Mergi direct la conținut »
A murit Ionel Pascota. Fostul campion național de motociclism avea 85 de ani
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > A murit Ionel Pascota. Fostul campion național de motociclism avea 85 de ani

A murit Ionel Pascota. Fostul campion național de motociclism avea 85 de ani

Doliu în lumea motociclismului! Maestru al sportului Ionel Pascota senior a decedat astăzi, 10 iulie, la vârsta de 85 de ani.

Trupul neînsuflețit al celui care a fost Ionel Pascota senior va fi depus la capela cimitirului din Giroc, județul Timiș, pâna vineri.

Tot pe 12 iulie, la ora 13.00, înainte de a fi condus pe ultimul drum, în curtea Căminului Cultural din Giroc va fi oficiată slujba religioasă. Locația a fost aleasă special, pentru că Ionel Pascota a fost dirijorul Fanfarei din Giroc din anul 1955 până în prezent.

Ionel Pascota senior a fost fiul lui Ioan Ilie Pascota – primul Campion Național la Motociclism al celei mai titrate familii de motociclisti din Romania. Un alt fost Campion National la Motociclism, fratele lui Ionel Pascota senior, Petrica Pascota, s-a stins din viata in anul 2017.

Pascota sr., nascut la data de 5 septembrie 1933, a fost Campion National de Motociclism, fiind decernat si cu titulatura de „Maestru al Sportului „.

Ionel Pascotă (senior) are in palmares şase titluri de campion naţional: în 1970, la clasa 500 cmc, cu o motocicletă NSU, în 1973, la clasa 250 cmc, cu o motocicletă CZ, în 1976, 1977, 1978 şi 1979, la clasa 175 cmc, cu o motocicletă MZ. De asemenea, deţine 12 titluri de vicecampion naţional şi 20 de medalii de bronz.

Ceilalti doi membri ai familiei Pascota, care duc mai departe traditia de a fi Campioni Nationali in sportul pe doua roti, Ionel Pascota junior si fiul sau Patrick Pascota, sunt coplesiti de durerea cauzata de pierderea tatalui, respectiv bunicului.

Close
Închide
  Close