (Cehia) 10.186

13. Govone (Italia) 7.221

14. Winchester (Anglia) 6.472

15. Amiens (Franța) 5.421

16. Rothenburg (Germania) 4.210

17. Koln (Germania) 4.034

18. Leipzig (Germania) 3.955

19. Bratislava (Slovacia) 2.024

20. Bath (Anglia) 1.448

Brașovul bate Parisul la capitolul ”Brazi de Crăciun”

Un alt sondaj realizat de Best European Destinations a vizat cel mai frumos brad de Crăciun de pe continent. Laurii au revenit superbului pom de la Vilnius (Lituania), care are o înălțime de 27 m, fiind iluminat cu 6.000 de beculețe prinse pe 5 km de cablu!

Bradul de Crăciun din Brașov

Bradul este elementul central în mijlocul unei uimitoare mantii de luminițe, cu o lărgime de peste 50 m! Pozițiile 2 și 3 sunt ocupate de Praga și Strasbourg. Brașovul e singurul oraș din România nominalizat la această rubrică, urbea de la poalele Tâmpei clasându-se pe locul 16 din 17 orașe. În urmă se mai află doar Parisul!

Close
Închide
  Close