Mergi direct la conținut »
Contractul pentru drepturile TV pentru Liga 1 pe următoarele cinci sezoane a fost votat în Adunarea Generală a LPF. ”Suma este de 28.000.000 de euro”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Contractul pentru drepturile TV pentru Liga 1 pe următoarele cinci sezoane a fost votat în Adunarea Generală a LPF. ”Suma este de 28.000.000 de euro”

Contractul pentru drepturile TV pentru Liga 1 pe următoarele cinci sezoane a fost votat în Adunarea Generală a LPF. ”Suma este de 28.000.000 de euro”

Directorul de comunicare al LPF, Marius Mitran a anunțat că meciurile din Liga 1 vor fi difuzate, ca și până acum, de Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. 27,5 milioane de euro fără TVA pe sezon a fost valoarea vechiului contract.

ACTUALIZARE 16 aprilie. Gino Iorgulescu a convocat, marţi, Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, în cadrul căreia a fost votat noul contract pentru drepturile TV.

Cluburile din Liga 1 au votat noul contract pentru drepturile TV, care va intra in vigoare din sezonul viitor.

”Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane plus TVA. Nu intrăm în amănunte, mai sunt nişte schimbari în contract. Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV. Noi suntem mulţumiţi, cluburile la fel. Au stat cu emoţii, credeau că nu mai putem face un asemenea contract. Nu s-a făcut licitaţie, pentru că se luau mai puţini bani”, a declarat Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

LPF anuntase inca de luna trecuta ca sumele din noul contract nu vor fi sub cele actuale.

Posturile care vor transmite meciurile din Liga 1 in urmatorii cinci ani sunt Digi Sport, Telekom Sport si Look Sport / Look Plus.
————–

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

”S-a rezolvat, se semnează luna aceasta. E o chestiune de zile. Se semnează în termenii vechiului contract, suma poate va fi un pic mai mare. E la fel ca până acum, meciurile vor fi transmise de aceleași posturi. În pachetul media vor fi câteva modificări, legate de cum se va filma. În momentul ăsta, varianta pay-per-view nu este viabilă. Nu poți avea o aplicație pe care lumea să o cumpere ca să vadă meciurile de fotbal, obiceiul de consum în România este altul”, a spus Marius Mitran, directorul de comunicare LPF, la Pro X.

Drepturile TV pentru L1

Perioada – Suma (dolari/euro) – Postul câştigător
2000-2004 – 12,2 milioane de dolari – ProTV
2004-2008 – 28,2 milioane de dolari – Telesport
2008-2011 – 101,15 milioane de euro – Antena 1 și RCS
2011-2014 – 101,18 milioane de euro – RCS-RDS
2014-2019 – 167 de milioane de euro – Intel Sky

Close
Închide
  Close