UPDATE. Comisia de Disciplină și Etică l-a iertat pe Gabriel Bodescu în ”Dosarul Whatsapp”. Reacția ”victimei”. Prunea a luat foc

20 iulie 2017 13:25

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a stabilit ziua judecății secretarului general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, pentru scandalul Whatsapp cu Justin Ștefan.

ACTUALIZARE 20 iulie, ora 13:25 / Sancționat drastic de Comisia de Disciplină și de Etică, Florin Prunea, a comentat în termeni acizi sențința în ”cazul Bodescu”.

”În situația asta trebuie să-și dea demisia secretarul general, Radu Vișan. Karatistul a fost învins de mecanicul auto și vulcanizatorul Gabriel Bodescu. Este încă o dovadă că domnul Daniel Cernat Marin execută doar la comandă, sută la sută! Pe mine m-au ars, m-au cocoșat, patru etape și 11.000 de lei amendă, iar ”vulcanizatorului”, care arestează, i-a dat ”sesizare neîntemeiată”.

Tot procesul ăsta a fost o înscenare pusă la cale de tripleta Burleanu – Vișan – Bodescu.  Burleanu și secretarul general karatist folosesc Comisia de Disciplină numai împotriva celor care le pune la îndoială formidabila capacitate managerială. Nu au luat nicio măsură împotriva lui Bodescu pentru că îi are pe toți la mână”, a declarat fostul mare portar, pentru Libertatea. 

 

COMPONENȚA COMISIEI DE DISCIPLINĂ:

Daniel Cernat MARIN – Președinte

Mihai MITROI – Vicepreședinte

Marian TUDOR – Membru

Lucian GHIȚĂ – Membru

Liviu POPA – Membru

Elena COCHET – Secretar

Daniel Cernat Marin este una și aceeași persoană cu cea care conducea Comisia de Disciplină a FRF și în 2008 când a fost judecat celebrul ”Caz Valiza”. Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat, la 4 iunie 2008, formaţia Steaua cu şapte puncte de penalizare în urma scandalului „Valiza”, iar patronul grupării din Ghencea, Gigi Becali, a primit o amendă de 200.000 de lei şi a fost interzis pentru doi ani pe stadioanele din România.

La 7 mai 2008, înaintea ultimului meci din Liga I, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare – pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucureşti la câştigarea titlului de campioană.

ACTUALIZARE 20 iulie, ora 12:05 / Contactat telefonic de Libertatea, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, cel vizat de mesajele federalului Gabriel Bodescu, a declarat: ”Să fie sănătoși, să-și rezolve problemele. Nu eu am sesizat Comisia. Nu mă simt lezat pentru că domnul Bodescu nu a fost suspendat. Nu asta este soluția, să propagăm ura între cei care lucrează în fotbal”.

ACTUALIZARE 20 iulie, ora 12:50 / Comisia de Disciplină și Etică a FRF l-a iertat pe secretarul general adjunct la FRF. ”Respinge sesizarea formulată de Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Gabriel Bodescu, ca neîntemeiată”, se arată în comunicatul Comisiei prezidate de Daniel Cernat Marin.

ACTUALIZARE 19 iulie / Disciplină și Etică dă azi verdictul în ”Dosarul Bodescu – Whatsapp”. Sentința a rămas în pronunțare la ultima ședință.

ACTUALIZARE 13 iulie / Contactat de Libertatea, Florin Prunea a declarat: ”Eram sigur că sunt vânat și că Răzvan Burleanu folosește Comisia de Disciplină împotriva celor care îi contestă caliatățile de manager, capitol la care fotbalul românesc este  în colaps. Am fost sancționat pentru că am criticat turneul efectuat de echipa națională în Antalya, la începutul anului 2016”.  

ACTUALIZARE 13 iulie / Reunită miercuri, 12 iulie, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a anunțat că ”dosarul Bodescu – Whatsapp” a rămas în pronunțare.

Pe de altă parte, fostul președintele al CSM Iași Florin Prunea a fost suspendat patru etape și amendat cu suma de 11.300 de lei, după ce a criticat turneul efectuat de echipa națională în Antalya, la începutul anului 2016. 

