Pentru țările asiatice care se bazează în mare măsură pe turism, închiderile granițelor, după izbucnirea pandemiei, a avut un impact uriaș. Economia Thailandei, de exemplu, a pierdut peste 13,5 miliarde de dolari anul trecut din cauza crizei COVID, potrivit unui studiu realizat de compania de rezervări de zboruri Next Vacay.

„Metodele de testare și verificare din Asia au permis ca ratele de infecție să rămână relativ scăzute pe continent, însă restricțiile impuse au făcut ca țările asiatice să devină unele dintre cele mai afectate destinații turistice din lume”, a declarat fondatorul și directorul executiv al Next Vacay, Naveen Dittakavi.

Acum, având în vedere tendința de scădere a numărului de cazuri COVID la nivel global și creșterea ratei vaccinale în întreaga lume, mai multe țări din Asia încep să ridice restricțiile de călătorie – întâi, pentru turismul intern, iar în următoarele săptămâni, pentru călătorii din Europa, SUA și alte zone, a anunțat Simone Semprini, cofondatorul și directorul executiv al TourScanner din SUA.

Thailanda

Începând cu 1 noiembrie, persoanelor complet vaccinate din România, Statele Unite și alte 44 de țări li se permite să viziteze destinațiile de top din Thailanda, inclusiv Bangkok, Chiang Mai și Pattaya, fără a intra în carantină. Turiștii trebuie să prezinte dovada asigurării de călătorie specifice coronavirusului și un rezultat negativ al testului efectuat înainte de călătorie. De asemenea, trebuie să facă un test suplimentar de COVID la sosirea în Thailanda.

Cum ar răspunde sistemul de sănătate din România la un cutremur de magnitudinea celui din Turcia. Două mari spitale din București ar pica
Recomandări
Cum ar răspunde sistemul de sănătate din România la un cutremur de magnitudinea celui din Turcia. Două mari spitale din București ar pica

Înainte de redeschidere, călătoria în Thailanda era posibilă doar după o perioadă de carantină. Mai exact, turiștii trebuiau să rămână în Phuket cel puțin 14 nopți înainte de a li se permite călătoria spre alte destinații precum Bangkok sau Chiang Mai. De la 1 octombrie, perioada de carantină obligatorie a fost redusă la 7 nopți, în cazul în care turiștii îndeplineau anumite cerințe, inclusiv dovada vaccinării, un test negativ și asigurarea de călătorie.

Călătorii nevaccinați (cu excepția cazului în care au sub 18 ani și călătoresc cu părinții) trebuie să se stea în carantină la sosire timp de 10 nopți.

Malaezia

Malaezia a început să-și redeschidă treptat granițele pentru turiștii străini. Începând cu 15 noiembrie, turiștii complet vaccinați care stau cel puțin trei zile în carantină au voie să viziteze insulele Langkawi. Ei trebuie să facă un test PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare și să aibă o asigurare de călătorie specifică COVID.

Turiștii străini care zboară direct în Langkawi vor trebui să facă un alt test PCR a doua zi după sosire, iar cei care călătoresc prin Aeroportul Internațional Kuala Lumpur vor fi testați rapid la intrarea în țară.

Nemulțumirea unei românce de origine siriană, cu rude în zonele afectate de cutremur: „Toată lumea trimite ajutoare în Turcia. În Siria afectată deja de război situația e și mai dramatică”
Recomandări
Nemulțumirea unei românce de origine siriană, cu rude în zonele afectate de cutremur: „Toată lumea trimite ajutoare în Turcia. În Siria afectată deja de război situația e și mai dramatică”

Orice persoană care stă mai mult de cinci zile trebuie să facă un alt test PCR în a cincea zi. Cerințe suplimentare de călătorie pot fi găsite pe site-ul MAE.

Indonezia

În condițiile în care rata de infectare este în scădere, planul Indoneziei de a redeschide Bali pentru zborurile în scop turistic pare promițător.

România nu a fost inclusă încă pe lista celor 19 țări de unde Indonezia primește turiști. Deocamdată, pe lista aprobată în octombrie figurează Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franţa, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria şi Norvegia.

Sri Lanka

Cum Japonia sau China, destinații mai cunoscute în Asia, rămân închise vizitatorilor străini, turiștii se pot orienta spre state mai mici, cum ar fi Sri Lanka. Această țară primește turiști din întreaga lume, începând cu 21 ianuarie 2021.

Cetățenii străini care sosesc în Sri Lanka trebuie să obțină Autorizare Electronică pentru Călătorie (ETA – Electronic Travel Authorisation), cu respectarea protocolului menționat pe pagina de internet Sri Lanka Tourism: https://srilanka.travel/helloagain/.

Toți pasagerii cu vârsta de peste 2 ani trebuie să prezinte un test PCR negativ, al cărui rezultat să fie redactat în limba engleză și care a fost efectuat cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare. Testele antigen nu sunt acceptate.

Cele mai devastatoare cutremure din istoria recentă. Cinci seisme au provocat împreună aproape 1,3 milioane de decese
Recomandări
Cele mai devastatoare cutremure din istoria recentă. Cinci seisme au provocat împreună aproape 1,3 milioane de decese

Persoanele care sunt complet vaccinate trebuie să prezinte un document oficial din care să rezulte acest lucru, în timp ce persoanele care au trecut prin boală trebuie să prezinte un certificat medical redactat în limba engleză din care să rezulte că se află între a 28-a și a 90-a zi de la data testării pozitive cu COVID-19. Mai multe informații pe site-ul MAE.

Maldive

Cei care și-au dorit dintotdeauna să stea într-un bungalou deasupra apei în Maldive nu trebuie să mai aștepte.

Turiștii trebuie să prezinte dovada unui test PCR negativ efectuat cu 96 de ore înainte de călătorie și să depună un formular de declarație de sănătate cu 24 de ore înainte de plecare.

Locul unde pot sta turiștii e influențat de statusul vaccinal; site-ul MAE oferă mai multe detalii despre restricțiile pentru vizitatorii nevaccinați.

Pe plan intern, sunt permise deplasările dinspre insulele unde au fost depistate cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 către alte insule, cu condiția respectării măsurii de carantină pe insula de destinație.

Nepal

Din 24 septembrie, străinii vaccinați au permisiunea de intra în Nepal fără să mai stea în carantină.

Călătorii trebuie să furnizeze dovada vaccinării, un test PCR negativ efectuat cu trei zile înainte de sosire, dovada unei rezervări la hotel și permisul de drumeție sau alpinism – printre alte cerințe.

Vietnam

O parte din Vietnam este programată să se deschidă vizitatorilor internaționali în curând.

Potrivit ziarului guvernamental VGP News, Ministerul Culturii, Sportului și Turismului din Vietnam intenționează să permită unui număr limitat de călători preaprobați, cu pașapoarte de vaccinare și un rezultat negativ al testului PCR, să călătorească pe insula Phu Quoc.

India

Pe 7 octombrie, Ministerul Afacerilor Interne din India a anunțat că, din 15 octombrie, li se permite turiștilor străini să intre în această țară cu zboruri charter.

Persoanele care vor să călătorească în India trebuie să obțină o viză de turist înainte de călătorie și să prezinte un test COVID negativ efectuat cu 72 de ore înainte de plecare. Mai multe date, pe site-ul MAE.

„Din cauza pandemiei de COVID-19, toate vizele acordate străinilor au fost suspendate anul trecut”, se arată în comunicatul MHA.

Singapore

Nu este permisă intrarea cetățenilor străini în Singapore pentru scurtă ședere (inclusiv turism), indiferent de cetățenie sau statul dinspre care se călătorește, cu anumite excepții, potrivit MAE.

Pe 12 octombrie, Singapore a început să accepte cereri pentru călătorii vaccinați din Statele Unite, ca parte a „Vaccinated Travel Lane”. Călătorii pot solicita un „Permis de călătorie pentru vaccinați” cu 7 până la 30 de zile înainte de a vizita Singapore și trebuie să zboare cu un zbor VTL desemnat.

