Mergi direct la conținut »
Scrimă: România a cucerit 13 medalii, dintre care şase de aur, la Campionatele Balcanice
Sport Libertatea > Sport > Scrimă: România a cucerit 13 medalii, dintre care şase de aur, la Campionatele Balcanice

Scrimă: România a cucerit 13 medalii, dintre care şase de aur, la Campionatele Balcanice

Sportivii români au cucerit 13 medalii la Campionatele Balcanice de scrimă pentru seniori de la Varna (Bulgaria), dintre care șase de aur, două de argint și cinci de bronz.

De Ciprian Iana,

Trei medalii de aur au fost obținute în probele individuale, de Mălina Călugăreanu (floretă), Adrian Szilagyi (spadă) și Bianca Pascu (sabie), iar alte trei au fost cucerite în probele pe echipe mixte: la spadă (Adrian Szilagyi, Amalia Tătăran, Andrei Timoce, Greta Veres), sabie (Mădălin Bucur, Andreea Lupu, Bianca Pascu, Iulian Teodosiu) și floretă (Benjamin Bodo, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Bogdan Dascălu, Petra Magyar, Silviu Roșu).

Cele două medalii de argint au fost câștigate de Raluca Sbîrcia (spadă) și spadă pe echipe mixte (Liviu Dragomir, Ioana Dumitru, Alin Sbîrcea, Raluca Sbîrcea).

Medalii de bronz au fost adjudecate de Maria Boldor (floretă), Andrei Timoce (spadă), Alin Sbîrcia (spadă), Amalia Tătăran (spadă), Greta Veres (spadă), potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

Aur şi la Jocurile Olimpice la scrimă

La Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (Brayilia), echipa feminină de spadă a României, în componenţa Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, a cucerit medaliile de aur.

A fost a patra medalie olimpică de aur a scrimeri românești, după cele obținute de Mihai Covaliu la sabie individual, în 2000, la Sydney, de laura Badea, la floretă individual, în 1996, la Atlanta, și de Ionel Drâmbă, la floretă individual, la Ciudad de Mexico, în 1968. Totodată, a fsot prima medalie olimpică de aur câștigată de scrima românească la echipe.

Close
Închide
  Close