Opinie de
Cătălin Tolontan
Toate articolele autorului

Alexandra Măceșanu a sunat prima oară la 112 la 11:05 de pe o cartelă pre-paid, aflată în telefonul răpitorului său, care era plecat din casă.

Fata a avut cinci convorbiri cu polițiștii, nu trei cum s-a spus până acum. Trei au fost prin centrală și două, de pe telefoanele mobile ale ofițerilor aflați în teren.

O minciună gratuită a autorităților. Folosindu-se de un subterfugiu, oficialii au spus inițial că s-au purtat trei convorbiri de la 112, dar, de fapt, au vorbit cu fata de cinci ori, că asta era informația esențială, nu că au vorbit prin centrală, ci că au vorbit!

Alexandra a avut o jumătate de oră la dispoziție să scape din casă, dar nimeni n-a sfătuit-o să facă asta. Sunt multe lucruri greu de înțeles. Ea vedea mașina și nu le-a trecut prin cap ofițerilor să o pună să se uite la număr?

Cel mai dureros pasaj din raportul MAI, document pe care l-a publicat știripesurse.ro, este cel în care Alexandra sună prima oară la 112. I se face legătura la IPJ Olt, la agentul șef principal Viorel Florescu, care a pasat-o aproape imediat la Poliția Caracal! Auzind că o fată este răpită, în loc să folosească mijloacele net superioare de la nivelul județului, polițistul Florescu a trimis-o să se descurce cu poliția din localitate.

Iată ce au consemnat polițiștii care au ascultat înregistrarea convorbirii.

“Cu ocazia audierii înregistrării discuției telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, ag. șef principal Florescu Vasilică Viorel și victima, s-a constatat că polițistul a avut o atitudine refractară față de aceasta fără a da dovadă de solicitudine și neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locației unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliție”.

Vă dați seama cum sună această conversație între fată și polițistul de la 112 dacă colegii din MAI ai lui Viorel Vasilică Florescu au spus despre el că a avut “o atitudine refractară” și că “n-a dat dovadă de solicitudine”?!

Oricine sună la 112 are dreptul la înregistrarea convorbirii, ca dovadă a felului în care au reacționat autoritățile. Alexandra nu mai poate solicita înregistrarea, dar e foarte probabil ca familia s-o facă.

Dacă ea va fi făcută publică, decizie ce aparține familiei, va fi nevoie de toate resursele de echilibru ca să n-o luăm razna. Într-un fel însă, în ciuda durerii resimțite de Alexandra, merită să aflăm ce au discutat la telefon un copil curajos și un stat disprețuitor.

Citeşte şi:

Efectul crimelor din Caracal: petiție cu aproape 150.000 de semnături pentru pedeapsa cu moartea. Suntem furioși, dar să învățăm de la Alexandra!

„Sindromul Caracal” la nivel de țară! Andreea Bragă, activistă pentru drepturile femeii: „Avem situații în care polițistul refuză să înregistreze plângerea unei femei bătute”

Polițistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei va fi cercetat de Parchetul din Caracal. Alți 8 polițiști, cercetați pentru intervenție

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie