15 Aug. 2016 08:20

24 de ani de la moartea Andei Călugăreanu. ”Tati, fă în aşa fel ca, după moartea mea, lumea să nu mă uite!”

Distribuie

Pe 15 august 1992, Anda Călugăreanu, cunoscuta artistă de muzică uşoară, s-a stins din viaţă, la doar 45 de ani, răpusă de cancer.

Anda Călugăreanu a fost o artistă completă, actriţă şi interpretă de muzică uşoară şi folk. Anda Călugăreanu debutează alături de Cornel Fugaru, liderul trupei Sincron, în 1965, şi în scurt timp devine atracţia spectacolelor de estradă din televiziune alături de Dan Tufaru şi Florian Pittiş. Rămân celebre cupletele sale alături de marele Toma Caragiu.

A colaborat ani de-a rândul la Cenaclul Flacara. În ultimii ani de viaţă, Anda Călugăreanu şi-a descoperit o nouă vocaţie – muzica folk, urmată de pasiunea pentru actorie. Înainte de a muri, Anda Călugăreanu i-a spus soţului său, Alexandru Medeleanu: „Tati, fă în aşa fel ca, după moartea mea, lumea să nu mă uite!”.

Anda Călugăreanu a fost căsătorită de două ori şi are o fată, Ioana Trufaru. Viaţa ei a fost presărată cu multe momente dureroase, unul dintre ele fiind despărţirea de soţul ei, Dan Tufaru, îndrăgostit de o altă femeie, Vasilica Tastaman.

Ioana Tufaru povestea într-un interviu de clipa revederii cu cea pe care a considerat-o, toată viaţa, vinovată de nefericirea mamei ei. “Mă bucur din tot sufletul că am cunoscut-o pe Vasilica Tastaman exact cu câteva luni înainte să nu mai fie şi întâlnirea mea cu ea a fost foarte plăcută, neaşteptat de plăcută. A fost întâmplarea fericită să mă duc să-i cer un autograf şi să-i spun atât: eu sunt Ioana, fiica Andei şi a lui Dan Tufaru, la care ea mi-a pus mâna pe obraz, a lacrimat şi a spus: ‘să nu-mi porţi pică, să nu fii supărată pe mine, eu nu am nici o vină că s-a întâmplat aşa, aşa a fost să fie’”, îşi amintea Ioana.

ioana_tufaru_03_e90af7e2cd_01.jpg

Pentru Ioana Tufaru, Anda Calugăreanu a fost mai mult decât o cântăreaţă plină de şarm şi o mamă excepţională. ”Mama a fost o soră, a fost prietenaă în primul rând pentru că noi discutam orice, aveam o relaţie foarte bine închegată. Îmi amintesc turneele la mare, care erau foarte frumoase, m-a luat peste tot, a fost un singur an în care nu a putut să mă ia pentru că am avut oreion şi ţin minte că atunci când s-a întors a zis că a fost frumos dar parcă nu a fost bine fiindcă nu am fost şi eu cu ea”, spune Ioana, fiica Andei Călugăreanu.

Loading...
Comentarii