Mergi direct la conținut »
Acum e o vedetă și se scaldă în bani. Dar a copilărit cerșind pe străzi! Cum sprijină acum oamenii nevoiași
Sport Libertatea > Sport > Acum e o vedetă și se scaldă în bani. Dar a copilărit cerșind pe străzi! Cum sprijină acum oamenii nevoiași

Acum e o vedetă și se scaldă în bani. Dar a copilărit cerșind pe străzi! Cum sprijină acum oamenii nevoiași

Un jucător din Premier League îndeplinește două condiții: e foarte bun, fiindcă altfel n-ar ajunge în cel mai puternic campionat de fotbal din lume, și este bogat. Fiindcă acolo se învârt banii cu lopata.

Nu toți au pornit de sus, unii au făcut-o chiar foarte de jos, de pe străzi, unde au cerșit pentru o bucată de pâine. Un exemplu este senegalezul Mamadou Sakho, care pe 13 februarie va împlini 29 de ani.

Senegalezul este al patrulea copil dintr-o familie cu șapte urmași. El a trăit pe străzi în Paris, fiindcă familia lui n-avea o casă. Și a cerșit, pentru că părinții lui n-aveau bani.

Mamadou Sakho a fost legitimat la PSG (2007 – 2013), FC Liverpool (2013 – 2017), iar din 2017 joacă la Crystal Palace. A strâns 29 de meciuri în naționala Franței.

Sakho a fost cel mai în măsură să explice cum este viața pe străzi când actualul său club, Crystal Palace, a decis să se implice în acțiuni umanitare în spijinul celor nevoiași, a informat mirror.co.uk.

„Vrem să le oferim un zâmbet”

În Croydon, lângă Selhurst, stadionul celor de la Crystal Palace, există centrul „Crisis Skylight”, unde vin mulți oameni dorm pe străzi. Poveștile lor trezesc amintiri crunte lui Mamadou Sakho. Când temperaturile scad drastic, clubul le deschide porțile nevoiașilor și le oferă de mâncare, dar și alte facilități.

Sakho și colegul lui Christian Benteke au vizitat, recent, acest centru unde nevoiașilor li se întinde câte o mână de ajutor. „E minunat că acest centru le oferă nevoiașilor un loc unde să facă un duș, un loc care le oferă un dram de speranță. Oamenii de aici merită o zi ca aceasta. Vrem să le oferim un zâmbet, să le dăm încredere și să le arătăm că lumea are nevoie și de ei”, a spus Sakho.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Se estimează că în zona stadionului celor de la Crystal Palace trăiesc circa 1.100 de nevoiași, dintre care cel puțin 600 au trecut măcar o dată pragul „Crisis Skylight”. Acolo li s-a oferit de mâncare, un loc unde să doarmă, să se spele, să-și dea rufele la curățat și să obțină o calificare pentru un job. 

„Important este să dai înapoi. Nu e totul doar despre bani”, a spus Sakho, care și-a deschis și el propria fundație și un orfelinat care îngrijește copiii fără familie din Africa.

Mamadou Sakho

„Faptul că i-am întâlnit pe Mama Sakho și pe Christian Benteke e incredibil, avându-i aici, ne-a făcut pe toți să ne simțim bineveniți”, a spus unul dintre nevoiașii care frecventează acel centru.


Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”

Close
Închide
  Close