Pe 28 ianuarie, edilul comunei vrâncene Mera, Ion Sticlaru, a decedat, atribuțiile acestuia fiind luate de viceprimarul Milică Măcrinoiu. La data respectivă, Primăria Mera avea deja deficit de personal, pentru că atât contabilul, cât și secretarul general au demisionat și au plecat la joburi mai bune.

S-a ajuns astfel ca în instituție posturile să devină vacante până la ocuparea lor prin concurs, însă nimeni nu s-a arătat interesat până acum.

Cu toate acestea, instituția mai are și un administrator public al cărui contract, potrivit articolului 244, pct, 4, din Codul Administrativ, s-a încheiat odată cu decesul primarului care l-a numit: „Contractul de management se încheie între primar, respectiv preşedintele consiliului judeţean, după caz, şi administratorul public pe durată determinată.

Durata contractului de management al administratorului public nu poate depăşi durata mandatului primarului, a preşedintelui consiliului judeţean, după caz, în timpul căruia a fost numit”, se arată în Codul Administrativ.

Continuarea în PRESShub.

ARTICOL PRELUAT DE PE PRESSHUB.RO

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.