Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT

Foto Hepta

Robert de Niro, actor

Vocile care-l critică pe președintele american Donald Trump pentru felul în care a gestionat criza coronavirusului nu sunt nici puține, nici slabe.

Una dintre ele îi aparține celebrului actor Robert de Niro, care vorbește din calitatea de persoană publică, dar și, probabil, din calitatea de simplu pământean aflat în categoria de risc a oamenilor în vârstă – 76 de ani. Care simte pe propria piele că Trump nu dă doi bani pe bolnavii (și morții) făcuți în SUA de virusul acesta înșelător. Peste 85.000 de decedați și aproape 1,5 milioane de infectați. Cu alte cuvinte, cea mai rea situație din lume.

„Este înfricoşător să-i vezi pe toţi lipsiţi de reacţie în faţa modului în care acţionează acest individ”, a spus Robert De Niro. „Suntem ca într-o piesă de Shakespeare: un nebun spune tot felul de lucruri, iar cei din jurul său încearcă să rezolve, cumva, situaţia”.

NOT

Foto Hepta

Viorel Cataramă, om de afaceri și politician

Prin autoinfectarea (sau încercarea de autoinfectare) cu Covid-19, gest extrem (de prostesc), Cataramă a dorit să demonstreze, de fapt, incompetența actualilor guvernanți. A voit să arate că lui nu i se întâmplă nimic dramatic dacă se procopsește cu virusul, de parcă exemplul unui singur om ar fi relevant pentru o societate întreagă și pentru sistemul ei medical.

”E suficient să ne spălăm pe mâini, nu trebuia să falimentăm România pentru asta”, spune Cataramă și, culmea, în linii mari chiar are dreptate cu prima parte, cel puțin. De sus, de-acolo, ba chiar și din straturile de mijloc, spălatul de mâini și spălatul în general sunt niște lucruri normale. Fix aceasta este problema – nu toată lumea are acest obicei salvator, iar educația ia mult timp și e întâmpinată, de multe ori, de reacții de împotrivire.

Inițiativa lui Viorel Cataramă, de a îmbrățișa un om bolnav de Covid, mi se pare cinică, dincolo de profundul său politicianism. Între el și cel de la care ar fi putut lua boala, cine are mai multe șanse, dacă lucrurile merg foarte prost, să ajungă într-o unitate performantă de terapie intensivă?

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare