Goana nebună după avere a lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași. Principala țintă: proprietățile imobiliare pe care o bătrână, Leonora Istrate, 68 de ani, le revendică sau le deține în Bârnova (Iași), București și Breaza (Prahova).

„Nu știu. Asta voi gândi și voi face la momentul oportun când n-am să mai pot să mă mișc și doctorul îmi spune: «asta-i situația». Atunci voi decide”, a spus Istrate despre pretenția lui Costel Alexe de a-l trece în testament.

În ultimii ani, femeia a încercat să recupereze moștenirea fostului soț. Calvarul, descris de Leonora Istrate în doar câteva cuvinte: „Toți de la Iași vor «cașcaval». Că-l cheamă Alexe, că-l cheamă Ionescu, că-l cheamă Popescu, toți sunt la fel. Și m-am săturat”.

„Relația mea e în primul rând cu el, Costel Alexe”

Pe 15 aprilie 2020, Leonorei Istrate i-a fost emis un titlu de proprietate pentru 4.830 mp în Bârnova. Punerea în posesie a fost făcută în 2019. Însă validarea dreptului era tocmai din 2010. Adică, 10 ani de demersuri pentru a intra în posesia a nici jumătate de hectar.

„Relația e cu Costel Alexe, cu ceilalți (frați – n.r.) mai puțin. M-a ajutat cu o vorbă bună, un telefon acolo, undeva… Ți se deschide o ușă”, a afirmat Leonora Istrate.

INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”
Recomandări
INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”

Acest titlu de proprietate este unul dintre cele numai 20 eliberate în comuna Bârnova în perioada 2017-2021. În cazul a încă trei, pe numele Arghiropol (2) și Toma, terenurile în cauză au ajuns ulterior în proprietatea familiilor lui Costel Alexe (la frate) și a lui Mihai Bălan (la fiu), primarul din localitate.

REPORTER DE IAȘI a întrebat-o, direct, pe Leonora Istrate dacă acești 4.830 mp sunt acum la Costel Alexe sau la rudele acestuia. Femeia a răspuns evaziv: „Nu mai știu”. Bătrâna nu mai are controlul complicatului dosar de validare a întregii sale averi. Pare o ființă fragilă, cu mintea ostenită de boli și vârstă.

Continuarea în Reporter de Iași.

ARTICOL PRELUAT DE PE REPORTERIS.RO

Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
GSP.RO
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.