Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Nicole Gibbs, jucătoare de tenis

Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs
Nicole Gibbs

În primul tur de la US Open, Simona Halep a învins-o cu 6-3, 3-6, 6-2 pe americanca aceasta perseverentă și creativă. Gibbs s-a opus fostului număr 1 WTA cu forța și cu insistența unei persoane care știe ce înseamnă luptele greu de dus, cele mult mai importante decât un meci de tenis, fie el și la un turneu de Mare Șlem.

Acum câteva luni, Nicole, 26 de ani, a înfrânt un adversar care nu iese cu racheta la fileu și uneori nici nu vrea să audă de scoruri și statistici.

În primăvară era diagnosticată cu o formă rară de cancer, iar boala a obligat-o să se retragă din circuit. Operația a reușit, cancerul a dispărut, iar asta face din Nicole Gibbs o supraviețuitoare, care s-a întors pe teren și chiar i-a luat un set Simonei. Pentru că, probabil, a rămas cu instinctul, cu obișnuința de a lupta oricând, cu orice, cu oricine.

Și pentru că nimic nu i se mai pare imposibil sau invincibil. Nicole Gibbs a reușit să-i emoționeze profund pe suporterii Simonei. Iar asta nu e deloc puțin lucru.

NOT: Andrei Caramitru, membru USR

Andrei Caramitru

Pentru că e un politician care, dincolo de jignirile proferate în stânga și-n dreapta, nu a înțeles deloc cum și mai ales de ce funcționează presa. Că ziariștii întreabă și politicienii răspund. Reacția la întrebări cu formă precisă prin insulte și batjocură publică la adresa unor jurnaliști e un semn de slăbiciune și neputință din partea lui Caramitru, iar energia pe care o emană e mai degrabă disruptivă, nicidecum constructivă.

Iar faptul că mai-marii din USR tolerează mofturile frecvente ale lui Andrei Caramitru se va dovedi, mai devreme sau târziu, un act contaminant, prin asociere, fie ea involuntară.

Derapajele lui Caramitru junior sunt niște mici recipiente cu nitroglicerină care pot aduce evenimente imprevizibile pentru organizația din care face parte. Seria de insulte vărsate pe Facebook – ”jeguri umane”, ”cretini”, ”hiene cu ochi albaștri” – demonstrează încă o dată că Internetul, deși bun universal, nu este totuși pentru oricine.

Citeşte şi:

Mesajul pe care Nicole Gibbs i l-a transmis Simonei Halep după meciul de la US Open

WHO’S HOT, WHO’S NOT | Revenirea matricială a lui Keanu Reeves vs atitudinea disprețuitoare a Vioricăi Mihalașcu

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre