17 Mar. 2016 23:30

EXCLUSIV/ Cea mai scurtă negociere din istoria televiziunii | Florin Călinescu a fost convins în câteva minute să intre în juriul «Românii au talent»

Distribuie

Dincolo de şocul înlocuirii lui Bebe Cotimanis cu Florin Călinescu şi de speculaţiile pe seama alegerii sale, s-au făcut pariuri. Pariuri pe cât succes va avea Călinescu în juriul “Românii au talent”. Pe cât de potrivit va fi lângă Andi, Andra şi Răduleasca. Pe cât va creşte – dacă va creşte – audienţa. Şi… pe câţi “purici” va face acolo, adică… va avea viaţă lungă sau scurtă în show-ul de la PRO TV? După prima ediţie, răspunsul a fost clar: nu numai că alegerea a fost inspirată, dar Călinescu a devenit, practic, revelaţia sezonului în televiziune, iar publicul îl adoră!

 

Ce semnale a primit Florin Călinescu, după acest succes răsunător, de la apropiaţi?

“Feedback-ul venit din această direcţie e important, bineînţeles, pentru mine. Pentru staţie contează feedback-ul marii mase, cred”, ne-a răspuns el, diplomat.

Tot calea de mijloc a ales-o când am “atacat” problema replicilor interpretabile, cum a fost “Nu-mi place faţa doamnei Rădulescu”. Să se fi referit în general la faţa colegei lui sau… la expresia ei în momentul când a văzut ce se întâmplă pe scenă? “Prestaţia mea este exclusiv vizavi de con­cu­renţi, nu vizavi de membrii juriului”, a ţinut să precizeze.

Florin Călinescu nu e prea darnic cu vorbele, dar ne-a dezvăluit, totuşi, câteva din secretele sale. De exemplu, că negocierile dintre el şi PRO TV pentru juriul “Românii au talent” au durat câteva minute, că nu-i impune nimeni ce să spună – “Sunt liber ca pasărea cerului, postul are foarfeca la montaj. Ce vor ei să pună pe post pun” – sau că formula de acum a juriului i se pare perfectă şi n-ar modifica-o nicicum: “Pentru un astfel de show, ăsta este juriul. Pentru un altfel de show… depinde de specific, dacă e porno, politic sau culinar.”

Călinescu ne serveşte comedie, dar o face la modul foarte serios, ca de fiecare dată. Stă dovadă modul în care priveşte şi prestaţia celui mai amuzant cuplu de prezentatori, Smiley şi Bartoş, trăsniţii care fac din transmisiile din culise nişte pastile de umor aşteptate de telespectatori cu sufletul la gură:

“Aceşti doi colegi ai mei nu sunt un cuplu de comici, sunt doi oameni foarte serioşi, care îşi fac treaba. Treaba lor. Eu, pe a mea. Ne completăm reciproc.”

Decizia continuării – sau nu – ca jurat la la “Românii au talent” Călinescu spune c-o va lua la sfârşitul acestui sezon. E greu de crezut că va părăsi masa juriului, dar dac-o va face…. către ce s-ar putea orienta? “Nu cred că mai sunt în poziţia în care să-mi doresc ceva în mod special. Ce mi se propune cântăresc şi fac sau nu. Nu cred că există ceva să nu fi făcut în televiziune. Doar meteo şi ştiri nu am prezentat”.

  • Rolurile de femeie i-au venit mănuşă

Ce-o fi păstrat din «Tanti Florica»?

03_in-Tanti-Florica

Actorilor le place să păstreze lucruri care să le amintească de personajele pitoreşti interpretate, aşa că am fost curioşi să aflăm ce-a păstrat Florin Călinescu din arsenalul de rochii, farduri şi peruci folosit pentru a-l transforma în “Tanti Florica” (foto stânga). “Secrete femeieşti”, ne-a răspuns el… secretos.

Actorul pare să fi fost foarte convingător ca femeie, fiindcă şi în “Las Fierbinţi” a avut un rol episodic (fo­­­­­­­­­to dreapta) care i-a cerut să tragă rochie pe el şi să se rujeze. Mai exact, a interpretat-o pe nevasta prefectului (Răzvan Vasilescu) în episodul special de Crăciun.

Comentarii