Mergi direct la conținut »
Baschetbalistul american Kris Richard a devenit cetățean român: ”Mă simt minunat”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Baschetbalistul american Kris Richard a devenit cetățean român: ”Mă simt minunat”

Baschetbalistul american Kris Richard a devenit cetățean român: ”Mă simt minunat”

Kris Richard, 30 de ani, vine din Statele Unite Ale Americii, este campion național en-titre cu CSM CSU Oradea și a devenit, mai nou, cetățean român.

De Ciprian Iana,

 Kristopher Jameill Richard a rostit fără probleme jurămantul de credință și a devenit cetățean român.

“Mă simt minunat, este o mare onoare pentru mine să fiu român. Sunt foarte recunoscător federației și tuturor celor implicați, le mulțumesc. Sunt recunoscător pentru faptul că am fost ales să devin cetățean român”, a declarat Kris Richard pentru sportsnet.ro.

Baschetbalistul care este acum și component al echipei naționale a României a continuat: ”La finalul carierei, îi voi putea povesti fiului meu că am jucat pentru echipa națională a Romaniei. E ceva de care eu și familia mea putem fi mândri și un pas mare pentru cariera mea. Vreau să câștig meciuri și să ajut echipa națională cât de mult pot”.

În vârstă de 30 de ani, Kris Richard a activat în ultimul an în România, pentru CSM CSU Oradea, echipă cu care a câștigat titlul național în ultimele două sezoane. Mâncarea românească l-a cucerit definitiv.

“A fost un șoc cultural când am venit din Texas la București, dar oamenii de aici m-au primit ca pe un membru al familiei. Mă simt minunat aici. În România, cel mai mult îmi place mâncarea. Papanașii sunt preferații mei”, a mai spus Kris Richard.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

Va debuta în națională în meciul România – Spania

Kris Richard va avea ocazia să debuteze la echipa națională chiar în meciul împotriva campioanei mondiale. România va întâlni Spania în preliminariile EuroBasket 2021. Meciul va avea loc la Cluj, pe 20 februarie 2020.

“Vom fi pregătiți pentru întâlnirea cu Spania, abia aștept. Va fi cel mai important meci din cariera mea”, a dezvpluit Kris Richard.

Al treilea baschetbalist american naturalizat

Kris Richard nu este primul baschetbalist american naturalizat. Ashley Walker, în 2016, și Giordan Watson, în 2017, au primit și ei cetățenia română.

“Suntem foarte fericiți că îl avem pe Kris cu pașaport românesc și gata să joace pentru echipa națională. Pe lângă latura sportivă, ne interesează și latura umană, iar el și-a dorit să joace pentru România și asta nu poate decât să ne bucure și să ducă la rezultate foarte bune”, a declarat Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet.

Preliminarii EuroBasket 2021

Naționala de baschet a României face parte din grupa A a preliminariilor EuroBasket 2021, alături de Spania, Polonia și Israel. Primele două echipe din grupă vor obține calificarea la turneul final, care va avea loc în Germania, Georgia, Italia și Cehia.

FOTO: sportsnet.ro

Close
Închide
  Close