Mergi direct la conținut »
Barometrul antrenorilor. Mircea Rădulescu, despre meciul Viitorul - CFR Cluj: ”Șansa a făcut diferența”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Barometrul antrenorilor. Mircea Rădulescu, despre meciul Viitorul - CFR Cluj: ”Șansa a făcut diferența”

Barometrul antrenorilor. Mircea Rădulescu, despre meciul Viitorul – CFR Cluj: ”Șansa a făcut diferența”

CFR Cluj continuă marșul spre al cincilea titlu de campioană. Echipa din Gruia a câștigat și la Ovidiu, cu FC Viitorul, echipă care, în precedenta etapă, se impusese în deplasare cu FCSB.

De Ciprian Iana,

Această victorie a formației clujene s-a datorat șansei, în opinia fostului director al Școlii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu: ”Miza a influențat desfășurarea partidei. A câștigat CFR Cluj, echipă care, încet-încet, se îndreaptă spre titlu! Victoria este cu atât mai meritorie cu cât formației ardelene i-a lipsit câte un om important în fiecare compartiment: Mureșan, în apărare, Culio, la mijloc și Țucudean, în atac.

Partida a fost echilibrată, caracteristica de ansamblu a acestui meci fiind că șansa a făcut diferența! Conform datelor statistice, cifrele au fost aproape egale atât la posesie, cât și la șuturi sau la cornere. Ambele echipe au avut cam același număr de ocazii, doar că CFR a reușit să finalizeze una, care s-a dovedit decisivă în economia partidei.

De remarcat este faptul că cei doi antrenori, Gică Hagi și Alin Minteuan, au pregătit meciul la victorie, echipele nu s-au compactat, mizând pe defensivă, ci au încercat să facă tranziția între apărare și atac pe toată durata partidei. A rezultat un meci frumos, dar de uzură nervoasă, pentru că punctele sunt ”grele” în play-off.

Barometrul antrenorilor. Mircea Rădulescu despre meciul Viitorul – CFR Cluj: ”S-a așteptat greșeala adversarului”

S-a așteptat greșeala adversarului, care în final a venit, singurul gol al meciului fiind marcat după o greșeală colectivă a celor de la Viitorul. Hagi și Minteuan au mizat, în funcție de jucătorii pe care i-au avut valizi, pe formulele de bază (de remarcat faptul că la cele două echipe există o stabilitate în ceea ce privește primul „11”). Așa am văzut la lucru nu mai puțin de nouă internaționali A sau de tineret: Deac și Manea la CFR Cluj, respectiv I. Hagi, Băluță, Ghiță, Boboc, Ciobanu, Casap și Drăguș, la Viitorul.

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'
Recomandări

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'

Am remarcat și schimbările efcetutate de cei doi antrenori. Hagi a trimis pe teren trei jucători cu profil ofensiv, Rivaldinho, Ciobanu și Eric, în încercarea nereușită de a dat lovitura, în timp ce Minteuan și-a atins scopul, acela de a conserva rezultatul, cu ”rezervele” cu profil defensiv, Moutinho și Hoban, plus Bud, băgat în prelungiri la trecerea timpului.

În încheiere, câteva cuvinte despre Alin Minteuan. Cele cinci victorii din tot atâtea meciuri cu el pe bancă nu sunt întâmplătoare. E un antrenor tânăr a cărui istorie se confundă cu cea a CFR-ului. Este un tehnician sobru, pasionat de meserie și respectat de jucători. Bine ar fi ca oficialii de la CFR Cluj să nu mai caute la vară antrenor și să-l lase pe Minteuan să-și continue munca la echipă”.

Mircea Radulescu


 

Selecționerul Cosmin Contra, în conflict cu fanii! Replici acide pe Instagram: „Bou și agramat” vs „Boule, să îți iei ochelari”

Close
Închide
  Close