De Camelia Diaconu,

Vineri, 21 iunie – Ziua Internațională Yoga

Data în care se sărbătorește Ziua Internațională Yoga nu este aleasă la întâmplare deoarece în ziua de 21 iunie, soarele începe să se deplaseze de la nord spre sud față de Pământ. În data de 21 iunie, astrul solar ajunge până în dreptul emisferei nordice urmând să se deplaseze spre emisfera sudică.

Potrivit specialiștilor, din perspectiva filosofiei yoga, această dată semnifică perioada transformărilor și este ideală pentru schimbări.

Ziua Internațională Yoga se sărbătorește din 2015

Pe 11 decembrie 2014, s-a aprobat în mod unanim de către cele 175 de state membre rezoluția 65/131, iar Adunarea Generală ONU a declarat ziua de 21 iunie drept Ziua Internațională Yoga.

Propunerea a venit din partea premierului indian Narendra Modi care, în urma unui discurs pe care l-a susținut în fața membrilor Adunării Generale a ONU, a declarat:

Yoga reprezintă un dar neprețuit pentru sănătatea noastră, dar și pentru starea de bine. Este unitatea dintre minte și corp, dar și dintre gând și acțiune. Yoga nu înseamnă doar exercițiu fizic, ci și o modalitate prin care descoperi sentimentul de unitate cu sinele, lumea și natura”.

Practicare Yoga - mama si fiica practica yoga
Practicare Yoga

Ce înseamnă yoga

O tradiție spirituală complexă, yoga are o vechime de peste cinci mii de ani, iar în mod tradițional este denumită învățătura eliberării. Este o uniune între corp, minte și conștiință, o modalitate prin care îți unești diferite aspecte personale. Să faci yoga nu înseamnă să faci decât exerciții fizice, ci să îți revigorezi mintea și sufletul. Practicarea yoga urmărește cunoașterea directă a ființei umane, adâncirea cunoașterii de sine și înlăturarea limitărilor cauzate de ego.

Încă din anul 2015 scopul acestei sărbători, Ziua Internațională Yoga, a fost acela de a crește la nivel mondial gradul de conștientizare asupra beneficiilor pe care practicarea yoga le aduce organismului.

Așadar, nu uita, vineri, 21 iunie, sărbătorește Ziua Internațională Yoga!

Citeşte şi:

Saline din România – 10 călătorii de neuitat în adâncul pământului

Top 35 cele mai frumoase locuri de vizitat din România

Top 15 locuri de vizitat în Brașov și împrejurimi pe care să nu le ratezi

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși