L-am invitat pe domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia, să ne spună cum trecem cu bine peste provocările toamnei, dar și ce putem face dacă totuși ne confruntăm cu simptomele unei răceli sau gripe.

Sănătate la 100% în sezonul rece – cum deosebim răceala de gripă și cum le tratăm

În primul rând, ca să știm cu ce ne confruntăm, cum facem diferența între răceală și gripă?

Simptomele unei gripe sunt mult mai puternice și mai greu de gestionat decât ale unei răceli. Pe lângă faptul că debutează brusc, gripa vine și cu febră mare, crampe și dureri musculare. Gripa a devenit o afecțiune extrem de periculoasă pentru persoanele slăbite sau cu imunitate scăzută. Gripa este provocată de virusurile gripale A, B și C, ultimul dând doar o formă foarte ușoară. Există, însă, mai multe tulpini virale ale virusurilor gripale A și B care determină epidemiile de gripă. În afară de vaccinul antigripal, există mai mulți adjuvanți pentru ameliorarea stărilor neplăcute. 

În cazul răcelii, simptomele sunt mult mai ușoare. Chiar dacă ne confruntăm cu tuse, dureri de cap, nas înfundat, le resimțim mai ușor. 

În ambele cazuri, însă, este important să gândim pozitiv și să facem apel la soluțiile de ameliorare și tratament pe care le avem la îndemână. Un ceai cald nu strică niciodată, dar parcă alături de Vitamina C sau propolis este mai eficient. Ar trebui să folosim acele remedii care au ingrediente 100% naturale sau care au o biodisponibilitate mare, astfel încât organismul nostru să le accepte „cu plăcere” și rapid, ajutând, astfel, la o vindecare rapidă.

Ce facem ca să prevenim? Ce facem ca să tratăm?

În primul rând, ar trebui să oferim constant suport sistemului imunitar să fie puternic și astfel să ne protejeze. Organismul nostru trebuie ajutat și putem face acest lucru fiind atenți la ce mâncăm, cât dormim, dacă facem sau nu mișcare, nivelul de stres, relațiile sociale. Știu că s-a tot spus, dar este demonstrat că toate acestea contribuie la răspunsul imunitar al organismului nostru. 

Dacă totuși ne îmbolnăvim, putem accesa diverse suplimente sau produse care fac trecerea prin boală mai ușoară. Există, spre exemplu, produse cu extracte standardizate care au efect pe mai multe segmente în același timp și sunt dozate optim pentru eficiență terapeutică: imunostimulator, protecție antibacteriană și susținerea organismului pentru o recuperare fără recidive. Iar aici aș menționa Optimicin cu usturoi, cimbru, busuioc, echinaceea, Vitamina C, mix de ciuperci (conțin beta-glucani), Astragalus și Zinc. Reduce semnificativ semnele răcelii și gripei și susține organismul în lupta împotriva bacteriilor și virusurilor.

Pentru a trata, pentru că de multe ori ajungem în acest punct, unii mai rar, alții mai des, în funcție de cât de puternică este imunitatea noastră, există produse 100% naturale și cu biodisponibilitate foarte mare pe care le putem folosi. Spre exemplu, pentru profilaxia infecțiilor acute și cronice, în cazul durerilor de gât, rinofaringite, întotdeauna este o alegere bună Propolis C-tare, cu extracte standardizate și uleiuri esențiale. Dacă avem și accese de tuse,  siropul Atusin cu extracte din plante ca pătlagină, trei frați pătați și lumânărică ajută la revenirea sănătății și funcționării normale a căilor respiratorii superioare.

Sănătate la 100% în sezonul rece – cum deosebim răceala de gripă și cum le tratăm

Așteptăm câteva zile sau tratăm de la primele semne răceala și gripa?

Este mai bine să luăm răceala sau gripa din pripă. Dacă ea ne-a surprins pe noi, să o surprindem și noi pe ea. În cazul formelor ușoare nu este nevoie de un tratament medicamentos foarte puternic, dar trebuie să acționăm de la primele semne. Un supliment alimentar extrem de bine tolerat atât de adulți, cât și de copii, 100% natural, este Gripalin Natural solubil. Acesta combină ingrediente sinergice, 100% naturale, cu triplă acțiune în toate etapele răcelii și gripei, oferind: întărirea imunității, protecție pentru tractul respirator și susținerea organismului în procesul de vindecare. Conține extracte standardizate de Măceș, Lemn-dulce, Salcie și Propolis, dar și uleiuri esențiale de Lămâie, Mentă, Eucalipt, Anason stelat. Administrat de la primele semne, ajută la menținerea căilor respiratorii degajate, calmarea tractului respirator superior și atenuarea stării de disconfort cauzată de răceală și gripă. Un alt obicei pe care recomand să îl avem este consumul de ceaiuri pentru a ne menține hidratați și a ne aminti nouă înșine că suntem puternici, pentru că și psihicul contează foarte mult. 

Ce înseamnă un stil de viață sănătos care ne ajută să trecem mai repede peste stările provocate de răcelile de sezon?

Activitățile zilnice ne furnizează energie, dar o și consumă. De aceea, echilibrul nostru poate fi afectat. Soluția pentru a ne atinge potențialul maxim trebuie să vină atât din interior, cât și din exterior. 

Pe primul loc se situează importanța acordată alimentației. Evident că ne dorim cu toții să mâncăm sănătos, să avem o alimentație variată și echilibrată, bogată în vitamine și minerale, să evităm consumul de alimente bogate în grăsimi saturate sau dulciurile. 

Din păcate, o alimentație sănătoasă și echilibrată nu ne asigură mereu obținerea tuturor micronutrienților și vitaminelor necesare. Nu toți avem posibilitatea să mâncăm doar fructe și legume cultivate corect sau carne de la ferme responsabile. De aceea, este nevoie și de ajutorul suplimentelor alimentare naturale. Este de reținut faptul că suplimentele cu formule 100% naturale și cu biodisponibilitate 100%  sunt compatibile cu organismul uman și o cantitate mult mai mare din elementele nutritive pe care le conțin devine disponibilă metabolismului uman, spre deosebire de alte produse existente.

Mișcarea făcută regulat este un alt lucru care asigură o viață sănătoasă. Eu însumi încerc să rămân constant țelului meu de a face acest lucru în fiecare zi și prefer de fiecare dată să merg pe jos spre locurile unde am nevoie să mă deplasez, indiferent de vreme. 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi ajută la menținerea sănătății, îți dau un alt tonus, o altă rezistență, un psihic mai puternic.  

În opoziție cu sportul este somnul, dar un somn de calitate permite corpului să se regenereze și ajută sistemul imunitar să funcționeze adecvat. 

Iar după ce acordăm acest ajutor din interior, putem veni și cu soluții din exterior. Suplimentele și vitaminele pot duce la un echilibru optim care să ne ajute să atingem potențialul maxim.

——————————————

Alevia este o companie românească din Bucovina, înființată în anul 1994, producătoare de suplimente alimentare, creme, gustări sănătoase și ceaiuri. De-a lungul celor 27 de ani de experiență s-a dezvoltat constant și a reușit să obțină formulele cele mai eficiente pentru sănătatea românilor, astfel încât consumatorii să își poată descoperi echilibrul optim și să-și poată atinge potențialul maxim. Un nou echilibru, mai bun, mai sănătos, mai productiv. 

Specialiștii Alevia sintetizează puterea terapeutică a plantelor în suplimente și produse naturale care să te ajute să fii bine, în formă și cu poftă de viață. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, care are și competențe în management sanitar și apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor și a stării lor de bine și a-i ajuta să ducă o viață mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
Femeia care are cel mai ciudat prenume din România. Toată lumea rămâne mască după ce aude numele ei
Playtech.ro
Femeia care are cel mai ciudat prenume din România. Toată lumea rămâne mască după ce aude numele ei
Fermierii, obligați prin lege să schimbe meniul porcilor și să intre în coteț cu botoșei. ”Aștia care fac legile nu știu cum arată porcul”
Observatornews.ro
Fermierii, obligați prin lege să schimbe meniul porcilor și să intre în coteț cu botoșei. ”Aștia care fac legile nu știu cum arată porcul”
Horoscop 1 decembrie 2021. Berbecii simt nevoia să ridice ochii din pământ și să privească cu mai mult curaj spre viitor
HOROSCOP
Horoscop 1 decembrie 2021. Berbecii simt nevoia să ridice ochii din pământ și să privească cu mai mult curaj spre viitor
România trebuie să înceapă să renunțe la încălzirea pe lemne în următorii 2 ani
Știrileprotv.ro
România trebuie să înceapă să renunțe la încălzirea pe lemne în următorii 2 ani
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Telekomsport
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie