În timpul pandemiei, Rusia a investit sume colosale în dezinformare și răspândirea unor teorii ale conspirației care să aibă ca efect ruperea Vestului în facțiuni și, mai ales, îndepărtarea Americii de Europa. Pandemia a fost pentru ei oportunitatea maximă pentru a încerca o nouă ordine mondială împreună cu China. 

Putin și Xi nici măcar n-au mascat intenția lor de a schimba lumea. Au declarat-o la Jocurile Olimpice de Iarnă, ultimul răgaz când armele au tăcut înainte de invazia Ucrainei. Noi am crezut că e un fel de a zice. Dar poate că nu e un fel de a zice, e un fel de a fi și de acționa în fața unei prosperități a Vestului și a unei organizări despre care ei cred că le lasă propriile popoare în înapoiere. 

Femeie violată cu o ganteră, la perchezițiile poliției

Rusia și China încearcă o ordine perfectă. Ordinea ganterelor care să fie folosite de poliție împotriva oricui nu e de acord cu Guvernul, așa cum s-a întâmplat luni, 26 septembrie, la Moscova. Mai mulți opozanți, poeți și artiști, au fost bătuți la percheziții, până li s-au umplut hainele de sânge. Relatarea evenimentelor apare chiar în ziarele importante din Rusia, nu doar în cele de opoziție, editate în exil. Unele dintre publicațiile moscovite scriu că, în timpul violențelor contra femeilor și bărbaților care au alte idei decât cele oficiale, o activistă a fost violată de poliție, cu ajutorul unei gantere, pe timpul perchezițiilor, acasă la ea. 

REALIST DESPRE ÎNFRÂNGEREA SCHENGEN. „Ei încearcă să mascheze problemele interne cu «victorii» externe, dar nu cred că suntem la nivel Schengen”
Recomandări
REALIST DESPRE ÎNFRÂNGEREA SCHENGEN. „Ei încearcă să mascheze problemele interne cu «victorii» externe, dar nu cred că suntem la nivel Schengen”

Iar în privința alianței cu China în dezinformarea cetățenilor din Vest, recent a ieșit la iveală faptul că Meta a descoperit mâna Beijingului în încercări de a împrăștia mesaje prin care să influențeze alegerile care urmează în SUA în noiembrie. Ce au început rușii continuă chinezii. 

Pe Facebook, Instagram și Twitter au apărut o multitudine de conturi false care să sporească miturile ce investesc în separarea societății americane: conservatori contra progresiști, „deștepți” contra „proști”, modelul e cunoscut și în România. 

Sumele colosale aruncate pe frontul cu dezinformarea, pe de o parte, și pe frontul cu pregătirea invaziei, pe de altă parte, așadar deja două misiuni complexe, practic o balenă.

Pui balena în mișcare când ai o țintă pe măsură. Dacă nu suntem decât abia la început?

Dacă Rusia ar fi făcut mobilizarea dinainte de invazie, ne prindeam că intenția e Europa

Războiul din Ucraina arată doar ca un cap de pod, care într-adevăr sângerează Rusia, însă s-au mai văzut gambituri intenționate, sacrificiii de etapă. 

Ofensiva Ucrainei din nord-est a dus la justificarea mobilizării parțiale din Rusia, care se dovedește una generală. 

Există informații invocate de surse militare occidentale privind pregătiri masive în Extremul Orient al Federației Ruse, observate mult înainte de mobilizare. Putin are rezerve și-și face unele și mai mari. 

CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES. Austria a blocat aderarea României la Schengen. Olanda a votat și ea împotrivă pentru a bloca Bulgaria
Recomandări
CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES. Austria a blocat aderarea României la Schengen. Olanda a votat și ea împotrivă pentru a bloca Bulgaria

Rusia deține mari unități și echipament de luptă nefolosite și te întrebi dacă nu au lăsat deliberat teren în zona Harkov, unde nu au suplinit precum în Sud, acolo unde resping cu ușurință ofensiva. Dacă ne găsim într-o uriașă fentă rusească, o Maskyrova în care arăți una și faci alta? E o metodă a vechii gândiri sovietice, practicată din viața obișnuită și până în strategiile politice și militare. 

