MENIU CAUTĂ

Cehul Ivo Hoger (2,25 de metri), cel mai înalt baschetbalist din Liga Naţională, a semnat cu Farul şi e gata să dea constănţencele pe spate. Vrea să se combine în România

Distribuie

Hoger (125 kg), un adevărat globetrotter, a mai jucat la Sparta Praga (Cehia), Olimpija Ljublijana şi Kranj (Slovenia), Kapfenberg şi St. Polten (Austria), ŢSKA Sofia (Bulgaria), Svendborg (Danemarca), AEL Limassol (Cipru) sau Fukuoka (Japonia). “Mi-a plăcut mereu să cunosc ţări noi, culturi noi, oameni noi. Păcat că n-am prins un angajament în SUA, chiar şi într-o ligă minoră. Acum, România a fost o opţiune interesantă”, a explicat Ivo, aflat pentru prima dată în România.

Divorţat de soţie de trei ani

Sosit abia sâmbăta trecută, Hoger nu a avut timp să cunoască frumuseţile de pe Litoral, dar şi ăsta e un obiectiv al lui: ”Am divorţat de nevasta mea austriacă acum trei ani, sunt liber şi disponibil! Am venit să vă iubesc! Mi-ar plăcea să mă plimb cu o fată din oraş pe faleză, când o să se mai încălzească. Sper să nu se sperie de mine că sunt aşa de mare. Mi s-a mai întâmplat să inspir teamă şi să fiu refuzat când făceam o invitaţie la un suc”.
Hoger, al cărui model în carieră a fost Shaquille ONeal, e accidentat la mâna dreaptă, dar speră să nu fie foarte grav: ”Abia aştept să reintru, să mă bat cu pivoţii din campionatul românesc. Nivelul e destul de bun, din ceea ce am văzut la TV”. Baschetbalistul ceh a devenit cel mai înalt jucător al Ligii Naţionale, devansându- i pe Ionuţ Drăguşin (2,21 m, SCM Craiova) şi pe Şenai Isleam (2,17, BC Farul).

La 8 ani, Yves, fiul lui, are 1,75 m

Doi uriași: Ivo are 2,25 m, Yves - 1,75 m
Hoger şi fosta lui soţie au un băieţel, Yves-Isajah, care la 8 ani are 1,75 de metri: ”El joacă deja la Svendsborgs, în Danemarca! Mă bucur foarte mult că face sport şi sper să mă depăşească. Înălţimea e o moştenire de familie. Tata, de exemplu, avea 2,12 metri, iar bunicul – 2,25 de metri. Dar ei au făcut baschet doar ca hobby”.

E ÎN TOP 10 JUCĂTORIGIGANT ÎN ACTIVITATE

2,36 – Sun Ming (chinez, Beijing Ducks)
2,31 – Sturgess (american, Harlem)
2,30 – Vranes (muntenegrean, Sanaye); Fingleton (american, Cap Cod); Sidibe (senegalez, Kapfenberg)
2,28 – Kaiche (algerian, Bougfarik)
2,26 – Podkolzin (rus, Novosibirsk)
2,26 – Letuni (congolez, Joventut)
2,26 – Dujkovici (sârb, Metalac)
2,25 – Hoger (ceh, Farul)
Notă: Cel mai înalt jucător din istorie a fost ucraineanul Aleksandr Sizonenko (2,39 m), decedat anul trecut, la 52 de ani

Ghiţă, cel mai mare din NBA

Recordul din NBA aparţine românului Ghiţă Mureşan – foto (2,31 de metri, 41 de ani, Washington Bullets 1993-1997, NJ Nets 1999-2000) şi sudanezului Manute Bol, decedat în 2010, la 47 de ani.
 
 
 
foto: worldsport.ge/ arhivă personală

Comentarii