Mergi direct la conținut »
ITALIA - ROMÂNIA. Internaționalul Mihai Pintilii este pe cale să declanșeze un scandal diplomatic cu Arabia Saudită: ”Acolo, femeia este sclavă!”
Sport Libertatea > Sport > ITALIA - ROMÂNIA. Internaționalul Mihai Pintilii este pe cale să declanșeze un scandal diplomatic cu Arabia Saudită: ”Acolo, femeia este sclavă!”

ITALIA – ROMÂNIA. Internaționalul Mihai Pintilii este pe cale să declanșeze un scandal diplomatic cu Arabia Saudită: ”Acolo, femeia este sclavă!”

Mihai Pintilii (31 de ani), primul fotbalist român care a luat atitudine împotriva corupției și a salutat atitudinea tinerilor care au ieșit în stradă, după tragedia de la Club Colectiv, a oferit un amplu interviu pentru publicația ”Gazeta Sporturilor” în care i-a vorbit de rău pe arabii de care tocmai s-a despărțit. Pintilii evoluează acum în Israel, la Hapoel Tel Aviv.

Restricțiile de la Ryad l-au îngrozit pe român. ”La restaurante, nu era bere în meniu, nu poți să comanzi ceva ce nu există. Nici cluburi nu erau. La restaurant, dacă mergem noi doi stăm într-un separeu. Dacă mă duc cu nevasta, e alt separeu, pentru familiști. La început, a fost foarte greu. Pe parcurs, eu n-am mai avut treabă. Ca bărbat, e mai ușor! Femeia tot timpul să fie acoperită… Ieșeam cu nevastă-mea la plimbare, ea avea capul descoperit și apărea poliția religioasă să-i atragă atenția că nu poartă nimic care să-i acopere fața. Acolo, femeia e sclavă!”. 

Întrebat dacă nu regretă despărțirea de la Al-Hilal, Arabia Saudită, Pintilii a răspuns franc: ”Deloc! A fost o alegere inspirată de un calcul legat de viitorul meu. Nu am regrete. Până la urmă, toți urmărim să ne facem un viitor mai bun. Lumea de acoolo se așteaptă să fii brazilian. Nu brazilian după naționalitate. Dar să dai goluri, să driblezi, să le dai mingea printre picioare.

Eu nu fac așa ceva, sunt cu munca, joc defensiv. D-aia oamenii nu au fost mulțumiți. Asta e, bine că sunt sănătos, nu-mi pare rău că n-am mai rămas în Arabia Saudită. Nu am luat salariul 4-5 luni de zile! Nici nu jucam fotbal, nici nu câștigam. Nici în România nu am avut 5 luni în care să nu fiu plătit!

Când m-au împrumutat la Pandurii, la fel, arabii nu m-au plătit cu lunile! Nu-s câinii cu covrigi în coadă. Poate în Dubai, unde e Olăroiu, să fie altfel. Mai știu pe cineva de la Al-Hilal cu care vorbsc și acum și-mi spune că situația e aceeași, 4 sau 5 luni neplătite”.

Mihai Pintilii este convocat pentru meciul amical Italia – România, de la Bologna, de pe 17 noiembrie (ora 21.45, în direct la PRO TV și pe SprotNews.ro).

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close