Alec Baldwin a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență

Moartea tragică a Halynei Hutchins, care a fost ucisă în 2021 când o armă de recuzită mânuită de actorul Alec Baldwin s-a descărcat în timpul filmărilor la westernul Rust, a atras atenția atât a profesioniștilor din domeniul juridic, cât și a celor din mass-media, care au criticat cu furie problemele legate de siguranța platoului de filmare și de responsabilitate în ceea ce privește accidentul.

Baldwin, căruia i s-a înmânat ceea ce el credea că este o „armă rece” (una fără muniție reală), a susținut că nu are nicio responsabilitate în cazul împușcăturii, a încercat să evite responsabilitatea financiară pentru moartea lui Hutchins și chiar a dat în judecată membrii echipei de filmare pentru acuzații de neglijență. New York Times a citat, de asemenea, interviurile anchetatorilor cu armurierul de pe platoul de filmare, Hannah Gutierrez-Reed, care a declarat că a încărcat și a verificat arma, dar a adăugat: „Mi-aș fi dorit să o fi verificat mai mult”.

În ianuarie 2023, procurorii din New Mexico, unde se filma producția, au anunțat că vor să îi acuze pe Baldwin și Gutierrez-Reed de omor involuntar prin imprudență. Citește continuarea pe Elle.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ELLE.RO

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.