Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT

Alișer Usmanov, președintele Federației Internaționale de Scrimă

Un om plin de bani, cu afaceri în mai multe domenii. Ba chiar a mers puțin la închisoare. Atunci de ce ocupă locul de sus al rubricii cu indivizi mișto și nasoi?

Miliardarul rus și-a dorit să obțină cea mai înaltă funcție a forului internațional al scrimei tocmai pentru că, după spusele lui, acest sport începea să piardă din popularitate. Așa că, din 2008, de când a devenit șeful FIE, din averea sa de peste 13 miliarde de dolari a donat peste 80 de milioane pentru dezvoltarea acestei discipline frumoase, dar uneori greu de priceput de publicul neinițiat. În cazul multor astfel de oficialități, parcursul e invers: urcă acolo pentru a fi brusc mai vizibili și, prin urmare, mai avuți.

Usmanov a băgat, nobil, bani într-unul dintre cele mai nobile sporturi, făcându-i, pe românește, publicitate. Pe lângă asta, influentul rus a făcut o prestidigitație convingătoare și a readus toate probele de la scrimă în programul olimpic, la Tokyo 2020. Până acum, prin rotație, două dintre concursuri, unul la individual și unul la echipe, nu se țineau la Jocurile Olimpice.

NOT

Viorel Milcu, asistent medical și violator

De fapt, nu omul în sine, ci, din nou, relaxarea cu care sistemul judiciar din țara aceasta tratează violul, pe victime și pe făptuitori.

Judecătoria Brăila a decis ca Milcu, 61 de ani, găsit vinovat de viol şi condamnat la 8 ani de închisoare, să fie liberat condiţionat după doar doi ani de detenţie. Milcu profita de slujba sa, altminteri onorabilă, ca să-și drogheze pacientele și să le violeze. Scapi însă ieftin după ce batjocorești zeci de femei aflate la spital în niciun caz de plăcere. E simplu, când România este terenul de atac al infractorilor psihopați, cu largul concurs al unei justiții fudule, dar care pare și ea la fel de sedată ca prada lui Viorel Milcu. Opt ani pentru zeci de femei violate? Cum se calculează lucrurile astea și ce fel de om trebuie să fii ca să dai asemenea sentințe dezechilibrate? Cum e să fii complice legal la umilirea și nedreptatea aruncate înspre niște oameni nevinovați?

Poate că, în virtutea acestei atmosfere flower-power, condamnatul ar trebui să-și redepună cererea de angajare la spitalul care i-a slujit drept loc de joacă până acum.

Citeşte şi:

Vedetă din România cu imagine impecabilă, cooptată de armata pakistaneză ca să-i facă publicitate împotriva Indiei în conflictul periculos din Kashmir!

Interviu exclusiv cu Martin Campbell, regizorul a două „James Bond”: ”Mișcarea #meetoo e grozavă, și totuși mie îmi place ca James Bond să fie bărbat. Dar dacă m-ar plăti bine…”

Marea minciună a panourilor de siguranţă de la metrou. La 2 ani după crima de la Dristor, Metrorex nu a lansat nici măcar licitaţia pentru studiile de prefezabilitate

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie