Chiar dacă misoginismul este promovat online de unii influenceri ca fiind ceva masculin, este cauza care duce la hărțuirea sexuală a femeilor, explică publicația britanică.
Masculinitate versus misoginism
Misoginismul și masculinitatea pot fi ușor confundate, însă ele sunt două lucruri diferite. În timp ce trăsăturile stereotipice masculine precum puterea, bărbăția, nu sunt neapărat rele, misoginismul incită la o atitudine de dispreț față de femei.
Misoginismul este cunoscut și sub termenul de „masculinitate toxică”.
7 din 8 victime ale hărțuirii sexuale au fost minore în primele cinci luni ale lui 2023 în Covasna
Cele mai multe raportări de abuzuri ale femeilor de sub 25 de ani în Marea Britanie sunt la tinere între 15 și 17 ani, arată publicația britanică. De asemenea, cercetările arată și că hărțuirea sexuală a fetelor este răspândită în școli.
Și cifrele din România confirmă aceste lucruri. 7 din 8 victime ale hărțuirii sexuale au fost minore în primele cinci luni ale lui 2023 în Covasna, potrivit Covasnamedia. Procentul este de 50% la nivel național.
Sfaturi pentru părinți
Una dintre metodele de a scădea acest fenomen este ca părinții să discute cu băieții lor despre acest subiect.
Autoarea din The Conversation vine cu trei sfaturi despre cum să trateze părinții discuția despre misoginism cu băieții lor:
- Să abordeze subiectul fără să judece
Asta înseamnă că deși părinții pot avea diferite opinii despre hărțuirea fetelor, ei nu trebuie să și le exprime, pentru a nu-i inhiba pe băieți, deoarece ei se pot simți vinovați și rușinați.
- Să îi lase pe băieți să spună ceea ce simt
Deși sunt greu de abordat subiecte sensibile precum comportamentul sexual și genul, ele sunt importante în educația copilului. Părinții trebuie să îi înțeleagă pe copii ce simt referitor la aceste lucruri, ca mai apoi să le poată explica lucruri precum faptul că misoginismul este dăunător nu numai pentru femei, ci și pentru ei înșiși
- Să asculte ideile copiilor
Copiii petrec mult timp expuși la diverse lucruri în online, astfel că s-ar putea ca ei să aibă deja anumite opinii formate. De aceea, ele trebuie ascultate pentru a se decide dacă sunt corecte sau nu, ca mai apoi să poată fi îndreptate sau lăudate dacă sunt bune.
The Conversation scrie că este la fel de important ca în cazul fetelor pentru băieți să se simtă sprijiniți. Misoginismul dăunează întregii societăți, iar părinții sunt responsabili să îi educe pe copii în acest sens pentru a contribui la sănătatea societății.