MENIU CAUTĂ

Anghel Iordănescu, acuzat că face joc dublu! În ianuarie 1993, pe când antrena Steaua, l-a lăsat în turneul naționalei din America de Sud doar pe Ilie Dumitrescu! Dinamo a trimis la lot șase oameni, iar în retur a pierdut contactul cu Steaua, care a câștigat titlul la pas!

Distribuie

Selecționerul Anghel Iordănescu (65 de ani) dovedește că este un caracter duplicitar, când îi face proces de intenție antrenorului stelist Laurențiu Reghecampf (40 de ani). Un dinamovist își amintește de un episod petrecut în ianuarie 1993, despre care Generalul n-ar dori să i se reamintească.

”Echipa națională, cu jucători numai din campionatul intern, a făcut un turneu de vreo 45 de zile în America de Sud. De la Dinamo au fost luați 6 (Prunea, Mihali, Selymes, Dorinel Munteanu, Cheregi și Moga) și doar unul de la Steaua, Ilie Dumitrescu. Dinamo era la un punct de Steaua, la finalul turului, iar la sfârșitul sezonului a pierdut campionatul la 4 puncte diferență (n.r. – Steaua a terminat cu 57 de puncte, iar Dinamo – cu 53 de puncte; după terminarea turului, Steaua avea 30 de puncte, iar Dinamo – 29 de puncte). Dinamo a fost «moartă» în retur, ne-a bătut Bacăul acasă! Cine credeți că era antrenor la Steaua? Puiu Iordănescu, care nu a fost de acord să-i plece toți jucătorii la lot. La națională, antrenor era Cornel Dinu”, povestește un fost fotbalist din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Cornel Dinu a fost demis în iunie 1993, după 2-5 cu Cehoslovacia, iar în loc lui la națională a fost înscăunat Anghel Iordănescu. Așa cum s-ar putea întâmpla acum, când ”Reghe” ar putea fi uns selecționer, în toamna anului viitor, după Euro 2016.

 

Citește mai multe despre echipa națională și Romania pe Libertatea.

Comentarii