MENIU CAUTĂ

Ana Maria Brânză: „Visul de a deveni campion olimpic m-a facut să merg mai departe!”

Distribuie

După ce a urcat pe locul 4 în clasamentul Cupei Mondiale, grație argintului cucerit în prima etapă de la Legnano (Italia), Ana Maria Brânză este gata să-și apare poziția în următoarea etapă de la Xuzhou (China), programată în perioada 14-16 noiembrie.

Spadasina noastră a câștigat de trei ori Cupa Mondială și afirmă cu mândrie că este un sentiment aparte, dar recunoaște că un parcurs bun aici nu reprezintă o prioritate: „Ca și în etapa de la Legnano, voi pleca în China cu gandul de a face o scrimă frumoasă, de a-mi încerca acțiunile și de a-mi studia adversarele. Asta mi-am propus să fac la fiecare etapă de Cupă Mondială la care voi participa anul acesta. Dacă voi reuși să urc pe podium, cu atât mai bine, dar sezonul acesta îmi doresc mai mult o medalie la Campionatul Mondial”, a declarat Ana Brânză.

Pe urmele Laurei Badea

„Încă de la primul rezultat internațional (aur, Campionat Mondial cadeți, 2001, Gdansk/ Polonia), am observat această tendință a oamenilor de a mă compara cu Laura Badea. Răspunsul meu de copil a fost că nu vreau să fiu ca Laura Badea, ci mai buna decât ea. Au trecut ani de atunci și sper să mai am suficient timp să ajung la rezultatele celei mai titrate floretiste din România. Visul de a deveni campion olimpic m-a facut să merg mai departe și dupa argintul de la Beijing, și după eșecul de la Londra. Aștept cu nerăbdare Rio 2016, dar înainte de a merge acolo trebuie să trecem de calificări”, a continuat Ana Brânză.

„Ana își dorește mult să o întreacă pe Laura Badea și nu cred că o să renunțe la acest vis. E bine să-ți fixezi obiective mari, obiective îndrăznețe, pentru că asta înseamnă că ești un campion și doar campionii gândesc așa”, a adăugat Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă.

Citește mai multe despre Ana Maria Branza, Laura Badea, Victor Yila, dorință, Jocurile Olimpice, Parcul Tineretului și vis pe Libertatea.

Comentarii