13 Sep. 2017 23:44

Alexandru Dedu ar putea merge din nou. Fostul handbalist speră că doctorii vor reuși miracolul să-i recupereze cei 6 centimetri de os pierdut în accident

Distribuie

Alexandru Dedu ar putea merge din nou. Fostul handbalist speră că doctorii vor reuși miracolul să-i recupereze cei 6 centimetri de os pierdut în accident.

Președintele Federației Române de Handbal a suferit un teribil accident rutier pe 15 august 2014, când, fiind pe motocicletă, a intrat în ”fundul” unei mașini care i-a tăiat calea și s-a ales cu ambele picioare fracturate.

Atât de teribil a fost impactul încât de la piciorul drept i-a zburat o bucată de os de 6 centimetri. De atunci, Dedu n-a mai putut merge normal, ci a fost imobilizat într-un scaun cu rotile.

Alexandru Dedu ar putea merge din nou. Fostul handbalist speră că doctorii vor reuși miracolul: „Vreau să scot în evidență…”

Alexandru Dedu s-a plimbat prin clinici, spitale și doctori, dar tot imobilizat a rămas. Speranța și-a făcut iar loc în sufletul fostului handbalist, după ce a suferit ieri o nouă intervenție chirurgicală. Alexandru Dedu a postat apoi un mesaj foarte optimist pe Facebook:

„Ieri am avut o intervenție chirurgicală care a avut în vedere începutul recuperării celor 6 cm pierduți ai piciorului drept, în urma accidentului și al îndelugatului proces de însănătoșire.
Dar nu asta este motivul acestei postări:
Vreau să scot în evidență calitatea serviciilor medicale pe care le-am avut la clinică. Nu vreau să detaliez, dar experința dobândită în legătură cu acest aspect în cariera mea de sportiv, dar mai ales în acești ultimi 3 ani de după accident, mă fac să afirm fără ezitare că tratamentul medical, condițiile de internare, etc. sunt la cel mai înalt nivel, comparabile cu tot ce am întâlnit la clinici de prestigiu din străinătate.
Mulțumesc Domnului Dr. Ion Bogdan Codorean și echipei Dânsului pentru că au reușit să-mi «lipească oasele» după niște ani de incertitutini, iar acum sunt convins că or să-mi aducă piciorul la dimensiunea inițială. Respect!”.

”Nici nu vreau să vorbesc despre cât am cheltuit până acum. Nu cât cheltuieşti contează în astfel de situaţii, ci sănătatea. Un picior nu pot să îl cuantific material. Sper ca în două, trei luni să pot merge din nou”

Preşedintele FRH a fost implicat, pe 15 august 2014, într-un grav accident de motocicletă în judeţul Buzău. Potrivit martorilor oculari, Dedu a intrat în coliziune cu o maşină care se îndrepta dinspre Buzău spre Râmnicu Sărat. Maşina a schimbat banda de mers fără ca şoferul să se asigure şi i-a tăiat faţa motociclistului. Alexandru Dedu nu a mai avut timp de reacţie şi a intrat în spatele maşinii. Marele sportiv s-a ales cu ambele picioare fracturate. A suferit deja mai multe operații.

Între marile pasiuni ale lui Alex Dedu se numără… motocicleta!

“Doamna sa”, motocicleta Kawasaki

dedu (1)

Triplul câştigător al Ligii Campionilor la handbal, fost component al naţionalei României, el “călărea” piesa sa favorită, un Kawasaki Vulcan 1500. “Ea e doamna mea!”, aşa îşi alinta Alex vehiculul.

Excentric din fire, actualul preşedinte al FRH şi-a scris pe şaua motocicletei sale chiar şi versurile unei melodii din repertoriul lui Frank Sinatra. Acesta a declarat în repetate rânduri că are de gând să străbată lumea în lung şi-n lat pe motocicletă, motto-urile de viaţă care i se potrivesc cel mai bine fiind “Live to ride, ride to live”, dar şi “”Free spirit”, a dezvaluit gorjexclusiv.ro.

Pasiune descoperită în 2011

Dedu şi-a descoperit această pasiune pentru motociclism în anul 2011, iar de atunci merge în deplasări cu vehiculul pe două roţi.

Născut la Ploieşti, in 1971, Dedu a jucat la CSS Ploieşti, Poli Timişoara, Steaua Bucureşti, Istres, Barcelona, Wuppertal, Porto si Pontevedra. Acesta a câştigat trei titluri ale României, trei ale Spaniei şi trei ale Portugaliei. De asemenea, acesta are in palmares trei Ligi ale Campionilor, toate câştigate în tricoul Barcelonei.

dedu

Alexandru Dedu a fost component al echipei naţionale a României care a participat la Jocurile Olimpice din 1992.

CITEȘTE ȘI: 

Marcel Toader a „chiulit” de la notar în ziua în care trebuia să divorțeze. Maria Constantin: „Să fie sănătos!”

Loading...
Comentarii