De Ciprian Iana,

Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, a recunoscut că noul coronavirus provoacă neliniște.

„Suntem extrem de neliniştiţi, în sensul în care avansul epidemiei ar putea tempera interesul şi entuziasmul faţă de Jocuri”, a explicat, miercuri, Muto, cu ocazia unei reuniuni a Comitetului Internaţional Paralimpic.

„Sper că virsul va putea fi eradicat cât mai rapid posibil. Planificăm să cooperăm cu Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, cu guvernul şi oraşul Tokyo, pentru a înfrunta această problemă”, a adăugat Toshiro Muto, citat de AFP.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020, fiind urmate de Jocurile Paralimpice, programate în perioada 25 august – 6 septembrie.

Cel puţin 490 de persoane atinse de noul coronavirus 2019-nCoV şi-au pierdut viaţa până în prezent în China continentală, majoritatea la Wuhan şi în provincia sa Hubei, conform unui bilanţ oficial dat publicităţii miercuri. Peste 24.000 de cazuri de contaminare au fost confirmate pe teritoriul chinez.

Aproximativ 200 de cazuri de contaminare au fost identificate în afara graniţelor Chinei, în 20 de ţări. Hong Kong-ul, teritoriul chinez semiautonom, a anunţat marţi primul său caz de deces, notează Agerpres.

În Japonia, cel puţin 10 persoane de pe un vas de croazieră sunt contaminate cu noul coronavirus, iar autorităţile japoneze au impus o perioadă de carantină de 14 zile pentru cei circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.


Citeşte şi:

Gică Hagi a împlinit 55 de ani. ”Ar fi extraordinar să fiu depășit de un alt jucător român”

Simona Halep își lansează propriul parfum. Când va avea loc evenimentul

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă de români în 2020. Topul angajatorilor

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare