16 Noi. 2017 14:20

12 naționale noi la CM 2018 din Rusia, comparativ cu CM 2014 din Brazilia. România mai stă o tură

Distribuie

În timp ce România a ratat pentru a cincea oară la rând calificarea la Mondiale, 12 naționale noi vor fi la CM 2018 din Rusia, comparativ cu CM 2014 din Brazilia. 

Doar 20 de reprezentative care au fost în Brazilia vor juca și la turneul final din Rusia.

Cele 12 nou venite la Mondiale sunt Danemarca, Islanda, Polonia, Serbia, Suedia, Arabia Saudită, Panama, Tunisia, Maroc, Egipt, Senegal și Peru.

Islanda și Panama apar în premieră la un turneu final.

Față de CM 2014, Olanda, Italia, Grecia, Bosnia, Algeria, Camerun, Cote d’Ivoire, Ghana, Chile, Ecuador, Honduras și SUA vor urmări la televizor turneul final din Rusia, în timp ce Germania, Belgia, Croația, Anglia, Franța, Portugalia, Rusia, Spania, Elveția, Coreea de Sud, Iran, Japonia, Australia, Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay, Mexic, Nigeria și Costa Rica și-au asigurat biletele și pentru CM 2018.

UEFA are 14 reprezentante, cele mai multe, cu una în plus ca acum 4 ani, grație Rusiei ca echipă gazdă. Marile absente sunt Italia, Olanda, Chile și SUA, în timp ce Islanda și Panama vor juca în premieră la Cupa Mondială. Peru revine la Cupa Mondială după o așteptare de 36 ani, Egiptul după 28 ani, iar Marocul după 20 de ani. Senegal s-a calificat a doua oară la Mondiale, după reușita din 2002, în timp ce Serbia și Danemarca revin după 8 ani. Suedia, Tunisia, Arabia Saudită și Polonia nu s-au mai calificat de la CM 2006 din Germania.

Oceania nu va avea reprezentantă pentru al doilea Mondial consecutiv, după ce Noua Zeelandă a pierdut barajul cu Peru. Reamintim că din 2006, Australia a părăsit Oceania și joacă preliminariile în zona Asiei, mutare care i-a permis să se califice la ultimele patru turnee finale.

Tragerea la sorți a grupelor CM 2018 este programată pe 1 decembrie, la Moscova. Turneul final al Cupei Mondiale din Rusia se va desfășura între 14 iunie și 15 iulie 2018.

Christoph Daum și Răzvan Burleanu au consfințit cea mai lungă serie de calificări ratate la Mondiale din istoria naționalei României.


Citește și: Lista magazinelor participante la Black Friday 2017. Unde găsești promoții

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Andreea Bălan a descoperit secretul unei căsnicii fericite
Loading...
Comentarii