Indici o țintă și vizezi cu totul altceva. Te dai la Ucraina, însă tu tânjești la Europa. Și, împreună cu China, vii după Europa, SUA, Japonia, Australia, toată partea de lume unde pentru diferența de opinie față de guvern nu ți se înfige o ganteră în tine. 

Dar nu puteau trăda asta de la început. Vă întrebați ce ați fi gândit, daca Rusia făcea mobilizarea înainte de ofensivă? Era destul de plauzibil că vine peste Europa, nu? 

Au arătat invazia, dar nu motivul real

Pe drumul lor nu au fost împiedicați de faptul „că se știa”. Erau filmați din satelit și băteau toba că nu vor ataca, dar au atacat. Denumirea de misiune specială poate fi în aceeași categorie, adormire a Occidentului, stați calm, noi avem problemele noastre în Ucraina, nu va vizăm. 

Nu i-a deranjat, așadar, că știam, pentru că, de fapt, știam ce vor să ne arate, nu știm care sunt intențiile pe scară largă. Iar acestea pot urmări mult mai mult decât Ucraina. 

INTERVIU. Mesajul directorului din Alba care a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece: „Sunt parteneri serioși, dar e timpul să dăm un mesaj – nu e o favoare să ne tratați drept egali!”
Recomandări
INTERVIU. Mesajul directorului din Alba care a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece: „Sunt parteneri serioși, dar e timpul să dăm un mesaj – nu e o favoare să ne tratați drept egali!”

Faptul că Xi și China joacă sceneta neimplicării, mimează din când în când depărtarea de Rusia, are și asta aerul straniu al unui blat elaborat. 

Polonia e în alertă, România continuă în negare

Să urmărim, în curând, noile imagini din satelit și ce pot ele dezvălui. Vom vedea o mobilizare de trupe uriașă. Rusiei îi convine să credem că e haos cu aceste recrutări ale lor, pentru că în felul ăsta Europa face nani. 

Polonezii au pornit un instructaj general de apărare cu toată populația, au reușit ca după invazia Rusiei în Ucraina să rămână în gardă, deși la început ni se păreau exagerate mesajele politicienilor polonezi cu privire la război. 

Probabil că Varșovia a ales cartea câștigătoare: „speră la bine și pregătește-te pentru rău”.  Mesajele lor ferme de la început în care Rusia era agresor fără echivoc și trebuie oprit au pus propria țară în gardă și populația înțelege mai bine evoluția războiului de la graniță.

La noi e liniștea aia specifică, nu își asumă nimeni nicio responsabilitate fermă și justă. Un mesaj ferm la noi acum va produce panică. Pentru că nu am știut să negociem situația precum polonezii.

Ce facem dacă China va ataca Taiwanul?

Așadar, poate mobilizarea Rusiei nu are legătură cu ofensiva ucraineană din nord-est, din zona Harkov, ci cu marele plan început în timpul pandemiei, iar pisica se va rupe de tot dacă China va ataca Taiwanul. America nu are cum să fie în două bărci în clipa aia. Sau îi va fi enorm de greu.  

Revenind la „partea rusească a planului”, nu poți cuceri Europa cu o misiune specială, dar cu un război în care furi startul, da. Și suntem în faza de furat startul. 

Având balena asta lansată la apă încă din timpul pandemiei, e absolut explicabilă retorica amenințării nucleare a Rusiei și care nouă ne pare încă forțată. Armele nucleare nu au treabă cu teritoriile cucerite, dacă e nevoie le vor ataca în mod camuflat chiar rușii, vor pretinde că sunt atacați doar pentru a continua.

Ei mută ușor, ușor granița războiului până în punctul în care vor aduce adevărata mobilizare, lângă Occident.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (11)

Aquinas   •   28.09.2022, 22:05

În ciuda aparențelor, Dugin („creierul” lui Putin) vede China un aliat doar în măsura în care se pliază scopului comun: înfrângerea mondialismului american. Dar perspectiva este mai degrabă pesimistă. Dugin scrie: „China este cel mai periculos vecin geopolitic al Rusiei din sud. În unele privințe, rolul său este similar cu cel al Turciei. Dar dacă Turcia este în mod deschis membră a NATO, iar atlantismul său strategic este evident, atunci cu China totul este mai complicat.” Trebuie subliniat în treacăt că nici referitor la Turcia, Dugin nu este mai optimist. Dar, „China este periculoasă pentru Rusia din două motive: ca bază geopolitică a Atlantismului și, în sine, ca țară cu o densitate demografică crescută în căutarea „spațiilor libere”.” Spre deosebire de opiniile unor contemporani cum că Rusia și China ar fi aliați sau potențial aliați, Dugin vede China un dușman cu dublă motivație. Fie, din interes economic, s-ar putea să rămân aliată Statelor Unite, fie, din interes politic, s-ar putea să-și încerce propriile ambiții globaliste.