Fostul portar al naționalei a mai fost sancționat, în martie, de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în cazul ”Burleanu – Suker” cu avertisment și o amendă de 6.000 de lei.   

ACTUALIZARE 12 iulie / Astăzi are loc al cincilea termen.

ACTUALIZARE 6 iulie / Reunită miercuri, 5 iulie, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a amânat pentru miercuri, 12 iulie, luarea unui decizii în ”cazul Bodescu – Whatsapp”.

ACTUALIZARE 5 iulie / Astăzi are loc al patrulea termen.

ACTUALIZARE 30 iunie / Reunită miercuri, 28 iunie, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a amânat pentru miercuri, 5 iulie, luarea unui decizii în ”cazul Bodescu – Whatsapp”. Sentința în litigiul Florin Prunea – FRF a rămas în pronunțare.

ACTUALIZARE 28 iunie, ora 15:30 / Astăzi are loc al treilea termen. 

ACTUALIZARE 21 iunie, ora 23:45 / Reunită miercuri, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a amânat luarea unei decizii și a anunțat un nou termen, miercurea viitoare, 28 iunie. 

Referatul întocmit de președintele Răzvan Burleanu și înaintat secretarului general al FRF, Radu Vișan, a intrat pe rolul forul condus de Daniel Cernat Marin pe 14 iunie. Comisia de Disciplină și Etică a stabilit ca termen de judecată miercuri, 21 iunie. Bodescu este investigat pentru comportament jignitor și atingeri aduse imaginii Federației. În aceeași zi se va consuma un nou episod din dosarul războiului dintre Florin Prunea și șeful FRF, Răzvan Burleanu.

Gabriel Bodescu, deranjat că Justin Ștefan, omologul său de la LPF, a criticat la televizor dezastrul din mandatul lui Burleanu, l-a jignit și l-a amenințat pe acesta.

Gabriel Bodescu i-a transmis mai multe mesaje suburbane oficialului de la LPF. ”Te-ai băgat cu c… în p… aiurea!”, i-a transmis lui Justin Ștefan. „”Vine Apocalipsa peste nostalgici”, ”Ăla cu vulcanizarea (n.r. – el, Bodescu) le-a vulcanizat apucăturile hrăpărețe ale hoților din fotbal! Unul câte unul, pe rând”, ”Anunță-i să nu se bage în față, că le vine rândul oricum! Brațul lung al justiției…”, au fost doar câteva dintre mesajele trimise de Bodescu.

Fostul minuscul fotbalist de la Petrolul Berca și-a continuat tirada de amenințări. ”Să candideze corifeii, că-i bate ca pe preșuri!… Ești prea inteligent ca să nu vezi care e fluxul… Nu-ți irosi potențialul în războaiele altora! De la vulcanizator la un om de fotbal: astupă gaura când e mică, apoi e prea târziu! Daună totală. Tocmai de-asta îți recomand «anvelopele adecvate» pentru a evita derapajele necontrolate și, mai ales, ACVAPLANAREA! Nu știi de unde vine apa!”, l-a amenințat Bodescu pe Ștefan.

Finalul a fost apoteotic, o nouă amenințare cu pușcăria, probabil după ”modelul Popescu”. „O să audă în curând zumzet metalic. Și nu de zurgălăi!”. Acesta a fost discursul ”academic” al lui Bodescu, omul convins că fotbalul românesc are un singur viitor: ”Doar Răzvan Burleanu”.

Același ”academician” de la Berca a șocat întreaga delegație tricoloră care se întorcea acasă după „dubla” cu Armenia și Kazahstan, când, în avion, nutriționistului lotului i s-a făcut rău. ”Dați-i o «lamuie»!”, a strigat Bodescu și apoi a repetat ”gluma” de care era tare mândru.

Citește și: 

Burleanu se disociază, Justin Ștefan reacționează! Limbajul suburban și amenințările lui Bodescu, mâna dreaptă a lui Burleanu: ”Te-ai băgat cu c… în p… aiurea!”

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro