Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Make-up artist la Milano. Alina Bădicioiu aduce strălucire pe covorul roșu din capitala modei - FOTO
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > VIDEO/ Make-up artist la Milano. Alina Bădicioiu aduce strălucire pe covorul roșu din capitala modei - FOTO

VIDEO/ Make-up artist la Milano. Alina Bădicioiu aduce strălucire pe covorul roșu din capitala modei – FOTO

Alina Bădicioiu este make-up artist la Milano și lucrează atât cu modele, cât și pe platourile de filmare. A terminat fizică-chimie în România, deși lucra încă de atunci într-un coafor, iar în Italia a absolvit o academie de make-up și styling.

De Andreea Archip,

Vorbește o română cântată, cu un accent subtil de italiancă. După nouă ani de Milano, Alina Bădicioiu deja gândește în italiană și când vine în țară îi ia câteva zile ca să se readapteze. Acum are cum să-și exerseze româna, pentru că are pe scaun un topmodel din țară.

Simplul fapt că lucrează acum cu o româncă este o bucurie pentru Alina, pentru că în străinătate a învățat să își aprecieze și mai mult țara.

„Înainte să vin aici, nu mă gândeam că Italia poate fi atât de apropiată de România, prin cultură, prin faptul că suntem un mix de popoare, și am învățat foarte mult să apreciez mâncarea românească. Încet-încet, te întorci la origini, pentru că îți dai seama că țara ta are foarte multe plusuri. Italia este foarte ridicată față de România, mai dezvoltată, dar România are anumite lucruri în plus, pe care Italia nu le are. Și pentru asta sunt foarte mândră că sunt româncă”, spune Alina.

Dar ceea ce simte, nu o face să se gândească la o reîntoarcere acasă. Din contră, abia și-a deschis firma ei de make-up și hairstyling. A fost pe platourile de filmare, unde a făcut și machiaj pentru efecte speciale, a fost în culisele unor prezentări de modă și și-a demonstrat că acum poate merge înainte pe cont propriu.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

„Îi sunt datoare Italiei, pentru că am realizat că este foarte important să faci practică. M-a ajutat foarte mult faptul că am învățat o altă limbă și, învățând o altă limbă, ți se extinde orizontul. Cred că domeniul meu mă ajută să fac ceva pentru România. Mi-ar plăcea să colaborez cu cât mai multe modele, fotomodele din România, să vină în Italia. În Italia, moda înseamnă estul Europei, sunt puține modele de altă cultură, majoritatea sunt românce, rusoaice, ucrainence, pentru că noi avem un fizic plăcut și avem ceea ce alții nu au”, mai spune Alina.

Ajutată de părinții care erau deja în Italia, Alina a trecut peste greutățile începutului: „Aici este un sistem un pic diferit, îți găsești de muncă ușor prin cunoștințele pe care le ai și pe urmă este importantă și recrutarea prin forțele proprii. Facultatea de fizică-chimie pe care am făcut-o în România nu mi-a folosit foarte mult, pentru că a fost foarte multă teorie, au fost foarte multe laboratoare în interiorul facultății, dar nimic practică”. Cunoștințele de chimia o ajută doar să stabilească proporțiile potrivite la vopseaua de păr.

Alina îi sfătuiește pe toți să-și urmeze visul într-atât încât să-l transforme în meserie, pentru că doar asta îți garantează succesul.


Citește și:

Povestea zguduitoare a unei fruntașe de la Academia Forțelor Terestre. Prin ce a trecut după ce a fost diagnosticată cu cancer limfatic

Pepe și-a transformat barul de 500.000 de euro în studio de înregistrări. A vrut să-l vândă, dar n-a găsit cumpărător

Close
Închide
  Close