nimeni66   •   28.09.2022, 16:08

Abia ne-am facut si noi oleaca de infrastructura, numai ce am mai pus si noi cateceva la punct, pentru ca acum sa vina unii si sa puna la pamant totul. Mai constat ca nu avem diplomatie. Baiatul acesta dela MAE (Aurescu) a devenit mare, ca a castigat nu stiu ce la Insula Serpilor, dar vad ca acolo ukrainienii si rusii se bat ca chiorii. Ce Dumnezeu am castigat, dreptul de a pescuii guvizi in mare, sau ce ? Toata lumea daca ati observat joaca la doua capete, ungurii, nemtii, francezii, italienii, cazacii...etc. Noi o tinem una si buna. Avem inca noroc, ca nu ne baga nimeni in seama.

nimeni66   •   28.09.2022, 15:46

Eu o tin pe a mea, ce cautam noi sa ne implicam in acest razboi ? Acolo se bat niste rusi, care nu se mai cred rusi, cu alti rusi. Inteleg ca suntem frati de cruce cu americanii dar, nu-mi amintesc ca Biden sa-l fi tras de maneca pe Zelenski cand spunea, cu cateva saptamani inainte de declansarea razboiului, ca Romania "a rupt o parte din Bucovina si a desprins-o de trupul tarii". Defapt cred ca americanii nu ne-au cerut nimic. Niste *** cu multiple interese personale ne baga in cacao pana in gat, fara ca cineva sa ne-o ceara. Unu vrea un post la NATO, altul vrea sa fie guvenator de Transilvania, altul vrea un mandat la UE....s.a.m.d.

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„De unde sunteți?”, s-a interesat taximetristul din Qatar. Când a auzit România, n-a mai acceptat să plece! Ce a spus
GSP.RO
„De unde sunteți?”, s-a interesat taximetristul din Qatar. Când a auzit România, n-a mai acceptat să plece! Ce a spus
Harry şi Meghan, gafă colosală în noul documentar! Au fost PRINŞI CU MINCIUNA, fanii sunt furioşi
Playtech.ro
Harry şi Meghan, gafă colosală în noul documentar! Au fost PRINŞI CU MINCIUNA, fanii sunt furioşi
O recunoști? S-a transformat total, la nouă ani de când și-a pierdut soțul. El era mai mare decât ea cu 47 de ani, dar asta nu a stat niciodată în calea iubirii lor
Viva.ro
O recunoști? S-a transformat total, la nouă ani de când și-a pierdut soțul. El era mai mare decât ea cu 47 de ani, dar asta nu a stat niciodată în calea iubirii lor
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Observatornews.ro
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Decizia imediată a unui important om de afaceri din Arad după ce Austria a votat împotriva României
Știrileprotv.ro
Decizia imediată a unui important om de afaceri din Arad după ce Austria a votat împotriva României
Ea este tânăra care vede fantome de la opt ani. Cum a reacționat când un spirit a mângâiat-o pe față noaptea
FANATIK.RO
Ea este tânăra care vede fantome de la opt ani. Cum a reacționat când un spirit a mângâiat-o pe față noaptea
ALERTĂ | FCSB, sancţionată dur de UEFA. De ce a fost găsită vinovată echipa lui Gigi Becali
Orangesport.ro
ALERTĂ | FCSB, sancţionată dur de UEFA. De ce a fost găsită vinovată echipa lui Gigi Becali
Horoscop 9 decembrie 2022. Scorpionii pot trăi un moment delicat sau astăzi să apară un nou episod dificil în viața lor
HOROSCOP
Horoscop 9 decembrie 2022. Scorpionii pot trăi un moment delicat sau astăzi să apară un nou episod dificil în viața lor
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic
PUBLICITATE
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic