MENIU CAUTĂ
05 Aug. 2017 07:51

A început Campionatul Mondial de Atletism 2017 de la Londra. Sâmbătă, ”Fulgerul” Bolt aleargă ultima dată în carieră!

Distribuie

Vineri începe Campionatul Mondial de Atletism 2017 de la Londra. Competiția va putea fi văzută în Romania pe canalele Eurosport 1 și Eurosport 2, dar si pe platforma digitală Eurosport Player.

ACTUALIZARE 5 august. Fondistul britanic de origine somaleză Mo Farah este primul medaliat cu aur al ediției 2017 a Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, impunându-se, pentru a treia oară în carieră, pe distanța de 10.000 m, vineri seară, în ziua inaugurală a competiției, după un sprint pe ultima sută de metri devastator, cu un nou record al competiției – 26min.49sec51/100.

Cursa a fost exact cum și-a obișnuit excepționalul atlet numeroșii suporteri, prezenți în număr mare pe Stadionul Olimpic din capitala britanică, peste 40.000: a alergat la mijlocul plutonului de frunte marea majoritate a timpului, apoi, la semnalul clopotului pentru ultimul tur, s-a instalat în frunte, rezistând atacurilor, unele chiar cu contact fizic, ale adversarilor, iar pe ultima linie dreaptă a sprintat decisiv, obținând a 6-a victorie mondială, la distanță confortabilă.

Medalia de argint a revenit ugandezului Joshua Chepteei, în 26min.49sec.94/100 (cea mai bună performanță din carieră), iar cea de bronz, kenyanului Paul Tanui — 26min.50sec.68/100.

În prima zi a competiției a concurat și prima atletă româncă, în seriile probei de 1.500 m, Claudia Bobocea, care nu a reușit însă să se califice mai departe, în semifinale, ocupând locul 10 în seria a II-a, cu un timp modest — 4min.11sec.28/100.

Deși în prima zi au fost programate doar serii ale probei masculine de 100 m, această cursă a fost una dintre cele mai așteptate, întrucât a luat startul și jamaicanul Usain Bolt, care s-a calificat de pe primul loc în seria sa, a 6-a, în 10sec.07/100. Semifinalele au loc sâmbătă, în reuniunea de dimineață, iar finala încheie reuniunea de seară, când Bolt va încerca să cucerească a 9-a sa medalie de aur la Mondiale, la ultima competiție la care concurează.

Sâmbătă, de asemenea, în prima reuniune, vor intra în concurs, în calificări, și 3 atleți români: Andrei Gag (greutate), Bianca Ghelber-Perie (aruncarea ciocanului) și Andreea Panțuroiu (triplusalt).

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri și va fi transmisă în direct pe Eurosport 1.

Acțiunea de la Campionatul Mondial de Atletism va fi analizată si comentată pentru Eurosport de Greg Rutheford, campionul mondial în exercițiu la săritura in lungime, și de Jonathan Edwards, multiplu campion mondial și olimpic la triplusalt.

Campionatul Mondial de Atletism 2017. Rutherford, din candidat la medalie, comentator Eurosport!

Rutherford s-a accidentat săptămana trecută, însă fanii il vor putea urmări la Mondiale de Atletism în postura de expert Eurosport.

Campionatul Mondial de Atletism 2017 va fi și ultima șansa de a-l vedea concurând pe multiplul recordman și campion olimpic Usain Bolt.

Campionatul Mondial de Atletism 2017. Bolt aleargă sâmbătă, în două finale

Jamaicanul și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă după această compețitie. Bolt va participa în cursele de 100m simplu (finala – sâmbăta, 5 august) și 400m ștafetă (finala – sâmbătă, 12 august).

Campionatul Mondial de Atletism 2017. 15 români, șanse infime la medalii

Țara noastră va fi reprezentată la Londra de 15 sportivi: Claudia Bobocea (1.500m), Andreea Panțuroiu (triplu salt), Paula Todoran (maraton), Liliana Dragomir (maraton), Marius  Ionescu (maraton), Ana Rodean (20 km marș), Andreea Arșine (20 km marș), Narcis Mihăilă (50 km marș), Florin Știrbu (50 km marș), Bianca Răzor (400m), Alina Rotaru (lungime), Andrei Gag (aruncarea greutății), Alexandru Novac (suliță), Angela Moroșanu (lungime) și Bianca Ghelber-Perie (ciocan).

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii