MENIU CAUTĂ

Tu știi cum să îţi alegi sutienul potrivit?

Distribuie

Majoritatea femeilor consideră că alegerea sutienului este o probă dificilă. Opt din zece femei, la nivel european, recunosc că poartă o măsură nepotrivită pentru silueta lor. Sutienul cel mai bun trebuie să fie atât de confortabil, încât să uiţi că îl porţi.    

În Grecia antică, femeile frumoase şi bogate îşi arătau cu mândrie bustul împodobit în voaluri transparente şi bijuterii. Mentalităţile s-au schimbat, iar corpul femeii a fost acoperit din cap până în picioare în haine fără forme. Abia la începutul secolului XX, o tânără imigrantă din Statele Unite s-a răzvrătit împotriva modei şi a conceput rochii cu cupe pentru reliefarea sânilor. Ida Rosenthal a inventat apoi sutienul, la începutul anilor 1920, cucerind femeile din întreaga lume. Din bumbac sau din dantelă, cu push-up, cu bureţi sau doar cu sârme de susţinere, sutienele ocupă astăzi un loc de frunte în garderobă. Bine alese, în funcţie de mărimea şi forma pieptului, sutienele sunt mai mult decât utile: sunt accesorii care ne fac mai frumoase.

Alege sutienul potrivit

Un sutien bine ales îţi garantează o ţinută elegantă. Multe femei nu ţin cont de forma corpului şi aleg sutienele doar pentru că au o culoare frumoasă sau o dantelă atrăgătoare. Un sutien prea mare arată caraghios, iar unul prea mic va strânge sânii ca într-o menghină şi îţi va provoca dureri. Nu ezita să probezi sutienul în magazin şi nu cumpăra în funcţie de preţ. Modelele ieftine, din materiale de proastă calitate, se deteriorează în câteva săptămâni şi îşi pierd forma. Un sutien de calitate ar trebui să reziste aproape doi ani. Pe de altă parte, este indicat să îţi calculezi măsura de la un an la altul, mai ales după ce ai ţinut o dietă sau după ce ai născut. Câteva kilograme în plus sau în minus te vor face să alegi o altă măsură.

 

Uite cum calculezi marimea potrivita a sutienului. Afla din Libertatea pentru femei

Citește mai multe despre Feminin și sutien pe Libertatea.

Comentarii