MARIUS COPIL – Kevin Krawietz 2-4 (abandon Copil)
Marius Copil (26 de ani, locul 137 ATP) s-a oprit, astăzi, în optimile de finală ale turneului challenger de la Eckental (Germania), după ce a fost învins de neamțul Kevin Krawetz (24 de ani, locul 396 ATP), și revine acasă cu 600 de euro și 6 puncte ATP. Arădeanul anunțase încă dinaintea jocului că resimte dureri la încheietura mâinii drepte.
Marius Copil joacă tenis, la foc automat, de trei săptămâni. Maratonul a început sâmbătă, 15 octombrie, în calificările turneului ATP de la Anvers, când românul a trecut de Vaclav Safranek, cu 6-3, 6-0. S-a oprit în ”sferturi”, la Avers, după 5 meciuri, fiind eliminat de belgianul David Goffin – locul 12 ATP.
A urmat hallengerul de la Budapesta, pe care Copil l-a câștigat (alte 5 meciuri jucate). Apoi, la Eckental, românul a trecut de primul tur, miercuri, iar la partida de azi a abandonat.
FINAL
GAME 6 – La scorul 0-15 pe propriul serviciu, Copil a abandonat. Krawietz se califică mai departe, în sferturile de finală.
GAME 5 – Krawietz reface iute diferența de două game-uri: 2-4.
GAME 5 – Marius Copil are probleme vizibile atunci când servește. Oboseala celor 19 zile în care joacă la foc automat s-ar putea să fie decisivă: 2-3.
GAME 4 – Kevin Krawietz își câștigă ușor serviciul: 1-3.
GAME 3 – Marius Copil ține aproape cu serviciul: 1-2.
GAME 2 – Neamțul aflat pe locul 396 ATP la simplu și pe locul 180 la dublu se distanțează: 0-2.
GAME 1 – Copil și-a pierdut serviciul, punctul forte din jocul său, încă de la primul game. Krawietz a fructificat una dintre cele două mingi de break: 0-1.
La casele de pariuri, neamțul are cota 3,75 că va învinge, românul este favorit – 1,25.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Jucătorul de tenis Marius Copil (26 de ani, locul 137 ATP) își continuă perioada de grație în care se află de mai bine de două săptămâni.
Românul joacă joi (ora 15.00), la turneul challenger de la Eckental (Germania), dotat cu premii totale de 35.000 de euro plus ospitalitate (cazare și mic dejun asigurate de organizatori), în turul secund (”optimi”), contra germanului Kevin Krawietz (24 de ani, locul 396 ATP), cel care l-a depășit în turul inaugural pe slovacul Lukas Lacko, scor 5-7, 7-4, 6-4. Krawietz a pătruns pe tablou ca lucky loser.
Deși este mare favorit la casele de pariuri, arădeanul este istovit de efortul depus în ultimele două săptămâni, când a făcut ”sferturi” la turneul ATP de la Anvers (Belgia) și a câștigat challengerul de la Budapesta.
De asemenea, victoria din primul tur de la Eckental, de miercuri, care i-a adus 600 de euro și 6 puncte ATP, s-a născut greu, scor 7-6 (5), 4-6, 6-4, la mare luptă.
Copil, probleme la încheietura mâinii de seviciu
La finalul meciului în care l-a învins pe neamțul Tim Puetz (28 de ani, locul 699 ATP), Copil a anunțat că are probleme medicale, scriind pe contul său de Facebook: ”Fighting through the pain!💪 Incheietura imi da batai de cap, maine turul 2!”. Acesta este explicația pentru care serviciul lui Copil n-a funcționat ca în alte dăți. De regulă, arădeanul servește, în medie, 10 ași pe meci!
Astfel, după ce i-a trecut glonțul pe la ureche în jocul cu Puetz, Copil ar putea pierde jocul cu Krawietz, fie ar putea abandona, la turneul de la Eckental, care se dispută pe carpetă. Mai mult, Krawietz a disputat marți meciuri din primul tur, astfel că are o zi în plu de odihnă față de Copil.
După acest turneu, Copil va lua startul, în cazul în care nu va fi accidentat sau foarte obosit, după ce a jucat în ritm susținut în ultimele două săptămâni (a disputat 11 meciuri și a pierdut doar unul, la belgianul David Goffin – locul 12 ATP), la un alt challenger, cel de la Bratislava (Slovacia).
Scopul românului este să adune suficiente puncte, pentru a intra în Top 100. În ultimele două săptămâni, grație celor două rezultate excepționale menționate mai devreme, Marius Copil a urcat de pe locul 198 ATP pe locul 137 ATP.
Prezența între primii 100 de jucători ai lumii îi asigură lui Copil intrarea direct pe tabloul principal la cele 4 turnee de Mare Șlem ale anului, unde ajung cei mai buni 128 de jucători ai lumii.