MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2012 15:36

Chiar de ziua Cătălinei Ponor, gimnastul portorican Tommy Ramos recunoaşte că e îndrăgostit de ea: «Sunt cel mai fericit!»

Distribuie

Libertatea: Tommy, cum se îmbină arhitectura cu gimnastica? Ştim că faci acest sport de la cinci ani, dar că te-ai ţinut şi de şcoală, absolvind Facultatea de Arhitectură Penn State, SUA…
Tommy Ramos: A fost greu, o luptă! Gimnastica e de la tatăl meu, Tommy senior, care a făcut acest sport. Iar cu arhitectura e şi mai simplu: îmi plăceau desenele animate şi încercam să pun pe hârtie ce vedeam la televizor sau în revistele pentru copii. În plus, am avut întotdeauna un creion şi hârtie aproape. Mama e tot arhitectă, Nina şi Paola, surorile mele, le fel! O afacere de familie. Da, sunt profesii complet diferite, un sport şi o artă. Dar, nu-i aşa, există şi arhiectura gimnasticii, şi gimnastica arhitecturii! Gimnastica e un sport care te pregăteşte pentru viaţă.
De unde şi până unde?
Pentru că trebuie să lucrezi cu stresul. E un sport riguros. Trebuie să ai pasiune şi perseverenţă. Toate acestea se reflectă în viaţa de zi cu zi... şi am învăţat asta cu gimnastica.
Acum eşti la un master?
Da, când m-am întors în Puerto Rico, în 2009, m-am înscris la un master de arhitectura peisajului. Am făcut doi ani şi jumătate, am întrerupt pentru Jocurile Panamericane, în 2010, am reluat, iar acum sunt gata să-mi dau teza de diplomă.
Ce a însemnat locul 6 la inele, la Olimpiadă, pentru tine?
Foarte mult! Cred că am devenit atlet adevărat şi ca persoană. Eu sunt o persoană normală, la fel ca toţi ceilalţi, şi nu un star de cinema. Trebuie să lucrez, să studiez, să fiu un exemplu pentru copiii care fac sport.

Ei cred că au o relaţie «obişnuită»

Te-ai gândit că recunoaşterea ta a fost mai mult datorită calităţilor tale fizice?
Nu, nu, nu! Eventual e un melanj. Am făcut performanţă la Jocurile Olimpice, am fost lăudat. Poate că arăt bine, dar asta nu contează, ci rezultatele, omul, calitatea lui!
O întrebare ce frământă multă lume. De ce nu vorbeşti despre relaţia ta de dragoste cu gimnasta Cătălina Ponor?
Pentru că avem o relaţie obişnuită şi am vrea să o ţinem doar pentru noi. Am decis că modul cel mai corect de comportament este de a păstra tăcerea. Dar, pentru ea şi pentru voi, vă pot spune că de când suntem împreună, sunt cel mai fericit!
Ai trăit o perioadă în Statele Unite. Nu te-ai gândit să rămâi acolo?
Nu, întotdeauna am vrut să revin în insulă, să-mi definitivez studiile acasă. Ţara are nevoie de noi, patriotismul nu e ceva desuet. Cred că mesajul cel mai puternic şi direct, adus de Jocurile Olimpice în Puerto Rico, e că, atunci când suntem împreună, suntem invincibili, indiferent de ceea ce se întâmplă negativ în societate. Pe de altă parte, mediul în care îmi voi face meseria poate fi oriunde. Arhitect poţi fi şi la San Juan, la New York sau în China.
La sosirea de la JO, mândru că e portorican →
Ţi-e frică de celebritate?
La Londra, în Porto Rico, în România, ai apărut pe prima pagină… Frică? Nici vorbă. Sunt un băiat cu picioarele pe pământ. Faima e trecătoare, la fel ca totul în viaţă…

Cere bursă lunară pentru sportivi din ţara sa


↑ Tommy (medalion) a primit o bursă olimpică
În interviul acordat pentru ziarul El Nuevo Dia din Puerto Rico şi pentru Libertatea, graţie amabilităţii PR-ului Irmalyn Falcon, Tommy Ramos a mărturisit că nu a putut ajunge la ziua Cătălinei din cauza faptului că a fost invitat la o acţiune la facultatea la care studiază. Tommy a şi primit o bursă de la Universitatea ”Politécina” din San Juan. În plus, Ramos a declarat că speră că rezultatul său de la Londra ar putea însufleţi gimnastica din ţara caraibiană: ”Din păcate, banii sunt foarte importanţi. Fără bani, e imposibil să creşti. Va trebui să investească în săli pentru a se obţine rezultate. Sunt bune bursele lunare pentru motivarea unui sportiv”.

S-a distrat până dimineață


↑ Cătălina, flancată de tatăl ei, Florin, și de mama ei, Carmen, a primit cadou la împlinirea vârstei de 25 de ani un uriaș tort de ciocolată
Cătălina şi-a serbat duminică ziua de naştere într-un club din Constanţa, cu 100 de invitaţi, dar fără iubitul său, Tommy Ramos, nevoit să rămână în Puerto Rico pentru a onora o invitație făcută de facultatea la care învață. ”A fost una dintre cele mai reuşite petreceri, ne-am distrat până dimineaţa. Sunt fericită că am concurat la Londra, după opt ani de absenţă, şi că mi-am făcut treaba bine. Iubitul meu nu a putut să vină, dar cadoul de la el l-am primit la Londra, în urmă cu ceva vreme”, ne-a dezvăluit Cătălina Ponor. La rândul ei, Carmen, mama gimnastei, ne-a declarat: ”Cătălina a primit cadouri de casă nouă, mai ales obiecte din cristal, pentru că şi-a construit o vilă în Constanţa”.

Citește mai multe despre Cătălina Ponor pe Libertatea.

Comentarii