Înainte de călătorie, turiștii cu scurtă ședere trebuie să prezinte dovada asigurării de călătorie care să le acopere întregul sejur. Călătorii americani trebuie să își probeze certificatele de vaccinare prin intermediul cardului de sănătate SMART (SHC) de la emitenții din Canada sau SUA în Common Trust Network. De asemenea, trebuie să prezinte dovada unui test PCR negativ efectuat în termen de 48 de ore de la plecarea lor în Singapore, precum și să facă un test suplimentar la aeroportul Changi la sosire.

Toate persoanele care călătoresc spre Singapore pentru scurtă ședere vor trebui să aibă o asigurare de călătorie pentru costurile de tratament medical și spitalizare legate de COVID-19 în această țară, cu o acoperire minimă de 30.000 de dolari.

Emiratele Arabe Unite

Începând cu luna iulie 2020, în Emiratul Dubai sunt permise zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti. Cu toate acestea, există cerințe pentru a intra, inclusiv testarea înainte de sosire.

Cu o rată mare de vaccinare în Dubai, fără cerințe de carantină pentru turiști și cu deschiderea Expo 2020, orașul „va fi una dintre cele mai vizitate destinații din timpul iernii din Asia. În ultimele săptămâni, am observat deja o creștere de 50% față de 2019 în ceea ce privește rezervările”, a declarat Simone Semprini, cofondatorul și directorul executiv al TourScanner din SUA.

Foto: Shutterstock

„Am sărit din lac în puț”. Un tânăr venit tocmai din Capul Verde a rămas șocat de cum vorbesc românii și peste ce a dat aici
GSP.RO
„Am sărit din lac în puț”. Un tânăr venit tocmai din Capul Verde a rămas șocat de cum vorbesc românii și peste ce a dat aici
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Câteva pahare de vin i-au fost fatale: trista dispariție a marelui Aurelian Andreescu, vocea unică a muzicii ușoare românești
Playtech.ro
Câteva pahare de vin i-au fost fatale: trista dispariție a marelui Aurelian Andreescu, vocea unică a muzicii ușoare românești
Neurochirurgul Leon Dănăilă trăiește la limita sărăciei, la 89 de ani: 'Mă simt ca un boschetar. N-am nicio avere, n-am nimic, am vândut tot'
Viva.ro
Neurochirurgul Leon Dănăilă trăiește la limita sărăciei, la 89 de ani: 'Mă simt ca un boschetar. N-am nicio avere, n-am nimic, am vândut tot'
Timp de 17 ore, prinsă sub dărâmături, o copilă şi-a protejat fratele mai mic cu propriul său trup. Când au venit salvatorii, le-a mulţumit cu un zâmbet trist
Observatornews.ro
Timp de 17 ore, prinsă sub dărâmături, o copilă şi-a protejat fratele mai mic cu propriul său trup. Când au venit salvatorii, le-a mulţumit cu un zâmbet trist
Siria: O fetiță de 7 ani și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup, timp de 17 ore, sub dărâmături
Știrileprotv.ro
Siria: O fetiță de 7 ani și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup, timp de 17 ore, sub dărâmături
La ce temperatură trebuie spălate perdelele, de fapt. Este o greșeală pe care mulți o fac
FANATIK.RO
La ce temperatură trebuie spălate perdelele, de fapt. Este o greșeală pe care mulți o fac
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Horoscop 7 februarie 2023. Capricornii sunt concentrați pe anumite probleme, dar viața își vede de-ale ei, iar ei nu observă mare lucru
HOROSCOP
Horoscop 7 februarie 2023. Capricornii sunt concentrați pe anumite probleme, dar viața își vede de-ale ei, iar ei nu observă mare lucru
Când trebuie să mergi cu cei mici la doctor și ce analize recomandă medicii în funcție de vârstă
PUBLICITATE
Când trebuie să mergi cu cei mici la doctor și ce analize recomandă medicii în funcție de vârstă