Unde să mergi în Thailanda în vacanță

Thailanda este un colaj de scene animate care cuprind orașe moderne pline de viață, pline de motociclete și tuk-tuk-uri, temple budiste îngrijite de călugări cu haine portocalii, localnici care vând obiecte de artizanat, peisaje luxuriante presărate cu sate agricole tradiționale, ruine antice și linii de coastă uimitoare, presărate de minunate plaje și lagune albastre.

Cei care doresc să petreacă câteva săptămâni explorând insulele tropicale ar trebui să se îndrepte spre imaginea perfectă a insulelor thailandeze. Dacă energia incitantă a unei capitale este mai mult stilul tău, Bangkok va oferi mai mult decât o experiență de neuitat. Pentru a înțelege natura și a înțelege mai multe despre diferitele etnii din Thailanda, orașul Chiang Mai servește drept punct de plecare perfect către peisajele muntoase din nord.

Destinații de vacanță în Thailanda

Phuket

Destinații de vacanță în Thailanda-  Phuket
Destinații de vacanță în Thailanda- Phuket

Cunoscută pentru plajele sale superbe, scufundări excelente și abundența de spa-uri luxoase, Phuket este principala destinație turistică a Thailandei. Situată în sudul Thailandei, Phuket este cea mai mare insulă a țării, legată de continent prin două poduri.

Dintre numeroasele atracții din Phuket, plajele sunt atracția principală cu nisipurile lor albe, lagunele albastre și sporturile acvatice. Cu stațiuni, hoteluri, magazine, restaurante și viață de noapte vibrantă, Patong Beach este cea mai populară plajă. Golful Phang Nga este un loc memorabil de vizitat, cu peșterile sale frumoase, grotele acvatice și insulele de calcar.

Parcul Național Khao Sok

Unde să mergi în vacanță în Thailanda -  Khao Sok
Unde să mergi în vacanță în Thailanda – Khao Sok

Înconjurat de munți falnici de calcar și păduri tropicale luxuriante, Parcul Național Khao Sok conține unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Thailanda. Datează de 160 de milioane de ani, făcând Parcul Național Khao Sok considerabil mai vechi decât pădurea tropicală amazoniană.

Trei scenarii pentru viitorul războiului din Ucraina și de ce crede Washingtonul că prezentul este „sumbru”
Recomandări
Trei scenarii pentru viitorul războiului din Ucraina și de ce crede Washingtonul că prezentul este „sumbru”

În inima parcului se află Cheow Lan, un lac turcoaz strălucitor, presărat cu case plutitoare și bărci colorate cu coadă lungă. Cel mai important, parcul național găzduiește și cea mai mare pădure tropicală virgină din sudul Thailandei. Vizitatorii care explorează pădurea vor întâlni cascade, peșteri ascunse și plantații de pomi fructiferi sălbatici. Alte activități disponibile includ tiroliană și caiac și tubing pe râul Sok.

Pe lângă peisajul pitoresc, mulți oameni vizitează Khao Sok pentru a găsi fauna sălbatică diversă. Se crede că peste cinci procente din speciile de pe planetă trăiesc în parc.

Ko Chang

Insule din Thailanda -  Ko Chang
Insule din Thailanda – Ko Chang

A doua insulă ca mărime a Thailandei, Ko Chang este situată în largul coastei de sud-est a țării, lângă granița cu Cambodgia. Insula are tot ceea ce își doresc călătorii de la o vacanță tropicală, de la întinderi lungi de plaje cu nisip până la păduri tropicale nealterate. Există o mulțime de activități de urmat și pe insulă, inclusiv scuba diving, caiac și drumeții în junglă.

Raportată la poliție de tatăl ei, pentru că ar fi criticat războiul. La cererea Kremlinului, Rusia revine la denunțurile de tip sovietic
Recomandări
Raportată la poliție de tatăl ei, pentru că ar fi criticat războiul. La cererea Kremlinului, Rusia revine la denunțurile de tip sovietic

Când vine vorba de a lenevi pe plajă în lux, White Sand Beach este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat de pe insulă. Situată în colțul de nord-vest al insulei, este cea mai lungă plajă de pe Ko Chang. Secțiunea centrală a plajei cu nisip moale este mărginită de stațiuni și hoteluri. Hat Tha Nam de pe coasta de sud-vest a orașului Ko Chang atrage călătorii care caută distracție cu un buget redus. De la bungalouri rustice la căsuțe în copac, vizitatorii pot găsi aici locuri de cazare ieftine și pot cheltui banii pe care i-au economisit pe barurile și restaurantele care apar de-a lungul țărmului.

