MENIU CAUTĂ
, de Florinela Iosip

OPINIE | Noi avem nevoie de voi, iar voi aveți nevoie de presă pentru a continua să trăim în democrație!

Distribuie

Unul dintre tinerii reporteri ai Libertății, Florinela Iosip, a scris un scurt text pe care-l dedicăm azi celor 12.000 de abonați ai Libertății și tuturor cititorilor acestui ziar, primul ziar liber al Revoluției Române, primul tipărit în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989.

Io: Cristina, vii acasă?
Cristina: Nu, că trebuie să scot declarația lui Iohannis!

Colega mea Cristina Radu, și ea ziaristă la Libertatea, Zâmbește la mine puțin grăbit, după care se întoarce la treabă, în uriașa hală a redacției.

Să nu uităm că această prezență masivă de la alegerile europarlamentare se datorează și jurnaliștilor care urmăresc permanent activitatea politicienilor și relatează cititorilor cum știu ei mai bine.

Uneori o dăm în bară pentru că ne grăbim, pentru că suntem obosiți sau pentru că pur și simplu am avut o zi proastă. Iar măria sa cititorul ne critică și foarte bine că o face, căci pentru el ne spetim. Atât cât va mai exista presă liberă în țara asta.

Gândurile mele merg către toți colegii de breaslă care au muncit într-o zi de duminică ca să ne transmită prezența la vot, pulsul oamenilor care au stat la coadă ore în șir, declarațiile zilei, neregulile de la vot etc.

E vorba de mulți șoferi, operatori, reporteri, fotografi, redactori, editori, producători, moderatori, coordonatorii de secții, oamenii de la tehnoredactare (linotipiștii de pe vremuri) care fac paginile ziarului, cei de la montaj care încearcă să incorporeze realități haotice în video-uri cât mai coerente și lista poate continua.

Avem nevoie de susținerea voastră ca să ne facem treaba cât mai bine, iar voi aveți nevoie de noi ca să continuați să trăiți în democrație. De fapt, nu doar ,,voi”, ci noi. Noi toți.

Citește mai multe despre Alegeri europarlamentare pe Libertatea.

Comentarii