Descoperă și cele mai bune mâncăruri pe care să le încerci în Thailanda

Kanchanaburi

Locuri de vizitat în Thailnda -  Kanchanaburi
Locuri de vizitat în Thailnda – Kanchanaburi

Situat în vestul Thailandei și admirat pentru peisajele sale frumoase și accesibilitatea la parcurile naționale și cascade, Kanchanaburi este cel mai bine cunoscut pentru podul său de fier care este legat de istoricul ”Căii ferate a morții” spre Birmania, în care mii de muncitori asiatici și prizonierii de război au murit în timpul construcției sale sub conducerea japoneză.

Ministrul Mediului face apel la populație să folosească apa potabilă doar pentru consum. „70% din suprafața României e afectată de secetă”
Recomandări
Ministrul Mediului face apel la populație să folosească apa potabilă doar pentru consum. „70% din suprafața României e afectată de secetă”

În timp ce Kanchanaburi este un oraș înfloritor, principalele atracții sunt asociate cu cel de-al Doilea Război Mondial, în principal podul feroviar de fier care a fost portretizat în filmul câștigător al Oscarului din 1957, „Podul peste râul Kwai”.

Koh Tao

Unde să mergi în vacanță în Thailanda -  Koh Tao
Unde să mergi în vacanță în Thailanda – Koh Tao

Situată în largul țărmului de sud-est al Thailandei, micuța insulă Tao de 21 km pătrați (13 mile pătrate) a rămas în mare parte nelocuită până la sfârșitul anilor 1900 și a fost dezvoltată doar recent ca destinație de călătorie. Cu plajele sale cu nisip alb, pădurile verzi luxuriante și formațiunile maiestuoase de stâncă de granit, nu este de mirare că bungalourile sale fără facilități sunt preferate stațiunilor de lux, pe măsură ce mai mulți vizitatori devin conștienți de atracțiile naturale ale insulei.

Koh Tao este cel mai bine cunoscută drept locație excelentă pentru scufundări și snorkeling.

Phi Phi

Destinații de vacanță în Thailanda - Phi Phi
Destinații de vacanță în Thailanda – Phi Phi

Situat în largul coastei de sud-est a Phuketului, în provincia Krabi, se află arhipelagul idilic al insulei Phi Phi. Cea mai mare insulă este Ko Phi Phi Don, o destinație populară de vacanță renumită pentru plajele sale însorite, stâncile de calcar frumoase și atmosfera relaxată.

Tonsai Bay și Long Beach atrag cei mai mulți turiști, în timp ce plajele izolate, precum Phak Nam Bay, oferă o evadare departe de mulțime. De asemenea, este posibil să faceți drumeții până la punctul de vedere Phi Phi, care oferă vederi dramatice de 360 ​​de grade asupra întregii insule.

În mijlocul insulei se află satul plin de viață Tonsai. Considerat inima orașului Ko Phi Phi, acest oraș fermecător este plin de restaurante delicioase și baruri pline de viață pe plajă.

Bangkok

Bangkok  - Thailanda
Bangkok – Thailanda

Capitala Thailandei și, de departe, cel mai mare oraș din țară, Bangkok, este o metropolă plină de viață de clădiri înalte, palate magnifice, temple antice, cluburi de noapte strălucitoare, piețe pline de viață și străzi pline de vânzători care vând suveniruri și mâncăruri tentante. În timp ce orașul este uneori descris ca o junglă de beton plină de trafic zgomotos și poluare a aerului, Bangkok nu este lipsit de frumusețea sa naturală care se vede în canalele rămase, spațiile verzi și plantele tropicale înflorite.

Chiang Mai

Locuri de vizitat în Thailanda-  Chiang Mai
Locuri de vizitat în Thailanda- Chiang Mai

Înconjurat de munții din nordul Thailandei, Chiang Mai este un oraș înfloritor adesea folosit ca pornire în rândul turiștilor care doresc să exploreze peisajele luxuriante, triburile și aventurile în aer liber ale regiunii. Cu toate acestea, Chiang Mai în sine este un oraș mare și important din punct de vedere cultural, în care coexistă arhitectura și tradițiile thailandeze istorice și moderne.

O plimbare prin centrul istoric oferă vederi ale zidurilor orașului vechi și zeci de temple antice frumoase. Cu toate acestea, cel mai faimos dintre aceste temple, Wat Phrathat Doi Suthep, se află în afara Chiang Mai, pe un munte cu vedere la oraș.

Chiang Rai

Locuri de vizitat în Thailanda-  Chiang Rai
Locuri de vizitat în Thailanda- Chiang Rai

Cel mai nordic oraș din Thailanda, Chiang Rai este locul unde să mergi pentru a explora Triunghiul de Aur, care conține granițele Thailandei, Laos și Myanmar. Un oraș aglomerat care oferă ceva pentru toată lumea, Chiang Rai este adesea folosit ca start pentru explorarea regiunii înconjurătoare. Orașul în sine este liniștit în timpul zilei, când majoritatea turiștilor săi sunt plecați în excursii de o zi, dar noaptea luminile de neon se aprind și tarabele și restaurantele cu suveniruri intră în acțiune.

Plaja Chiang Rai este populară pentru picnicuri și croaziere cu barca fluvială.

Sukhothai

 Sukhothai  - Thailanda
Sukhothai – Thailanda

Un oraș mic din nordul Thailandei, Sukhothai este o destinație turistică populară datorită ruinelor din apropiere ale unui oraș antic cu același nume. Istoricul Sukhothai a fost prima capitală a Thailandei, apoi a Siamului, în secolul al XIII-lea. Multe temple, palate și monumente din această epocă pot fi găsite în Parcul Istoric Sukhothai.

Parcul este împărțit în mai multe zone, fiecare prezentând mai multe temple excavate, figuri de Buddha și alte monumente cu reliefuri impresionante. Wat Mahathat este considerat a fi cel mai impresionant templu cu relicvele lui Buddha în picioare și stupa în formă de lotus. În mijlocul parcului se află pavilionul Wat Si Chum, care găzduiește un Buddha șezând masiv, înalt de 50 de picioare.

Parcul Național Khao Yai

Unde să mergi în vacanță în Thailanda -  Khao Yai
Unde să mergi în vacanță în Thailanda – Khao Yai

Situat în lanțul muntos Sankamphaeng, Parcul Național Khao Yai este al treilea parc ca mărime din Thailanda. În ciuda altitudinii mari, peisajul parcului este un amestec divers de păduri tropicale veșnic verzi și pajiști ondulate.

Parcul Național Khao Yai are, de asemenea, mai multe cascade ascunse în interiorul pădurilor mărginite de copaci. Cu o înălțime de 260 de picioare, puternicul Haew Narok este cea mai mare cascadă din parc și o vizită aici e obligatorie. Deși nu la fel de înaltă, pitorească Cascada Haew Suwat merită și ea vizitată.

Abundența faunei sălbatice este unul dintre principalele motive pentru a vizita Parcul Național Khao Yai. Macacii cu coadă de porc, cerbul sambar, crocodilii de apă dulce și urșii negri asiatici sunt doar câteva creaturi care pot fi zărite rătăcind prin parc. Este, de asemenea, unul dintre puținele locuri din Thailanda unde puteți vedea în mod regulat mamifere mai mari, cum ar fi elefanții și tigrii în sălbăticie.

Vezi şi mâncăruri pe care să le încerci când ești în Thailanda – 10 preparate surprinzătoare!

Urmărește-ne pe Google News
„E cel mai inteligent om din lume și n-a muncit o zi în viața lui”. Românul în fața căruia își scoate Ion Țiriac pălăria
GSP.RO
„E cel mai inteligent om din lume și n-a muncit o zi în viața lui”. Românul în fața căruia își scoate Ion Țiriac pălăria
ȘOC TOTAL! Ce pensie specială primește Irina Loghin. Ia mii de lei după doar 8 ani în politică
Playtech.ro
ȘOC TOTAL! Ce pensie specială primește Irina Loghin. Ia mii de lei după doar 8 ani în politică
Radu a investit 30.000 de euro în 58 de stupi, doar că vremea capricioasă i-a dat afacerea peste cap: "Am cheltuit undeva la 9.000 de lei doar pe motorină"
Observatornews.ro
Radu a investit 30.000 de euro în 58 de stupi, doar că vremea capricioasă i-a dat afacerea peste cap: "Am cheltuit undeva la 9.000 de lei doar pe motorină"
Horoscop 7 iulie 2022. Capricornii ar putea observa, într-un moment de inspirație, că dreptatea nu este de partea lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2022. Capricornii ar putea observa, într-un moment de inspirație, că dreptatea nu este de partea lor
NEWS ALERT. Bărbaţii cu vârsta de încorporare nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă. Unde se întâmplă totul
Știrileprotv.ro
NEWS ALERT. Bărbaţii cu vârsta de încorporare nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă. Unde se întâmplă totul
VIDEO | Cum arată Adrian Mititelu după aproape doi ani de închisoare: ”Am stat 20 de luni nevinovat”
Orangesport.ro
VIDEO | Cum arată Adrian Mititelu după aproape doi ani de închisoare: ”Am stat 20 de luni nevinovat”
Cum arată în cifre starea de sănătate a românilor și ce soluții avem la îndemână pentru a le îmbunătăți?
PUBLICITATE
Cum arată în cifre starea de sănătate a românilor și ce soluții avem la îndemână pentru a le îmbunătăți?
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea

Nici un comentariu.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

regulile comunitatii